Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Filtr w The All-Seeing Eye
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
ArmaGedoN
Witam,

Chciałbym utworzyć w swoim ASE filtr abym widział tylko servery z określoną wersją ETPro w tym wypadku tylko 3.2.0 a nie np. 3.1.13 czy 3.1.15... Mógłby mi ktoś powiedzieć jak utworzyć takowy filtr?

Pozdrawiam aRm ph34r.gif
Denver
Po lewej po rozwinięciu drzewa Enemy Territory masz różne modyfikatory, wystarczy zaptaszyć odpowiednie opcje i tyle.
ArmaGedoN
Nie wiesz to nie pisz blink.gif Widzisz tam wersje moda? Bo ja nie dry.gif
Denver
Pardon, nie doczytałem że chcesz konkretną wersję ETPro. W takim razie chyba nie da rady.
ArmaGedoN
Da rade tylko trzeba stworzyć dodatkowe miejsca do "zaptaszenia" jak to tam nazywasz... No i właśnie moje pytanie brzmi, co dopisać w filters.txt aby takowe otrzymać...
falubaz
mozesz tez zaznaczyc serwery z patchem 2.60 jak nie chce ci sie rzezbic. etpor3.20 chodzi tylko na 2.60...
ArmaGedoN
To już zrobiłem ale jak mówie pokazuje mi betatesty 3.1.13 3.1.14 i 3.1.15 :/ oraz 3.2.0...
Marycha
Moze cos w tym stylu biggrin.gif :
CYTAT
Wolfenstein: Enemy Territory\Etpro
Group: NUL

Wolfenstein: Enemy Territory\Etpro\3.1.0
Group: ETmod_version
Mutex: ETmod_version
1 if game ~!= "3.1.0" remove
ArmaGedoN
Ale gdzie to wstawić dokładnie i czy w takiej postaci jak napisałeś?
Marycha
Musisz to dopisać w pliku "filters.txt" Pod Wolfenstein - Enemy Territory, tak pozatym to chyba nie bedzie działać ale filtr się pokaże biggrin.gif
Poeksperymentuj z 'komendami' "mod_version" wink.gif
Także pozdrawiam smile.gif
ArmaGedoN
Działa!! Oto pełna formuła:
KOD
Wolfenstein: Enemy Territory\ETPro
Group: NUL

Wolfenstein: Enemy Territory\ETPro\3.2.0
Group: ETAB
Mutex: ETAB
1 if mod_version != "3.2.0" remove

Dziękuje i pozdrawiam ph34r.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.