Jak wiecie, lub nie niedługo startuje NationsCup i dlatego też przydałoby się wybrac jakiś team/kapitana. Lepiej zacząć tą dyskusję, a właściwie flamewar ;D teraz, niż tydzień lub 2 przed NC, a znajac życie kłótnia będzie trwała do samego NC. Przejdźmy jednak do rzeczy:
1. Kapitan
Zacznijy może od kandydatów. Na tą chwile widze 2 osoby na to stanowisko:
- Graszew (IC) - teamleader aktualnych mistrzów Polski, gra aktywnie, dobrałby drużynę i sam w niej grał, IMO główny pretendent
- Mrozu (FF) - Wielu osób może ta kandydatura śmieszyć ale należy zauważyc, że Mrozu jest "wszędzie" mam tu na myśli et.gather.pl, scene Europejską i Polska, tak więc wie dokładnie kto gra na jakim poziomie. Myślę, że do reprezentacji jako gracz "jeszcze" się nie nadaje, jednak drużynę mógłby na pewno wybrać.
- Kristo (Hunt3r) - Clanleader i teamleader klanu Hunt3r, gracz z bardzo dużym doświadczniem ( znany jeszcze za czasow RtCW ). Jednak narazie jest niepewna osoba
-penny (storks) - Clanleader i teamleader klanu Storks, każdy chce swieżej krwi w reprezentacji i penny sie do takich osób zalicza
-cwir3k (clanless?) - Bardzo doświadczony newswriter, zna bardzo dobrze scenę polską jak i zagraniczną. Odpowiednia osoba do powołania składu. Obecnie pisze on dla najwięszkego polskiego portalu o e-Sporcie www.eSports.pl
-Vk (Hunt3r) - Podobnie jak cwir3k jest on newswriterem na 2 co do wielkości portalu o grach e-Sportowych www.netsports.pl, wcześniej pisał dla rtcw.hive.pl oraz rtcw.fpp.pl
2. Sposób wybierania kapitana
Kapitana możemy wybrać na kilka sposobów, postaram wam sie przedstawić kilka z nich:
- Ankieta na et.pl - Jest to IMO najgłupszy pomysł, dlatego, że można na 1 ankietę głosować kilka razy, nawet gdyby głosować w ankiecie mogli tylko zarejestrowani użytkownicy to i tak to by nic nie zmieniło, dlatego, że można założyć fejk konto i głosować na swego faworyta
- sposób sprzed ostatniego roku - Czyli będzie tu trwać nieskończony flame, nikomu nic nie będzie chciało się robić, a Święty 5min. przed zakończeniem zapisów zgłosi nas.
- Coś w stylu "głosowania", coś podobnego jest w użyciu na scenie Q3. Otóż 8 najlepszych klanów w Polsce oddaje głos na 1 z kandydatów, i ten który będzie miał więcej zostaje kapitanem. Ten sposób wyboru kapitana wydaje mi się najbardziej sprawiedliwy i każdy klan będzie miał coś do powiedzenia.
Tu pewnie zacznie się flamewar, ale mimo to podaje MOJA liste top8 polskich klanów (kolejność jak na ostatnim cGc) :
1. IronCross
2. TeamPoison / Out Of Reach
3. Fear Factory
4. Hunt3r
5. Storks
6. FalleN
7. KmH
8. 4FuN
3. Reprezentacja
No i najbardziej skomplikowana rzecz, czyli NASZ narodowy skład. Zacznijmy od kolejności jaka jest w Limbo
SOLDIER
-Krizz (IC)
-Zaskro (FF) - Proste: PF
-Kermit (FalleN) - PF
-Tgcrap (KmH) - PF
MEDYK
-Ancik (IC)
-Ltks (Hunt3r)
-Nexilis (Storks)
-Tasselhoff (Storks)
- Maciek/FragStealer (FF)
- Daniel (IC)
- Tsunami (poison)
- dimitr (poison)
PORUCZNIK
- Ac|D (poison)
- Ant/sioux (IC)
- Dimitr (poison)
- Aluu (Hunt3r)
- Spayki (IC)
-Willstar (141)
INZYNIER
-Meskal (poison)
- Zaskroni3c (FF)
-Graszew (IC)
-Baal (17)
- FarSight (AoD)
Myślę, że zawodników nie trzeba przedstawiać wszyscy są doskonale znani polskiej scenie.
4. Treningi
Z tym zawsze były kłopoty. Jak zapewne pamiętacie treningi w poprzednich edycjach treningi odbywały się w ciągu tygodnia i przeszkadzały one w trenowaniu z klanem, co na pewno dobre nie jest.
Myślę, że każdy znalazłby jakies 1.5h w weekend, żeby pograć z reprą. Przecież klany w weekendy nie grają, a i ludzie też nie zawsze wychodzą, więc można próbować różnych wariantów ze składem, a w niedzielę po południu możnaby zagrać w jakimś et-cupie który niedługo znowu rusza. Takie 3 treny co tydzień na pewno by coś dały, jeśli mielibyśmy się dobrze przygotować do NC. Później oczywiście kapitan wybrałby pierwszą 6 + 2 rezerowych i można działać
Zachęcam do wpisywania swoich typów do reprezentacji, może ktoś został przeoczony (nikt nie jest doskonały).
*EDIT* 18.09 9:57 , Dodałem 2 nowych kandydatów na kaptiana :
- cwirka
-Vk