Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nowy/stary bug etpro ?
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
tranx-san
dzisiaj gralem cw z jakims zdupy teamem z islandi i zauwazylem nowego/starego buga sam nie wiem.

pamietacie ten bajer, ktory byl wykorzystywany z omijaniem min i przeplywaniem przez pompe na duzym pingu ? na szczescie to zostalo juz dawno wyeliminowane, ktos z duzym pingiem mogl swobodnie przechodzic przez miny, plynac pompa...

dzisiaj zauwazylem cos nowego, nie wiem czy to tak zbugowane jest etpro, czy sama gra, ale napewno nie bylo to zabawy z rconem na serverze.

gralismy oasis nagle slyszymy ktos sie topi, po czym idzie pausa dwoch kolesi ma 999 (okazalo sie ze dali vid_restarta ze niby maja laga), po czym nagle z pompy przy oldzie wybiega eng z medem i wbijaja sie w druga pompe, ktos sie rzuca z nozykiem za nimi ^^ kiedy sa w polowie dystansu idzie druga pausa, ja daje killa zmieniam respa i juz czekam przy wyjsciu z tunelu drugiej pompy.

Wychodzi ten sam eng z medem + thoro z nozykiem za nimi... wtf ?

Okazuje sie ze gdy plyniemy pompa (naturalnie nie da sie jej przeplynac gdy jest zepsuta) i w momencie gdy zaczynamy sie topic damy pause, po skonczeniu pausy mozemy dalej plynac bez przeszkod ohmy.gif, tak mozna spokojnie przeplynac obie pompy i nie zauwazonym wysadzic dziala.

Jestem poprostu ciekaw czy ktos wczesniej o tym wiedzial/slyszal
ogolnie takie bugi sa znane, ja wsumie znam wiekszosc i tych co sa i co zostaly juz wyeliminowane, tym razem widzialem cos nowego smile.gif

Metoda ta zostala sprawdzona na drugim serverze tez z etpro 3.1.9 wiec zapewne nowe etpro jest tak zbugowane

jak ktos chce demka to moge mu je poslac, ale najlepszy sposob to sprawdzic to na wlasnej skorze
Kebes
Ja osobiście o tym nie wiedziałem. Muszę wypróbować tongue.gif Ale demko też możesz przysłać wink.gif
blacktyger
czyli każda pauza = przepłynięcie studni ??

to imo jest good idea smile.gif
Bobin
Faktycznie, dziala.
tranx-san
CYTAT (blacktyger @ 16:27, 19 12 2004)
czyli każda pauza = przepłynięcie studni ??

to imo jest good idea smile.gif

tak, tak

btw ziomek z tego klanu pozniej tlumaczyl sie na ircu ze to jest podstawowa taktyka gry w islandi LOL

z drugiej strony zdupy taka gra, bo jak sie robi walla to tak jakos wiecej przyjemnosci jest z tego, a teraz jak ktos podczas gry na oazie da dwie pauzy raz po raz to juz bede wiedzial o co chodzi ;[
Swiety
Lock przepływał bez pausy - przynajmniej tak kiedyś było, teraz nie wiem - może to naprawili a może jeszcze bardziej popsuli biggrin.gif
falubaz
@swiety - tak popsul bani etpro ze ping 160>60 i hebrajski w finale =C
Las3r
a no raczej, zydy w finale....omfg dry.gif
a co do buga o ktorym mowi tranx, to u mnie tez dziala ;D
Swiety
CYTAT (falubaz @ 23:09, 19 12 2004)
@swiety - tak popsul bani etpro ze ping 160>60 i hebrajski w finale =C

ET JUDE biggrin.gif

Taa - jak wyjdzie następne ETPRO to będziemy mieć w finale Islandie .. albo Wyspy owcze.
tranx-san
w sumie czemu sie dziwicie, bani to zyd ;[

tak jak w topicu o gejach gdzie duzo mowione bylo o tolerancji, tak i tu mozna smialo stwierdzic:
jak mamy lubic zydow skoro wszystko robia pod siebie ;[ (nawet kupe :<)
gra z zydami to koszmar, jakis czas temu gralem przeciwko teamowi z zydolandi w ktorym gral nasz ukochany cb admin spirit, bili niesamowicie... szkoda ze jak gral wczesniej w klanie ukeg to jakos nie mialem problemow zeby bic jego :<

moze by tak mrozu zalatwil bana dla zydow w cb eu i na nc ? wink.gif

co do buga, niech ktos sprawdzi czy dziala na jakis serku ze starsza wersja etpro, byc moze bani wlasnie specjalnie wstawil ego buga dla ekip z izraela ? ^^ szkoda tylko ze jakies !#@!e z islandi wykryli ta technike plywania pompa i juz caly swiat o niej wie... pewno w next etpro bani da specjalne racket packi dla swoich pobratyncow i odrazu beda leciec do dzial ;[
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.