Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z obrazem ( brightness)
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
Ernix
hi, mam pewien problem, pewnie yush juz to było ale przeszukałęm forum i jakos nic nie wyszperałem. Wracajac do problemu, chodzi o to , ze mam ustawione w wolfie brightness na stałym poziomie i jest dobrze do czasu az wywali mi obraz przyciemniony i musze znowu ustawiac brightness zeby było jasniej i tak w kółkko az sie mozna zaj**ać mad.gif mad.gif , nie wiem czego to winna . Jak miał nowo zaistalowanego wolfa prze jakis czas nie było tego problemu ale yush wrócił mad.gif mad.gif

bardzo mi to przeszkadza, macie jakieś pomysły ??????????

unsure.gif help unsure.gif
shela
wbij gamme bezposrednio do configa, ustaw config na read only i dopisz go do autoexec.cfg

jesli wywali ci sie gra, a co za tym idzie czasem bedziesz mial dopisek com_crashed przy niektorych ustawieniach po prostu zaladuj swoj config poleceniem

\exec nazwa_configa.cfg
Dante#
KOD
set ga1 "r_gamma 2"
set ga2 "r_gamma 2.3"
bind x  "+vstr ga1 ga2"

Jak ci sie sciemni jeden klawisz i po krzyku w miejsce "x" wpisz jaki klawisz tobie odpowiada no i oczywiście zmień gamme w "ga2" mozesz to wkleić do cfg albo w autoexec nie bawiłem sie to z cfg bo jak chce coś zmienić podczas gry to sajgon. Ten błąd wystepuje chyba tylko w radeonach czasami pomaga zmiana sterów a ja już sie przyzwyczaiłem do binda smile.gif
Ernix
THX za pomoc wink.gif ale yush sobie poradziłęm, zrobiłem to posjowojemu to znaczy :

ekran/zawasnowane/brawa/

w barwie zaznaczyłęm opcje "Pełny ekran 3D" nic tam niezmianiałem tylko wszedłem w opcje "Klawisze aktywacji" i zbidowałęm sobie zwiekszanie i zmieszanie jaskrawości pod ctrl + x smile.gif

Jak narazie sytułacja sie poprawiłą po tej prostej operacji, a jak mi wywali ciemny obraz to tylko naciskma ctrl + x i odrazu obraz jasniejszy, znaczy sie wraca do normy. tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.