Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Z trawą ... czy bez trawy ? Mapa radar
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
kober
co sadzicie o mozliwosci wylaczenia trawy w pro modzie o czym to napisalem na portalu ? czy przypadkiem nie psuje to zabawy ( juz nie mozna bedzie sie w niej chowac ) ?
Mad
bez bo:

- lepsza widocznosc
- wiecej fps
- i po co ma niektorych kusic do uzywania wspomagaczy smile.gif nielegalnych
Afgan
z, bo:

- realistyka
- efekt wizualny
- to juz ingerowanie w gre.... [nie chcemy chyba drugiego rtcw: konfigi, konfigi, konfigi....

a jak malo fps to zmeinic sprzet :[!
n00b
Bez trawki to juz inny klimat (to nic ze mam 18 fps) smile.gif Lubie sobie czasem przycupnac w gaszczu i poczekac na wroga z nozykiem wink.gif To jest dopiero zabawa :>
Aiven
Ja wole bez mam nowy sprzet i tez mam 18fps w trawie:/ blink.gif blink.gif
Gość_tom
Zgadzam sie z Afganem. To ingerowanie w grę.
Najlepiej wyłączmy wszystko................., a co tam klimat wink.gif
Keruj
Ja takze dolaczam sie do grupy ludzi ktorzy sa przeciwni mod ulatwiajacym gre. Oddaje glos przeciw ph34r.gif
Mad
- to juz ingerowanie w gre.... [nie chcemy chyba drugiego rtcw: konfigi, konfigi, konfigi....

w rtcw iet dali mozliwosc integrowania w gra i dlatego sas configi to nie moh ktore jest na tym samym kodzie co rtcw i et a tam bardzo jest to ograniczone
SCORPiON
jestem za pozostawieniem trawy, moze za kilka dni usuna mgle,drzewa,krzaki,trawe i to juz nie bedzie zadna zabawa sad.gif
TgcRap4
Oczywiście że trawa musi być, imo to taki sam czit jak wallhack, chowasz się gdzieś w koncie a cziter z wallhackiem cie widzi, jaką różnicą jest wyłączenie trawy? Gościu ma włączoną kapi myśli że go nie widać a tu ..., ktos kto ją sobie wyłączył wszsystko widzi...
Alpha
tej trawy wogole nie powinno byc ! :/ to tylko pomniejsza fpsy
Mad
w starym rtcw trawy nei bylo byla gorsza graf i mniej mozliwosci ale RTCW bylo i jest za...iste
kober
QUOTE (TgcRap4 @ Aug 5 2003, 08:29 PM)
Oczywiście że trawa musi być, imo to taki sam czit jak wallhack, chowasz się gdzieś w koncie a cziter z wallhackiem cie widzi, jaką różnicą jest wyłączenie trawy? Gościu ma włączoną kapi myśli że go nie widać a tu ..., ktos kto ją sobie wyłączył wszsystko widzi...

róznica jest taka, ze wylaczenie trawy nie jest zabronione i ze kazdy kto gra na serwie z tym modem, moze to legalnie sobie wylaczyc...
i wszyscy widza lepiej i kazdy ma wiecej fps i to wciaz jest fair-play !
KiD
napisane przez gnt: z uwagi na niepotrzebna dygresje n/t wyższości RtCW nad ET (i na odwrót) poprzedni post został usunięty (Alpha biggrin.gif) poniższy skrócony o niepotrzebne dygresje (KiD rolleyes.gif ). zycze przyjemnej lektury ... ph34r.gif

Co do trawy to jestem ogolnie przeciwny jakimkolwiek konfa modyfikujacym gre. Warunki zwlaszcza podczas turniejow, czy meczy powinny byc takie same dla wszystkich. Niech zwyciezy team z lepszym skillem a nie lamusy z pojechanymi konfami. Brak odpowiedniej liczby FPS nie jest wytlumaczeniem. Zawsze na slabszych kompach mozna grac w zdychajace RTCW smile.gif

Pozdrawiam

KID
TgcRap4
Imo jeżeli jest walka fps vs wiecej mozliwosci taktycznych to wygrać powinno to drugie, ile razy na radar zabil mie jakis kamper i ile razy ja to zrobilem cool.gif po co to zmieniać?
kober
QUOTE (KiD @ Aug 6 2003, 10:25 AM)
Co do trawy to jestem ogolnie przeciwny jakimkolwiek konfa modyfikujacym gre. Warunki zwlaszcza podczas turniejow, czy meczy powinny byc takie same dla wszystkich. Niech zwyciezy team z lepszym skillem a nie lamusy z pojechanymi konfami.

jeśli wszyscy wyłacza tą trawe to chyba warunki dla kazdego beda te same blink.gif
i imo ci najlepsi skillowo zazwyczaj maja "najciekawsze" konfigi...

Przebije, przebije a wiesz czemu ? Bo jest gratisem, ladniej wyglada, i jest bardziej rozbudowane.

wiecej wszystkiego, wszystko ladne...
a dla mnie licza sie w grze takie rzeczy jak: klimat, jakość map ( i nie mam na mysli ich wygladu ), przyjemnosc czerpana z gry itd...

Zaloze sie, ze za rok w RTCW bedzie grala tylko mala grupka zapalencow (o scenie pl nie bedzie mowy).

do grupki zapalencow mozesz juz dzis mnie wliczyc, a imo scena utrzyma sie bez wiekszych ( niz dotychczas ) problemow wink.gif
PANCZO
mi sie wydaje ze albo robimy lipe jak w rtce czy w Q3 i wszystko wylaczamy albo co proponuje zostawiamy i niech wszyscy maj rowne szanse ,a a chiterow to won z serwera i niech czituja i sie czaja gdzie indziej , powtarzam mluca mluca mluca i jeszcze raz mluca moze byc i w trawie biggrin.gif
Mad
mi sie wydaje ze albo robimy lipe jak w rtce czy w Q3 i wszystko wylaczamy albo co proponuje zostawiamy i niech wszyscy maj rowne szanse ,a a chiterow to won z serwera i niech czituja i sie czaja gdzie indziej , powtarzam mluca mluca mluca i jeszcze raz mluca moze byc i w trawie 

to nie czity ale po postu ktos umei komendy i tyle
gnt
jesli dobrze pamietam, to nie mozna w ET wylaczyc tekstur, mozna je conajwyzej rozmyc (r_picmip < 5 )

zreszta w RtCW likwidacja czesci txtur (galezie na drzewach - te sprawy) byla zablokowana w PB w ust. CB bodajże, wiec nie ma powodu, zeby i tutaj nie zablokowac tej opcji.

jesli komus za mao fpsow, niech sobie qpi lepsza grafe.

(pro forma: gf2 64MB - na radarze mam 8 - 20 fps na zewnatrz i 30 - 90 fps w pomieszczeniach).
DjkZ
Wyłączenie TRAWY,ja już nie mam nieba- czarne tło,warunki atmosf./wył.deszczu,śniegu/ wyłączenie odrzutów przy strzelaniu,tylko dymki i brak efektów przy wybuchach artyl.granat.ładunków.Bez widoczności broni,celownik kropka itd.itd.jeszcze nieśmiertelność-broni full,przyspieszacz typu matrix i gra POSZŁA BY SIĘ ........

moim marzeniem-programik którego można by wgrać do każdego z serverków - a eliminował by/ nie dopuszczał do gry/ gości z tego typu konfig.
Jestem kiepskim graczem/1,5 m-ca w grze/ ale po ułatwieniu sobie konfig.zaraz znajduje się w czołówce XP.Wszyscy powinniśmy mieć równe szanse.
gnt
QUOTE (DjKz)
moim marzeniem-programik którego można by wgrać do każdego z serverków - a eliminował by/ nie dopuszczał do gry/ gości z tego typu konfig.

owszem jest - nazywa się Punkbuster.

Jestem kiepskim graczem/1,5 m-ca w grze/ ale po ułatwieniu sobie konfig.zaraz znajduje się w czołówce XP.

• 1. 6 tygodni gry, to wcale nie jest mało.
  • 2. napisz, na jakich serverach grasz
  • 3. taki config nie tylko ułatwia grę, czasami po prostu ją w ogóle umożliwia (zerknij sobie na parametry komputerów innych graczy - nie każdy ma P4/512RAM/GF4/!@# wie co jeszcze)
  • 4. istotą gry nie jest ilość x-perience points, tylko wykonanie misji - patrz ile razy Twoja druzyna zwyciężyła.

Wszyscy powinniśmy mieć równe szanse.

rzecz niemożliwa ex definitione ze wzgledu na:

• sprzet:
    jesli ktos na swoim komputerze przy 1024/768 i pelnych efektach grafiki osiaga 140 fps, to nie mozna go porownywac z czlowiekiem, ktory przy 640/480 i max. ograniczonych potrzebach grafy osiaga z trudem 15 fps (mielismy takiego goscia w klanie: na RtCW: 800/600 graf. total low det. i 12 fps na base )
  • łącze: czesc ludzi mi nie wierzy, ale naprawde majac pingi rzedu 30 czasami nie jestem w stanie grac, w momencie gdy wchodze na server eye pokazuje mi np. p. 25/ flux +- 20 / pl 0%, a po 15 minutach, gdy wychodze mam np. p.15/ flux +- 160 / pl 35%.
    jak porownac to do czlowieka, ktory gladko i bez zadnych pl ma zawsze ping ~60-70 ?
  • sprawnosc maunalna i intelektualna:
    tłumaczyć chyba nie 3ba...
  • ilosc czasu przeznaczanego na gre:
    samo przez sie sie rozumie...
  • inne (nie wiem, jakie) kwestie:
    to juz sobie dopiszcie sami.

w tej sytuacji rowne szanse mozna osiagnac tylko jedna metoda: likwidacja serverow i cpl. uninstall gry.
kto nie podejmuje decyzji, nigdy sie nie myli...
FarSight
Sprawa jest prosta .....
Jeżeli ktos gra tylko 4fun na FFA to moze se grac na high details jego sprawa ...
ale jezeli ktos gra w klanie i bierze udzial w jakiejkolwiek lidze to po prostu musi sobie ztweakowac konfig do granic mozliwosci dopuszczonych w danej lidze (of coz nie ma co robic confow ktore beda meczyc oczy w 30 min .. konfig ma byc uzyteczny i pomagac a nie byc sztuka dla sztuki) ... inaczej bedzie mial mniejsze szanse .... rozne ligi mają rozne dozwolone ustawienia configow .... kazda liga podaje je na swojej www.... czensto sa to inne wartości graniczne dla poszczegolnych cvarow .... np clanbase umowzliwia dosc duze modyfikacje configow a np na QuakeCon'ie dopuszczone sa bardzo male modyfikacje (ale to ze względu na sponsorow w tym roku nVidia w zeszlym Ati ... po prostu all ma wygladac ladnie) ...

Więc całą ta dyskusja jest bez sensu ...
Pio
Niestety przez ta trawe mapa radar jest nielubiana przez duza wiekszosc graczy. Ja bylbym za wylaczeniem trawy - przynajmiej ta mapa bylaby grana o wiele wiecej w kalnowkach. A przez ta wlasnie trawe nie jest prawie wogile grana tak samo jak battery ktora za to jest bardzo niezbalansowana.
DjkZ
-gnt- Punkbuster-dopuszcza graczy którzy ustawiają sobie konfigi bez deszczu ,mgły,śniegu ostrych świateł w mieście itp.
Wiem że nie wszyscy mają P4....ale też są jakieś minimalne wymagania ustalone przez programistów gry aby można było sobie zagrac na średniej klasy kompie ,bez dodatkowych konfigów.
Ktoś ma P4 to niech sobie ustawi wszystko na ful będzie miał ładnie i 46 klatek, natomiast ten co ma Durona 600 niech ustawi sobie opcie na minimum i też będzie miał ok.30 - jeden i drugi korzyst.od tego samego operat.sieci. /neo+/
Staram się grać na polskich serverach - wieczorem -Day of Days 1 i 2,Tenbit,Telefonia dialog itp. ewent.zagranicznych /tam gdzie jest mały ping/

(nikt nie napisał że stosując dodatkowe konfigi-poza płynnoscia gry nie myslał "Bedę Najlepszy"a chyba każdemu o to chodzi)
LostGirl
QUOTE (Afgan @ Aug 4 2003, 11:09 PM)
z, bo:

- realistyka
- efekt wizualny

a jak malo fps to zmeinic sprzet :[!

Ja i tak nie mam czesciowo trawy, dostalam cFg od Omegi [EmbeZZlemEnt] i nie mam na co narzekac, fps duzo ladnie jasno wszystko widac, krzaki i trawa przyciete.
Mi sie wydaje ze nalezy miec mozliwosc ingerowania w cfg smile.gif
cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.