Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak ustawić serwer w trybie czitów
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Serwer
Timi0
jak mozna wlaczyc cheaty albo komendy zebym mial wiecej expa
AdI-O
Zakładasz własny serek a potem:
-wpisujesz w konsoli /devmap nazwamapy.pk3
-wpisujesz odpowiedni kod:
god-nieśmiertelność
noclip-przechodzenie przez sciany
nofatigue-nieskończone bieganie
giveall-arsenał rambo

Na xp nie pamiętam. Niech ACA nie wkracza do akcji ...
Timi0
dzieki to mi wystarczy
Tulipan_et
Sorry ze pytam o takie rzeczy ale dla mnie to wazne biggrin.gif . Jak zrobie hosta i sam chce sobie na nim pograc (np. LNa TrickJUmP, GammaJump) To potrzebuje staminy a jej zawsze brakuje. Jak wchodzilem na trickjumpy to na jednym servie byly dostepne cheaty biggrin.gif na bron na zycie na latanie i ,i na stamine. I teraz moje pytanie, jak mógłbym uruchomic cheaty na moim hoscie? Bo gdy wpisuje go to mi wylatuje cheat not enabled !
Swiety
Jeśli chcesz uruchomić serwer w trybie czitów (czitów zaprojektowanych przez autorów gry a nie np wallhacków czy aimbotów) to musisz załadować w odpowiedni sposób mapę.

Normalnie mapę ładuje się poleceneim /map nazwa_mapy.
W trybie czitów mapę ładuje się poleceniem /devmap nazwa_mapy. Wtedy masz możliwość zmiany takich ustawień jak:
/god nieśmietelność
/noclip przechodzenie przez ściany
/nofatigue - stamina się nie kończy
/giveall - full ammo

Dodatkowo można zmieniać (nawet bez potrzeby wgrania mapy poleceniem /devmap) grawitację /g_gravity czy szybkość /g_speed czy też szybkość rechargu paska energi danych klas /g_medicchargetime, /g_ltchargetime, /g_soldierchargetime itd

Oczywiście aby te wartości zmieniać trzeba być adminem serwera, albo przynajmniej mieć rcona na serwer.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.