mieciek
17:14, 15 04 2005
jak zabindować klawisz 4, aby był to wyciągnięcie granatu, rzut a potem powrót do głównej broni............ czy ma to wygłądać tak ? :"bind 4 "weaponbank 4; +attack; weaponbank 3" ??
Taki bind jest niepraktyczny imo ponieważ nie mozesz przytrzymać granatu no ale kwestia gustu.
Dante... A wlasnie ze przytrzyma...
Zeby bind mial sens trzeba zrobic kilka rzeczy:
1) ustawic fps na wartosc stala i nie zmieniajaca sie (+/- wogole)
2) sprawdzic w jakim czasie (a w zasadzie wait`cie. bo czas bedzie staly) zmienia sie nam bron na granat
3) ustalic po jakim czasie mamy wyrzucic granat
bind ma wiec wygladac mniej wiecej tak:
bind 4 "weaponbank 4;wait x1;+attack;wait x2;-attack;weaponbank 3"
Przy czym w czasie dzialania tego bindu nie da sie ruszac i uzywac innych bindow. Imo nie potrzebny zupelnie.
edit: Dante wlasnie to napisalem.
Ale w tym wypadku jeśli się nie myle ustalasz z góry ile ma być trzymany granat w bindzie. Czyli nadal niepraktyczne zresztą nie sprzeczam sie kwestia gustu i cierpliwości nie łatwiej już wyciągnąć ten granol przytzrymać ile sie chce i rzucić.
mieciek
23:45, 20 04 2005
Wiem, poroniony pomysł z mojej strony............ Ale bind strzykawa (medic rule), smg (or other) to już by sie przydał................ czyli cóś w tym stylu bind 5 "weaponbank 5;+attack;weaponbank 3" ?
mieciek - a nie szybciej byłoby po prostu to sprawdzić? Po co pytasz tutaj:
"czy zadziala mi bind 5 "weaponbank 5;+attack;weaponbank 3""
Sprawdź, i jak zadziała, to zadziała, a jak nie zadziała, to trudno
Nie zadzaiala.
Takie bindy z nie maja sensu. Tak samo ze strzykawka. Sam nawet to sobie probowalem...
Wyobraz sobie sytuacje, ze nie trafisz strzykawka, pacholek od razy wyciaga Ci smg.
i zapamietajcie ze jest w skrypcie wystepuje +jakas_komenda, to trzeba ja zakonczyc przez -jakas_komenda
przyklad:
| KOD |
| bind MWHEELUP "+zoom;+attack;-attack;-zoom" |
Blyskawiczne rzucanie artow, bez wyciagania lornetki (prawie)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.