Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer dedykowany Linux i OpenGL ??
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Serwer
gcze
Witam wszystkich jestem tu nowy.

Mam taki problem. Staram się postawić serwer na linuxie. Zrobiłem wszystko tak jak jest to opisane na stronie. Przy starcie serwera wyskakuje błąd OpenGL. Co jest raczej oczywiste zwazywszy na to że w serwerze jest karta pci bez akceleracji. I teraz moje pytanie Czy można uruchomić serwer dedykowany bez akceleracji ? . Gdy odpalam po prostu komendą etded uruchamia się ale nie można się z nim połączyć i po minucie pada z komunikatem że nie jest załadowana żadna mapa. Domyslam się że serwer uruchamia się bez żadnych konfigów. Jak to zmienić ? Proszę o maksymalnie uproszczony opis, dopiero zaczynam przygodę z Linuxem,dystrybucja to Slackware 10.

ps może ktoś wie jak zrobić w Slackware by serwer się wyłączał po komendzie shutdown -h now ??, na mandrake nie miałem problemu a tu wszystkie procesy stają wyłącza się dysk , a komputer się nie wyłącza :-/
conish
Dla mnie to nie jest specjalnie oczywiste, ze sie odpala opengl przy dedykowanym serwerze... Bo niby po co? Ale cholera... recy se uciac nie dam...

I nie prawda jest ze nie odpala sie zaden config... Odpala sie server.cfg

A co linuxa... moze inny opertator?
shela
dam sobie reke uciac ze mi sie nie odpalal z opengl bo jak ja stawialem serwer to na kompie nie bylo nawet karty graf.. a tym bardziej jzu openegl...to ze serwer pada to jest najprawdopodobniej to ze nie masz zrobionego configa..bo skoro wywala ze nie ma opengl ale uruchamia sie dalej to ja bym sie raczej tym specjalnie nie przejmowal. domyslnie jesli chodzi o mape to execowany jest campaign.cfg jednak komendy dotyczace kampanii nie sa rozpoznawane jesli i tu cyctat "server doesn't recognise the campaign command when the gamecode isn't running yet."

czyli jesli chodzi o mape to sprobuj na koncu twojego configa (server.cfg)dodac linijke np.

map oasis

to powinno zaladowac mapke i serwer nie powinien juz padac ze wzgledu na brak zaladowanej mapy.
conish
Wiec daje sobie uciac reke sheli smile.gif

Ale jak uruchomic kompa bez karty graficznej?
shela
CYTAT (conish)
Ale jak uruchomic kompa bez karty graficznej?

tak po prostu...w biosie masz w ktoryms menu pozycje Halt On:
domyslnie jest to ustawione na All Errors ... wylaczasz to zeby nie stopowal przy zadnym bledzie i smiga tongue.gif .. a co to karta graficzna...komp sie przeciez moze bez niej obejsc ... nie ma najmniejszego problemu..
sayetan
shela: mylisz sie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.