Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiana fizyki granatów
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Serwer
mieciek
Pytanko (admin mnie pewnie zabije, ja ciągle pytam tongue.gif) :
Czy jest możliwość zmiany fizyki gry z poziomu rcon`ów ? g_gravity nie działa bezpośrednio na granaty (i rifle granaty). Chciałbym troche zmienić odległość rzutu granatem i apteczkami (raczej razem powinno być). Wiem, że sie da, ale jak ???
conish
Edit pakow (i mysle ze na poziomie c...) wystarczy.
mieciek
tzn. ?? cfg ?? (czy może jakimś szpeszjalistysznym programem ?)
egzystor
CYTAT
Wiem, że sie da, ale jak ???

Oczywiście, że się da, wszystko się da... wsadzić sobie w dupe parasol i rozłozyć też się da, tylko nikt tego nie robi wink.gif

Bez urazy i nie bierz tego do siebie wink.gif
conish
edit pakow jak napisalem...

wchodzisz do ktoregos z pakow umieszczonych w folderze main (winzipem mozna rozpakowac... lub normalnie edytowac z poziomu windows/total commandera) wyszukujesz plik (uprzedzam - nie mam pojecia ktory...) i edytujesz go. Afaik et jest napisane w c wiec jezyk w zasadzie prosty... Powodzenia. Ja bym sie nie nie zabral.
Swiety
Wszystko da się zrobić. Z Wolfa można nawet zrobić tetrisa, wyścigi samochodowe albo strategię turową.

Kod źrodłowy Wolfa jest dostępny, wystarczy znajomość skryptów, języka C, jednym zdaniem - umiejętność pisania modów do gry.
Ale to jest robota, nie obrażając nikogo dla nie-lamerów.
mieciek
Czyli nie dla mnie smile.gif Na którymœ serku apteczki i amunicja były tak zmodyfikowane, że leciały dalej niż granaty blink.gif Chciałem coœ takiego u siebie zrobić tongue.gif
P.S. (do egzystora czy jak mu tam) tofœapny hłopie esteœ, parso tofœapny dry.gif ......
keNOOBie|PL
CYTAT (mieciek)
Na którymœ serku apteczki i amunicja były tak zmodyfikowane, że leciały dalej niż granaty

najprawdopodobniej bylo to na jakims shrubie.... tak jak wypadanie apteczek po smierci.. itd
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.