mam problem szukałem po google ale jeszcze nikomu nie udało sie go przezwycieżyc. Otórz gram sobie w RTCW:ET i gdy wejde na server pare razy zatnie mi sie gra na około 15 sek potem znowu wporzo a czaszmi zatnie sie i wyskauje mi blue screen i pisze ze blad spowodował plik nv4_disp. ten plik jest od sterów graficznych. zmieniałem sterowniki na starsze na sterowniki omegi na najnowsze nvidi i to samo

mam geforca2mx400 64mb. Wiem ze nie tylko ja mam taki problem a innym dawano rady w stylu zmieni sterownik i nic kupa weza ;]
Kup nową kartę
widze ze lubisz nabijac posty na niczym ;/
No rybko Akh0r ma racje. Jesli nowsze/starsze sterki nie pomagaja, to pozostaje zawsze format/reinstall systemu. Ale watpie, zeby to pomoglo. Grac w Wolfa przy takiej karcie to niezly wyczyn.
tranx-san
6:28, 16 03 2005
podobny problem mial moj ukochany kolega Thoro, otoz gra zawieszala mus sie na jakies 15-30 sek po czym wszystko wracalo do normy, po czym po pewnym czasie bylo to samo i tak w kolko przez caly mecz.. ja juz dostawalem k#!@icy.. kochane pausy :C
zawinia tutaj uklad graficzny, i jedynie moze pomoc (chyba - na 99%) wymiana karty.
Idz do kogos znajomego i pozycz od niego karte graf (tak zrobil thoro - gra mu sie nie zawieszala, wsio bylo ok) i sprawdz czy wymana karty cos da.
Wydaje mi sie aczkolwiek nie jestem pewien, iz karty graf z seri gf2 mx 400/440 niezbyt dobrze wspoldzialaja z wolfem, gdyz tylko w wolfie wystepuje taki problem.
Nie pomoze tutaj zaden reinstall systemu ani sterownikow.
Kiedy bylem wlascicielem podobnej karty mialem podobny problem, aczkolwiek gra wieszala mi sie nie dluzej niz na 2 sekundy, wtedy bylem przekonany iz jest to sprawka zbyt malej ilosci ram, teraz wiem ze sie mylilem..
nowy gf fx 5200 kosztuje nieco ponad 200 zl wiec masz juz chyba na co zbierac...
jezeli nie stac cie na wymiane karty, masz dwie alternatywy..
1. chwytac sie jak tonacy brzytwy, czyli po raz nty instalowac gre + system i szukac innych sterownikow, lub..
2. przestac grac w wolfa
obydwie alternatywy sa zdu.py a twoja obecna karta jest jeszcze bardziej zdu.py, wiec radze zainwestowac te 200 zl w nowa karte, mniej piwa, fajek, a napewno uzbierasz... pozdrawiam
ale kiedys mialem wszystko wporządku. Duzo ludzi ma takie cos jak ja i mówia z nic nie robili a te zwiechy przyszły nagle , a tak wogóle tylko te zwiechy występuja w ET. wiec nie jest to wina karty graficznej bo wczesniej miałem normlanie a z moja karta jest na 100% wporzo. Grałem 1,5 roku w et i nic podobnego nie mialem na tej karcie a karta jest 100% wporzo pozdro #tilde.et
| CYTAT |
| ale kiedys mialem wszystko wporządku. Duzo ludzi ma takie cos jak ja i mówia z nic nie robili a te zwiechy przyszły nagle , a tak wogóle tylko te zwiechy występuja w ET. wiec nie jest to wina karty graficznej bo wczesniej miałem normlanie a z moja karta jest na 100% wporzo. Grałem 1,5 roku w et i nic podobnego nie mialem na tej karcie a karta jest 100% wporzo |
Czytac umiesz tczy tylko w (slowo na ch.) walisz??Przeciez napisl:
| CYTAT |
| Wydaje mi sie aczkolwiek nie jestem pewien, iz karty graf z seri gf2 mx 400/440 niezbyt dobrze wspoldzialaja z wolfem, gdyz tylko w wolfie wystepuje taki problem. |
Dzis jest wporzo, jutro ci sie cos pieprzy....
Tranx-san, co do grafiki to sie nie zgodze....fx5200 to jest maxymalny syf....a oto dlaczego:
| CYTAT |
| za ta cene i z obsluga direxa 9 u mnie w 3d marku se2003 karta ma ok 1200 pkt to bardzo dobry wynik trzeba tylko wziac poprawke ze byla testowan ana procku p4 2.8 i 2x512mb pc400 w grach takich jak unreal 3 przy maks detalach i rozdzielczosci 1024x768 ok 10klatek na sekunde nie ma sensu kupowac drozszej karty chyba ze ktos ma kasy jak lodu i moze pozwolic sobie na kupno karty ktorej cena przekracza 1000zl ocena jednak nie najwyzsza |
no to sorry, ale ja na D2,0ghz,256ramu,radku 9100 128mb lekko kreconym wyciagnalem w 3dmarqu03 dokladnie 1200 punktow....
No comment do wydajnosci 5200 i pentiomow....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.