Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Programy antywirusowe a granie
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Pingi i lagi, Internet, przeglądarki serwerów
LOKI 65t
Pytanko : czy wlaczone monitorowanie mksem moze wplywac na ping ? Czy wy wylaczacie na czas grania ?

Thx.
ronin
ja wylaczam Pande na czas grania, moze mi sie wydaje ale pingi mam lepsze i denerwuje mnie gdy podczas gry nagle wyskoczy mi komunikat o uktualizacji mam slabego kompa...
rover
na ping raczej nie, chyba ze masz wlaczone automatczye aktualizacje programu antywirusowego i wlasnie Ci je pobiera. natomiast moze, a nawet musi miec to wplyw na ilosc fps i ogolny prefeormance gry, a to ze wzgeldu na to, ze kazdy odpalony w tle software zjada nieco mocy procka i ramow. to tlumaczy dlaczego gry chodza lepiej na "pure" windowsie.
El_Mariachi
Wydaje mi się, że w pewnym sensie może. Na przykład Norton Internet Security ma wbudowanego w sobie firewalla i antywira. Sam program jak Rover powiedział zabiera troszkę tam pamięci więc gra może (ale nie musi bo jak masz szybkiego procka i sporo RAMu to chyba to nawet nie będzie zauważalne) troszkę bardziej skakać ale jak firewall sprawdza wszystkie połączenia czy coś to może i ping może być nieco większy (chociaż wydaje mi się to trochę naciągane). Ale jeśli chodzi o MKSa to raczej chyba nie.
Erkekjetter
Jeżeli Ci sie nie pobiera aktualizacje, to nie ma to zadnego znaczenia. Co do wydajności to ma to znaczenie, ponieważ procesor dzieli zadania między gre, a antywir'a. W dodatku antywir siedzi w pamieci, więc... Najlepiej wyłączyć antywir'a smile.gif
Modes
Zalezy jak masz ustawione mks_vira, bo o ile sie orientuje w mks_virze jest mozliwosc ustawienia monitora sieci, wtedy program ten sprawdza wszytskie pliki i pakiety sciagane z netu pod wzgledem ewentualnych wirusow (a wiadomo ze musi taki plik rozlozyc na czynniki pierwsze i sprawdzic jego kod pod wzgledem jakis podejrzanych elementow kodu). Jesli masz go uruchomione to wylacz go na wszelki wypadek.

Ja wylaczam wszytskie programy podczas gry w ET (poprzez menedzer zadan - ctrl + alt + del).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.