Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomocy ze skryptami - co tutaj jest źle
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Skrypty
Fistach
czy jest ktos mi w stanie powiedziec dlaczego ten skrypt nie dziala?

set sa0 "team b 0 5 8; echo ^7Next spawn as ^3 soldier^7 with ^1panzefaust; set sa vstr sa1"
set sa1 "team b 0 35 8; echo ^7Next spawn as ^3 soldier^7 with^1 mortar; set sa vstr sa0"
set sa "vstr sa0"
bind KP_HOME "vstr sa"

Swiety
Spróbuj wykasować te ósemki (8) po b 0 5 i b o 35, echo wywal na sam koniec w obydwu liniach , upewnij się że skrypt jest w prawidłowym katalogu/configu, który to config jest napewno odpalony, a jak to nie pomoże to imo bardzo dziwny bug.
keNOOBie|PL
hmm jest kilka mozliwosci.... wklep to zamiast twojego....

bind "kp_home" "vstr sa"
set sa0 "team b 0 5 8; echo ^7Next spawn as ^3 soldier^7 with ^1panzefaust; set sa vstr sa1"
set sa1 "team b 0 35 8; echo ^7Next spawn as ^3 soldier^7 with^1 mortar; set sa vstr sa0"
seta sa "vstr sa0"

1) sprawdz czy nie ma w konfigu drugiego binda z kp_home (jak wiecej niz 1 nie dziala)
2) "8" nie przeszkadzaja smile.gif
3) cfg z tym skryptem przegraj do etpro i etmain oraz daj read-only..

4) sprawdz czy dziala....

Pozdrawiam
Scibor
Podejzewewam ze byly setki takich teatow ale czytam jeden po drugim zmieniam cos ciagle w moich domniemanych skryptach i wilkie gown np przykladowy skrypt ktory rowniez mi niedziala

bind h "+vstr Kosiarz chowam_kose"

// skrypt z tylka do hasania z nozem
set Kosiarz "cg_drawgun 1; weaponbank 1; say ^7Zapierdlam z kosa!"
set chowam_kose "cg_drawgun 0; weaponbank 3"

Czy jakis madry czlowiek jest w stanie wytlumaczyc co jest zle ?? a jezeli wszystko napisac jak taka zecz zrobic poprawnie bo jak robie z innych postow nie dziala :[

po wpisaniu skryptu do cfg i nacisnieciu h w grze wyswietla sie w :
vstr <variablename> : execute a varieble command

jeszcze jedna mala sprawa loudzie powieccie mi jak debilowi jak robi sie skrypty bo czytam posty teaty poradniki iwilki @#! mi z tego wychodzi [ tlyko jak dla mocno zaawasowanego debila ] tongue.gif
Jędras
powinno byc samo "vstr" a nie "+vstr"
Scibor
nie dziala nawet jak usunelem + :[
Jędras
bind h vstr kosa
set kosa vstr kosiarz
set kosiarz "cg_drawgun 1; weaponbank 1; say ^7Zapierdlam z kosa!; set kosa vstr chowam_kose"
set chowam_kose "cg_drawgun 0; weaponbank 3; set kosa vstr kosiarz"
dNkN!
wsyzstko jest dobrze... u mnie działa... napisz wszystko małymi literami - będzie git.

Scibor
Mam pytanie da rade zrobic takie cudeniko ze jak np kogos ubije np. granatem / p40 czy innym shitem zeby auromatycznie wyskakiwal jakis txt ?? albo jak rozwale objectiva albo wezme objectiva to zeby tez jakis txt wyskoczyl ??
blacktyger
nie
Swiety
1) Po pierwsze to nie używa się say tylko say_team. Jeśli używasz say to również przeciwnik widzi twoje teksty co jest bezsensu.
2) Kogo na serwerze obchodzi że ty biegasz z nożem, chcesz kicka za spamowanie ?
3) Słuchaj Dankana. wyrzuć say na sam koniec albo wogóle wyrzuć z lini skryptu - powinno wtedy działać.
4) Jeśli nie zrozumiałeś topiku o skryptach to niestety już nic więcej tobie nie da sie wytłumaczyć.
5) Jeśli kogoś zabijesz to pojawia się informacja w konsoli XXX killedy by YYYY.
Po co dublować komunikaty (zresztą nie da się tak zrobić)
Nefail
A ja mam pytanko takie: Czy da sie utworzyc skrypt ktory przelaczal by bron od razu na pistolet po wystrzeleniu pocisku z panzera???? Jesli tak to plis piszcie!! Jezeli uwazacie ze to czit to nie piszcie tongue.gif lol
conish
Sie da.

KOD
bind x "weaponbank3;bind MOUSE1 "+attack;wait;weaponbank 2"

Gdzie x to miejsce gdzie zbindowany mamy pf a strzelamy lewym klawiszem myszy.

Acha... skryptu nie sprawdzalem bo jestem straszlnie leniwy. Przy czym "na oko" powinno dzialac.
Dobranoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.