Ja !@#e, co za forum, co za scena, co za portale ?
Polska pierwszy raz w historii zdobywa złoto w grze Wolfopodobnej ... i no k#!@a nic, zero, zero odzewu, tak jakby to był c@#!, jakiś zeszłoroczny snieg.
Mietek napisał newsa na netsports.pl - Dwa komentarze. Widocznie ludzie wolą "dyskutować" np na temat UVM (500 komentarzy).
Jedynie cwirek pokusił się o dobry art podsumowujący road to victory
http://www.esports.pl/?id=post&post_id=1879204223.
Na innych polskich portalach zero.
To że nasza reprezentacja tak daleko zajdzie to się niespodziewałem. Zwłaszcza jak porówna się to z poprzednim NC gdzie o mało co wogóle nie byłoby reprezentacji. Grupa Polski była słaba więc o wyjście z niej się nie bałem. Pierwsze mecze jak np z Islandią nie nastrajały optymistycznie i myślałem że znowu conajwyżej PL team wyjdzie z grupy, ale póżniej było coraz lepiej.
Oczywiście można mówić że ogólnie poziom innych reprezentacji ET był słaby, żę to zwycięstwo lepiej by smakowało gdyby zostało odniesione w poprzednich latach, że z Niemcami wyszło tak jak wyszło i zawsze pojawią się głosy że to było zwycięstwo przy zielonym stoliku.
Ale złoto jest złotem, wygraliśmy w końcu z taką potęga jak Finladnia.
Co ciekawe wokół tej reprezentacji nie było zbyt dużo szumu medialnego. Nie było tak jak w latach poprzednich jakiś z!@#ów flamujących dlaczego w reprezentacjui nie gra X zamiast Y itd. Reprezentacja miała spokój i robiła swoje.
Co należy zauwazyć w tej reprezentacji grała duża ilość osób poniżej 20-ki. We wcześniejszych było dużo różnych panów których miejsce szybciej powinno być w domu starców. W sumie najlepsze połączenie - kilku młodych i kliku trochę starszych.
I jak zwykle w przypadku sukcesów kogoś z Polski zostaje to praktycznie przemilczane na zachodnich serwisach lub jakieś niewielkie wzmianki. Podobnie jak było wcześniej z reprezentacją RTCW która zdobyła II miejsce w NC i trudno
było znaleść newsy o tym. Rozumiem jeszcze że zostało to przemilczane na zachodzie (przecież nie napiszemy że złoto lub srebro zdobył kraj trzeciego świata, gdzie niedźwiedzie spacerują po ulicach) ale u nas ?
Może to dla niektórych zabrzmi naiwnie, śmiesznie i głupio ale jestem kurewsko dumny że Polska zdobyła w Wolfa złoto. I chciałem podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do tego zwycięstwa. Potrzebowaliśmy tego zwycięstwa potrzebowała go Polska aby udowodnić że nie jestesmy jakimś krajem trzeciego świata gdzie spacerują niedźwiedzie po ulicach. Ogólnie teraz można się spodziewać chyba większego szacunku dla polskich graczy