Otóż w trakcie gry (po krótkim czasie od wejścia na serwer) ET wyskakiwał samoczynnie do systemu lub zatrzymywał się (tzw. zwis) Szukałem wszędzie i na wszystkie sposoby. Reinstal systemu (nakładka na obecny) wywaliłem SP2 i inne uaktualnienia Microsoft-u, na nowo sterowniki płyty, dźwięku, karty graf. Wreszcie zaistalowałem nowy system na innej partycji i było OK. Czyli coś nie gra, i wygląda, że to nie jest wina sieci (ktoś sugerował ten kierunek).
Okazało się, że pogryzły sie sterowniki ATI. W moim przypadku Catalyst 4.12 z nowym 5.1 (po "nałożeniu" jeden na drugi). Po usunięciu z systemu wszystkiego co było związane z ATI za pomocą AtiCimUn.exe (w katalogu sterownika ATI) i po zainstalowaniu na nowo 5.1 wszystko jest OK.
Pewnie dla nie których to co opisałem jest oczywiste ale widać nie dla wszystkich
Oprócz ET wszystko inne (nawet gry), system i internet działało idealnie (pomimo overclocking-u, co też brałem pod uwagę) więc mocno mnie to zainteresowało i po dwóch dnia rozwiązałem zagadkę
Pozdrawiam
Jak komuś pomogłem to bardzo mnie to cieszy.
PS Jak zmienić nick na forum?