Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Covert Ops - centrum informacji
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Dla początkujących
Master_Marcin
Na początku chciałbym wszystkich przywitać. Jak widać, jestem nowym użytkownikiem tego forum, a także nowym graczem w Enemy Territory (gram dopiero kilkanaście dni), ale mimo to mam nadzieję, że potraktujecie ten temat poważnie smile.gif. Moją ulubioną klasą jak sie domyślacie jest Covert Ops. Jak się zdążyłem w ciągu tych kilkunastu dni przekonać, klasa trudna w grze, jednak dająca wiele radości (grałem krótko też Field Opsem, ale to nie to samo smile.gif). Zaraz po pierwszej sesji, postanowiłem, że muszę się duuużo dowiedzieć o grze, aby móc coś zdziałać (genialny wniosek nie ??tongue.gif). Tak więc wszedłem na www.enemyterritory.pl i kliknąłem forum. Wiele tematów przeczytałem, jednak w żadnym z nich nie było 100%-towo satysfakcjonujących mnie odpowiedzi na parę pytań i wątpliwości. Dlatego też założyłem ten temat, który jeżeli dobrze się będzie rozwijał, może posłużyć w przyszłości jako małe info//FAQ dotyczące Covert Opsa dla poczatkujących graczy. Prosiłbym jeszcze o odpowiedzi osoby znające się na rzeczy (doświadczonych graczy najlepiej Covert Opsów :>), aby uniknąć zbędnego chaosu. Moje pierwsze pytania brzmią :

1) Jakiej broni najczęściej używacie grając Covert Opsem ?? Mówię tu o trzech głównych czyli Stenie, FG42 i M1 Garandzie. Jak wiadomo każda z nich ma swoje wady (Sten się przegrzewa, FG42 ma mały magazynek i średnie obrażenia, M1 Garand nie nadaje się raczej do dueli w korytarzach przy niezbyt wysokiej liczbie FPSów, tak jak u mnie :/) oraz zalety (Sten jest bardzo celny i nie podrzuca celownikiem przy strzelaniu, FG42 jest uniwersalnym połączeniem karabinu i snajperki, M1 Garand ma bardzo dobre obrażenia), ale chyba macię tą ulubioną ?? Mnie ten problem nurtuje od początku gry tongue.gif.

2) Drugie pytanie nieco wiąże się z pierwszym, gdyż ciekawi mnie taktyka jaką obieracie Covertem wink.gif. Tzn. czy kampujecie gdzieś w krzakach i tylko bawicie sie w snajpera, czy też staracie się walczyć na pierwszym froncie i wykańczacie przeciwników, a może staracie się łączyć jedno z drugim (ta opcja mnie najbardziej interesuje, gdyż tak lubię grać najbardziej smile.gif) ??

3) Kolejne pytanie dotyczy waszych ulubionych miejsc do walki na 6 podstawowych mapach. Np. strzelając w trybie snajperskim lubicie siedzieć gdzieś wysoko, ale w miejsach widocznych (np. wieża na stacji przeładunkowej w Rail Gunie) czy też bardziej w krzczkach (np. obok drzewa w pobliżu Footed Bridge na Fuel Dumpie) ?? Czy też jako żołnierz 1 linii przebrany we wrogi mundur macie ulubione kąty gdzie chwytacie nic nie spodziewające się ofiary ??tongue.gif

4) Następna sprawa, jeżeli przebierzecie się we wrogi mundur, a żaden przeciwnik tego nie widział, to jak się zachowujecie ?? Tzn. jak tylko zobaczycie wroga to zacznacie strzelać, czy też staracie się go mijać w bezpiecznej odległości (tak aby przebranie nie znikło przy zbyt bliskim zbliżeniu) a następnie zabijacie strzałem w plecy ?? A może macie swoje, jeszcze inne strategie ??tongue.gif

5) I wreszcie ostatnie (narazie tongue.gif) pytanie, również dotyczy przebrania. A mianowicie, gdy się przebiorę, a nikt tego nie widział i jestem w dużej odległości od przeciwnika (bo wiadomo, gdy jest to kilka metrów, to przebranie "znika" na jego widoku) to jakim cudem niektórzy mnie rozpoznają i zaczynają strzelać ??!! Field Opsi odpadają, bo z nimi sprawa jest jasna, a nie tylko na nich to sprawdzałem. Tak samo informacja od zabitego dla drużyny ("Enemy in disguise") odpada. Coś robię źle w tej kwestii ??

Z góry ogromne dzięki za wszystkie treściwe odpowiedzi !!:) Szczególnie, że takiego eseja nie każdemu chce się czytać. Ale jeżeli dotarłeś//dotarłaś ^^ aż do tego miejsca i masz jakieś doświadczenie w tej klasie, to będę bardzo wdzięczny za podzielenie się odrobiną wiedzy biggrin.gif. Adminów przepraszam, jeżeli założyłem ten topic w złym miejscu, albo coś innego źle zrobiłem. Proszę o możliwe nie zamykanie tego tematu.

To chyba narazie tyle, pozdrawiam biggrin.gif.
blacktyger
Niestety zdanie a temat Covert Opsa jets nienajlepsze (lagodnie powiedziane), wiec bez wypowiadania sie co mysle na jego temat odpowiem na Twoje pytania, gdyz gre rowniez zaczynalem coverem.

1. Powiem to tutaj i bedzie sie to tyczylo wiekszosci Twoich pytan. TO ZALEZY OD MAPY. nietstey z 6 podstawowych gram na zaledwie 3 i tylko o nich moge tu powiedzie.

Oasis - only garand / k43 poniewaz z bliska zadaje duze obrazenia i wbrew temu co powiedziales, jesli ktos ma dobrego aima (dobrze celuje) moze pokonac tym nie jednego meda. Wystarczy ze na wejsciu strzelisz heda (80/90hp nie pamietam sleep.gif').

Gold - zazwyczaj sten, poniewaz praktycznie nie posiada rozrzutu, a na goldzie jest dosc duzo walki z dlaszych odleglosci, dlatego 3hs i gotowe.

Battery - garand / k43 - u aliantow oczywiscie w cely przyczajenia sie za kamieniem na wodzie i snajpieniu, u axisow bronie na tylach rozwalajac CP / walczac w duelach badz snajpiac jesli nikogo nie ma blisko.

2. Patrz wyzej.

3. - || -

4. Podchodze na tyle blisko, aby walnac 100% heda, a nawet 2 :> oczywiscie jesli jestem z tylu, lub przeciwnik mnie nie zauwaza wyciagam noz i w plecy max fun ^^.

5. Jest kilka mozliwosci. Po pierwsze nie ma Cie na radarze zaznaczonego, jako przyjaciel :> Po drugie masz wciaz bron przeciwnej druzyny :> Po trzecie moze to byc ktos, za kogo wlasnie sie przebrales i widzi swoj nick mad czyjas glowa. Po czwarte jesli zbaijasz medyka i przebierasz sie za niego, to masz jego mundur, a bron snajperska ;> Powiem tak to czy ktos Cie zauwazy i jak szybko zalezy od jego doswiadczenia. Po okolo 2 miesiacach gry, nabieranie sie na przebranych covertow jest w ramach bledu statystycznego (2-3%). Zalezy to tez od tego gdzie chodzisz, jesli jest to miejsce podejzane - wiadomo. Poza tym jesli caly spawn axis ciesnie na polnoc i nagle jakis inny idzie na przeciw nich - rowniez wiadomo :] Wazne jest tez aby niszczyc ciala za ktore sie przebieramy, bo jesli ktos zauwazy nagiego kolege wzmaza czujnosc :>

I tak predziej czy pozniej przekonasz sie, ze granie ta klasa to strata czasu, ale ja nie jestem od tego by Ci to wyjasniac :>
Master_Marcin
Wiesz, to że większość ludzi nie lubi Covert Opsa (z różnych przyczyn, bo ich ciągle killują szpiedzy, albo się przebierają za nich, albo mają śmieszną czapkę etc...) akurat mi nie przeszkadza, bo tak samo np. ja (i nie tylko:P) nie przepadam za PF, ale nie bluzgam jak koleś pare razy mnie zastrzeli w ten sposób ;P.

Co do Garanda z bliska, to może, ale na moim sprzęcie raczej marnie to wypada tongue.gif (poprostu spada ilość FPSów przy duelu, więc żeby mieć jako takie szanse muszę baaardzo dobrze celować i mieć duuuże szczęście). Na szczęście już niedługo będę miał nowego kompa tongue.gif.

Raczej przy Covert Opsie zostanę, bo po prostu najbardziej mi otopowiada ten styl gry i nie uważam się tylko za "zajmującego slota" w grze wink.gif.

Ja kilka dni testowałem różne rozwiązania i mam pewne wnioski (ale nie jestem doświadczonym graczem, więc zaczekam na opinie innych, bo mogę się mylić tongue.gif).
Dziękuję bardzo za odpowiedź i czekam na kolejne biggrin.gif.
blacktyger
CYTAT
Wiesz, to że większość ludzi nie lubi Covert Opsa (z różnych przyczyn, bo ich ciągle killują szpiedzy, albo się przebierają za nich, albo mają śmieszną czapkę etc...)

Nie, nie i jeszcze raz nie smile.gif tu chodzi o to, że Cover jest w ogole nieprzydatna klasa w grze, o ile medyk moze leczyc, enginer wykonuje objectivy, fild rozdaje ammo, a soldier eliminuje masowo wroga, to cover nie robi nic przydatnego dla druzyny - a to jest gra zespolowa. Klasa tylko i wylacznie dla zabawy, na ffa (czyli tak jak Ty grasz - FFA - fun for all ).

CYTAT
Raczej przy Covert Opsie zostanę, bo po prostu najbardziej mi otopowiada ten styl gry i nie uważam się tylko za "zajmującego slota" w grze .

Na ffa nie ma takiego pojecia, chyba ze dotyczny niegrajacego gracza :>
Master_Marcin
Heh, trochę mnie śmieszy takie stwierdzenie, że jest zupełnie nieprzydatny, ponieważ jest wielu Covert Opsów świetnie radzących sobie w grze (nie mówię tu o klanówkach, bo zupełnie nie mam doświadczenia w tej dziedzinie, póki co jedynie tak jak powiedziałeś - only FFA tongue.gif). Poza tym jak każda inna postać ma także ciekawe i unikalne umiejętności (snajperzenie, wykrywanie min, albo przebieranie się, dzięki czemu może wchodzić za drzwi wroga) które nie są bez znaczenia... Powiesz, że to tylko w niektórych planszach (Battery, Fuel Dump itp.) ale doświadczeni gracze na pewno potrafią wszędzie stosować taktyki grania szpiegiem smile.gif. Temat ten założyłem aby porozmawiać właśnie z takimi ludźmi, a nie wierzę, że nie ma tu typowych Covert Opsów, którzy podobnie jak ja starają się zaprzeczać stwierdzeniu nieużyteczności szpiega. Narazie jak widzę zainteresowanie znikome.... Mam nadzieję, że wkrótce się to poprawi.

Dzięki za kolejną odpowiedź blacktyger smile.gif
Pozdrawiam.
Chinek17
Ja myślę, że covert ops jest przydatny ponieważ:
1.Dzięki ładunkom radiodetonacyjnym może niszczyć konstrukcje wzniesione przez przeciwnika, co jest bardzo przydatne szczególnie w przypadku command posta (opóźniamy spawna przeciwnikom).
2.Dobry zarówno w obronie (snajperki) jak i w ataku (możliwość wykrywania min).
3.W przebraniu może doprowadzić do szybszego wygrania map takich jak : Fuel Dump, Siwa Oasis, Seawall Battery, Wurzburg Radar (w pewnym stopniu).
4.No i ma FG 42!!! happy.gif Jak dla mnie najlepsza broń covert opsa (coś między stenem a K43/Garandem).
No i to już koniec moich wywodów (w końcu!:))
Master_Marcin
Widzę, że bardzo ciężko rozkręcić tą dyskusję :/ Widocznie mastahowi Covert Opsi nie łażą po boardzie "Dla początkujących" tongue.gif. No nic, skoro wy nie chcecie pisać, to ja może nieco napiszę o moich obserwacjach z kilku ostatnich dni wink.gif.

Będę "odpisywał" na swoje pytania z 1 postu w tym topicu. A więc :

Ad.1 - Osobiście grając Cover Opsem używam Stena i Garanda. Testowałem wszystkie 3 bronie i Stena używam do walki na średnim i bliskim dystansie (np. na Gold Rushu), natomiast Garanda do snajperzenia (np. Battery i Fuel Dump). Dlaczego nie FG42 ?? Dlatego, że ma mały magazynek i bardzo szybko sie go pozbywa... Ponad to ma mniejsze obrażenia jako bron do dueli niż Sten (Sten 14 korpus/40 head , FG42 15 korpus/30 head), oraz jest gorszy od Garanda jako snajperka, zarówno z braku regulacji zooma, jak i dużo słabszego dmgu.

Ad. 2 - Jak już mówiłem, jeżeli chodzi o taktykę, to lubię być uniwersalny tongue.gif. Tzn nie tylko kampię jako snajper, ale też walczę w 1 lini frontu tongue.gif. Wszystko zależne jest od sytuacji i mapy w danym momencie smile.gif.

Ad. 3 - Ulubione miejsca - a jest ich sporo, snajperząc z reguły wolę siedzieć gdzieś w krzakach, ew. w oknach budynków. Nie przepadam strzelać z miejsc łatwo rzucających się w oczy przeciwnikowi (najczęściej znajduję się one wysoko, np. wieża w bazie Axis na Fuel Dump), bo niezależnie od odległości potrafi mnie ściągnąć MP40/Thompsonem (co jest swego rodzaju porażką jak dla mnie, bo jak można z karabinu snajperskiego i maszynowego strzelać z tej samej odległości z niemalże taką samą precyzją ??:/).

Ad. 4 - Zazwyczaj jak się przebieram za hitlerowca (gram only Allies biggrin.gif) to staram się unikać spotkań i czekać na wroga w miejscach nie rzucających się w oczy, aczkolwiek będących przy "głównych trasach wycieczkowych" tongue.gif (np. na Gold Rushu w budce na przeciwko ammo i medi packów obok 1 blokady ciężarówki). Następnie zachodzę delikwenta z tyłu i albo nożem, albo kilkoma hs załatwiam sprawę smile.gif

Ad. 5 nie będzie, bo nie było to pytanie wymagające zbytniej polemiki i dyskusji tongue.gif.

Ciągle czekam na odpowiedzi i z góry za nie dziękuję smile.gif.
ymma
Nie ma zainteresowanie tym tematem z tej przyczyny, że nie ma "typowych coverów" To klasa, którą dla rozrywki gra się czasem na ffa, ale na klanówkach, jeżeli już to na chwilę by coś rozwalić, albo wpuścić swoich, po czym wraca dany gracz do poprzedniej profesjii. Jeżeli więc chciałbyś opinie doświadczonych coverów, to jej nie otrzymasz bo takowych nie ma. Choć są oczywiście tacy co troszkę tą klasą pograli.
tranx-san
wtf? jak to nie ma zawodowych covertow? a ja ? :[

uwielbiam grac covertem na klanowkach! czasami jak gramy wieczorkiem to czesto szukamy warzyw, wtedy mozna pograc sbie covertem..

ulubiona bron.. to oczywiscie snajperka.. szkoda ze z!@#ana,ale trudno... medyka nie upolujesz.. alena engow czy lojtow to za!@#ista bron...

czesto wpadamy na jakies ffa w szesciu pakujemy sie do jednego teamu i urzadzamy sobiekonkurs na najwiecej stabow, bijemy tylko nozem i przebieramy sie... to jest dopiero fun.

ostatnio na goldzie grajac jakas klanowke wymyslelismy nowa taktyke na 6ciu covertow, rozrzucamy satchele niedaleko czolgu, chowamy sie i czekamy!

JEDNYM ZDANIEM? WE NEED MORE COVERT OPS! biggrin.gif
Master_Marcin
CYTAT (tranx-san @ 4:03, 24 07 2005)
wtf? jak to nie ma zawodowych covertow? a ja ? :[

uwielbiam grac covertem na klanowkach! czasami jak gramy wieczorkiem to czesto szukamy warzyw, wtedy mozna pograc sbie covertem..

ulubiona bron.. to oczywiscie snajperka.. szkoda ze z!@#ana,ale trudno... medyka nie upolujesz.. alena engow czy lojtow to za!@#ista bron...

czesto wpadamy na jakies ffa w szesciu pakujemy sie do jednego teamu i urzadzamy sobiekonkurs na najwiecej stabow, bijemy tylko nozem i przebieramy sie... to jest dopiero fun.

ostatnio na goldzie grajac jakas klanowke wymyslelismy nowa taktyke na 6ciu covertow, rozrzucamy satchele niedaleko czolgu, chowamy sie i czekamy!

JEDNYM ZDANIEM? WE NEED MORE COVERT OPS! biggrin.gif

Noo, wreszcie powiew optymizmu w tym temacie biggrin.gif. Oby więcej takich ludzi smile.gif. Jeżeli będziesz miał czas, to napisz jeszcze coś więcej, może twoja wiedza się przydać (np. mi tongue.gif). Dzięki bardzo i pozdrawiam.
ymma
Ty nie wierz tranxowi - to lama a satchela odkrył miesiąc temu i w takim był szoku jaka to fajna zabawka, że sam widzisz, takte zmienił :DDD Warzyw też szuka, od dawna, ale większych od siebie jeszcze nie znalazł, więc wszyscy trzymamy kciuki, żebu mu się to kiedyś udało, bo żal na chłopaka patrzeć jak się męczy ^^ No i pewnie że gra snajperką, bo nie umi zmienić na inną broń :< A tak poza tym fakt zawodowy z niego cover - zwłaszcza w zdejmowaniu spadni kolegom - niekoniecznie podczas gry ^^
Master_Marcin
CYTAT (ymma @ 19:54, 24 07 2005)
Ty nie wierz tranxowi - to lama a satchela odkrył miesiąc temu i w takim był szoku jaka to fajna zabawka, że sam widzisz, takte zmienił :DDD Warzyw też szuka, od dawna, ale większych od siebie jeszcze nie znalazł, więc wszyscy trzymamy kciuki, żebu mu się to kiedyś udało, bo żal na chłopaka patrzeć jak się męczy ^^ No i pewnie że gra snajperką, bo nie umi zmienić na inną broń :< A tak poza tym fakt zawodowy z niego cover - zwłaszcza w zdejmowaniu spadni kolegom - niekoniecznie podczas gry ^^

Hehe, dobre, dobre biggrin.gif. Darmowy "bump" topica jak widzę tongue.gif.
Master_Marcin
Widzę, że naprawdę nikogo nie ciągnie do wywodów w tym temacie... No trudno...
Ja dzisiaj miałem rozmowę (ok. 30 minut) nt ET z doświadczonym graczem (1,5 roku ponoć gra). Powiedział mi, że Covert Ops na początku każdemu się podoba, ale na dłuższą metę to różnie bywa... Nie wiem, zmieniłem narazie klasę na Field Opsa, który jest bardziej postacią drużynową (a to się chyba najbardziej liczy w ET). Narazie gra mi się podoba, ale trzeba jeszcze więcej testów zrobićtongue.gif. Zobaczymy o efektach gry napiszę dziś wieczorem być może tongue.gif. Proszę mimo wszystko o nie zamykanie tematu.

Pozdrawiam.
Master_Marcin
Tak jak obiecałem, napiszę tu coś jeszcze i piszę, ale to prawdopodobnie ostatni post narazie w tym topicu. Jak już mówiłem zaczałem grać Field Opsem. Gra się naprawdę znakomicie biggrin.gif. Powodów jest klilka, m.in. fragów mam dużo więcej ( i to nie tylko za sprawą nalotów i artylerii, ale też Thompsona ), rozdając paczki miło jest usłyszeć "Thank you" i móc odpowiedzieć "No problem" biggrin.gif, aż wreszcie współpraca zespołowa jest duża w porównaniu do Covert Opsa (aczkolwiek nadal bardzo lubię też Szpiega :>). No nic, póki co to tyle z mojej strony, idę dalej trenować smile.gif. Pozdrawiam.
tranx-san
hi kids do you like violence?

ja ostatnio nie gram szpiegiem na efefa... znudzilo mi sie burzenie komand posta i wykrywanie min! Poniewaz jestem juz pro graczem postanowilem utrudnic sobie gre, gram soldzerem z empeczterdziesci... mam sporo granatuw i duzio ammo i mogem szczelac! a to sie liczy.. noi nikt nie narzeka ze go nie podnioslem i nie dalem mu ammo!

soldaty z empeczterdziesci calego swiata lonczcie sie! ps thompson sux :[
Kamae
Mimo że I am newbie... Nie zgodzę się że FG42 jest gorszy od stena... sten zanim się przegrzeje wystrzeli mniej kulek niż FG42 (około 15) a czas na schłodzenie wystarczy żeby w czasie duela wróg nas posłał do piachu; nieco mniejsze obrażenia FG42 się rekompensują przy różnicy kul... ale z całą pewnością jest cienką snajperką dry.gif
Master_Marcin
W sumie to samo ostatnio zauważyłem ku mojemu zdziwieniu... miałem mało czasu na ET ( mój priorytet to już od dawien dawna Diablo 2 : Lord of Destruction, a że wyszedł nowy patch 1.11 ... biggrin.gif ) postanowiłem sobie spróbować inaczej jeszcze pograć Covert Opsem... No nic, więc wziąłem FG42 i co się okazało ?? Że w duelach może się równać z Thompsonem/MP40 pod warunkiem... że umiemy genialnie celować lub "wpadniemy" na przeciwnika i od razu odpalimy całą serię... Nie ma szans przeżycia !! Jako snajperka ma słabiutki dmg ( 30/30...) za to nie podrzuca tak bardzo jak M1 Garand. Mimo wszystko do snajpienia to chyba tylko jako straszak wink.gif. Póki co tyle odnośnie moich rozkminań tongue.gif. Pozdrawiam.
Sir_Ace[PL]
CYTAT (Kamae @ 8:28, 3 08 2005)
Mimo że I am newbie... Nie zgodzę się że FG42 jest gorszy od stena... sten zanim się przegrzeje wystrzeli mniej kulek niż FG42 (około 15) a czas na schłodzenie wystarczy żeby w czasie duela wróg nas posłał do piachu; nieco mniejsze obrażenia FG42 się rekompensują przy różnicy kul... ale z całą pewnością jest cienką snajperką  dry.gif

To zależy jak strzelasz. Kilka kul wystrzelonych i trafionych ze Stena zrobi więcej szkody niż magazynek, a nawet dwa FG42 w ścianę czy niebo.

"Trafiajcie (nie ważne z czego) a frag będzie wam dany" głosi pismo tongue.gif
conish
Tutaj tez beka czy powazne studium o co ?
kleszcz_pl
Wydaje mi się żeby grać snajperem trzeba mieć nielada wprawe . huh.gif
Elliot
Ja gram Copsem od wczoraj i mam pytanie. Od czego zależy utrata munduru wroga? Zabijam gościa i przebieram się w jego mundur. Idę dalej. Ładuję "kosę" w plecy napotkanego wroga i...czasem tracę przebranie a czasem nie (50% na obie możliwości). To samo jest z stenem (bo takowym gram). A to jest niebezpieczne np. zabijam w przebraniu kolesia w banku i tracę przebranie, a obok kupę wrogów stoi i game over respawn please. Chciałbym się dowiedzieć jak strzelać żeby przebranie zostało.

BTW.Spotkałem wczoraj supernooba.Przebrałem się za axis medica i stoję sobie wewnątrz bazy fueldump.Mam 3 naboje w stenie.I podlatuje do mnie axis fieldops i zamiast mnie zabić (medyk ze stenem? każdy by strzelił) to on wyjmuje ammo pack i mi go daje.Odwraca się a ja mu w podzięce ładuję "kosę" w plecy (wredne tongue.gif).Aha nie straciłem przebrania.
Master_Marcin
Hehe, widzę, że pierwsze pytania podobne jak moje (typowo początkujące tongue.gif). A więc utrata munduru zależy od tego czy zabity czy też trafiony przez Ciebie wróg widział Cię w momencie ataku. Tzn np. tuż przed śmiercią odwrócił się w twoim kierunku i widział że to ty go zabiłeś. Wtedy "tracisz mundur" w oczach przeciwników tongue.gif. Metody na "utrzymanie munduru" są 2: albo strzelać w plecy z zaskoczenia, tak zanim ofiara Cię zauważy, albo nie strzelać i starać się uniknąć starcia z przeciwnikiem. Ja osobiście gram już Field Opsem, aczkolwiek zastanawia mnie fakt, czemu prawie każdy początkujący na początku bierze Covert Opsa (może nadzieja, że będzie się wymiatać jak James Bond ??tongue.gif Tzn Silenced Colt/Luger vs MP40/Thompson = przeciwnik OWNED tongue.gif). Może jak wymienię kompa na szybszego to popróbuję pograć jeszcze Covert Opsem na szerszą skalę, ale narazie polecam Field Opsa biggrin.gif.

Pozdrawiam.
kleszcz_pl
ja grałem dopiero na 5 mapkah ale doradzam
oasis - Grand
gold - sten
fuel dump - grand
raili gan - najlepiej wejść na observatora tongue.gif albo ta maszynowa snajperka
Battery - Grand rolleyes.gif
Elliot
Dzięki Master Marcin za odpowiedź.
Ja osobiście uważam Copsa za bardzo ważną klasę w ET. Nie zgadzam się,że jest bezużyteczny bo nie gra zespołowo. A kto wam otworzy backdoor na battery,a kto szybko wysadzi generator? Pewnie czasem otworzy wróg ale jak się takowy nie pokaże? Albo kto otworzy drzwi fueldumpu zanim czołg nie rozwali bramy? Pewnie róbcie sobie granatoskoki przez mur szczególnie gdy FF jest włączone. Covert ma wielkie zastosowanie na mapach radar i goldrush. Ja grając Copsem wszedłem w przebraniu do banku i spokojnie czekałem. Eng wrzucił granat i 3/4 obrony zniknęło. Ja skosiłem tylko gościa z MG-42 nożem i złoto było nasze. A bez Copsa moglibyśmy przegrać. Tak więc moim zdaniem Cops jest bardzo ważny.
Master_Marcin
Hehe ja też tak uważam, jednak narazie nie mogę tego poprzeć doświadczeniem... Ale za jakiś czas, kto wie ??smile.gif. Nie wiem czemu ale bardzo podoba mi się gra Covert Opsem i ciągle waham się czy on czy Field Ops (w kazdym bądz razie OPSi ROX tongue.gif). Póki co i tak nikt raczej nie będzie zwracał uwagi na moje wypowiedzi, gdyż nie jestem tzw. "pr0 play0rzem" tongue.gif. Co jakiś czas gram sobie Covert Opsem (bo tak na ogoł gra Fieldem też mi bardzo podchodzi tongue.gif) i naprawdę uwazam taką rozgrywkę za interesującą wink.gif. Pozdrawiam.
st4rf!sh
CYTAT
a kto szybko wysadzi generator?

wysadzenie generatora jest z deczka bezsensowne, gdyz automatycznie wszyscy niemcy sie o tym dowiaduja i biegna do dziala, lepiej wpuszczac bez wysadzania

CYTAT
Albo kto otworzy drzwi fueldumpu zanim czołg nie rozwali bramy?

jeden trickjump i po mapie, samemu jest latwiej przejsc niz w wiekszej grupie osob

cover jest przydatny, ale imo tylko na battery, ewentualnie radar (wysadzenie cp), no i czasami na supplaju ;p
blacktyger
Cover only 4 fun powiem to jeszcze raz, mnie rowniez bawi gra coverem ale ta klasa JEST NIE PRZYDATNA

eot
Master_Marcin
CYTAT (blacktyger @ 17:20, 16 08 2005)
Cover only 4 fun powiem to jeszcze raz, mnie rowniez bawi gra coverem ale ta klasa JEST NIE PRZYDATNA

eot

To jest właśnie to o czym mówiłem tongue.gif
Akhor
CYTAT (blacktyger @ 17:20, 16 08 2005)

eot

Zależy, czasem sie przydaje na sd2 i radarze jeżeli trza zbudować CP, ale tak to jest świetna klasa na ffa smile.gif naprawdę można się pobawić.
blacktyger
no tak zapomnailem o cp, ale przyznasz ze mozna sobie bez niego poradzic ;]
kleszcz_pl
Moglibyście powiedzieć jaka broń cowerta jest najlepsza dla początkójącego ?? cool.gif cool.gif
st4rf!sh
zalezy od mapy, no i od tego czy wolisz grac w zwarciu czy kampic ze snajperka. na duze mapy (np. battery, fuel itp.) mozna brac snajpe, na reszte imo sten
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.