Od dłuższego już czasu pracuję nad skryptami pozwalającymi swobodnie administrować witryną klanu. Projekt nosi nazwę System Stron Klanowych i wciąż jest rozwijany - od czerwca powstało już sporo kodu PHP, który zintegrowany z bazą MySQL ma już spore możliwości:
  • pełna obsługa newsów wraz z komentarzami do nich
  • profile graczy
  • walki klanowe wraz z komentarzami do nich
  • księga gości
  • forum klanowe
  • panel administracyjny do obsługi całą stroną

W planach są kolejne udogodnienia. Zainteresowanych odsyłam do RoadMapu SSK.

Dlaczego zdecydowałem się na napisanie tego sytemu? Głównie dlatego, że na polskiej scenie mało jest skryptów, które pozwalają na łatwe zarządzanie stroną klanową, a możliwości, jakie udostępniają takie systemy (np. jPortal czy PHP Fusion) są czasem niezgodne z naszymi oczekiwaniami - w końcu nie są to skrypty przeznaczone tylko i wyłącznie do stron klanowych. SSK to w pełni polski projekt i wszelkie pomysły na poszerzenie funkcjonalności strony będą w miarę możliwości do niego wdrażane.

Więcej informacji znajdziecie na stronie projektu, która jest oparta o dotychczas napisany na potrzeby SSK kod PHP: http://ssk.olchowka.info/

W jakim celu piszę powyższego posta? Na pewno - aby przybliżyć Wam trochę mój projekt. Jednak co ważniejsze - szukam chętnych, którzy chcieliby pomóc w rozwoju SSK. Jeśli jesteś grafikiem, programistą, a może po prostu masz dobre chęci i chciałbyś pomóc w reklamie czy testowaniu Systemu Stron Klanowych - zgłoś się do mnie. Mile widziany byłyby też oferty hostingu, gdyż obecnie strona stoi na dość wolnym serwerze, co utrudnia rozwój SSK.
Pod koniec sierpnia planuję udostępnić wersję 1.0.0, która będzie mogła być swobodnie używana przez ClanLeaderów do administracji swoim klanem w Internecie.

Liczę na Waszą krytykę, sugestie, a przede wszystkim - pomoc w rozwoju SSK. Nawet nie wiecie, jak ciężko prowadzić mi taki projekt samemu.

Pozdrawiam
denver

GG: 762037

PS Jutro wybywam na dwutygodniowe wakacje, więc albo odezwij się dziś, albo po moim powrocie.