Mam problem, chciałbym zrobic spawna w stylu old city (oasis) - kto wrzuci swoja flage, tego spawn. Jak to zrobic?
wladglad
16:43, 5 10 2005
Prosze bardzo tak wygląda mój skrypt na spawna
//spawnpint//
bind kp_end "vstr spawnone"
bind kp_DOWNARROW "vstr spawntwo"
bind kp_PGDN "vstr spawnthree"
bind kp_LEFTARROW "vstr spawnfour"
bind kp_INS "vstr spawnzero"
set spawnone "setspawnpt 1; echo ;say_team jakiś tekst 1"
set spawntwo "setspawnpt 2; echo ;say_team jakiś tekst 2"
set spawnthree "setspawnpt 3; echo ;say_team jakiś tekst 3"
set spawnfour "setspawnpt 4; echo ;say_team jakiś tekst 4"
set spawnzero "setspawnpt 0; echo ;say_team jakiś tekst 0"
i wsio
ROTFL - jemu chyba chodzi o umieszczenie takiego spawnu w nowo tworzonej mapie a nie wybór miejsca spawnu przez gracza
ja to czytalem chyba z 50 razy i dalej nie wiem o co chodzi .... dosc specyficzne sformulowanie problemu ...
shela,
gość chce zrobić takie coś.. że są 3 flagi i jak przejmujesz tą środkową zmienia się spawn axisów na 3 a twój na środkową. oczwyiście mowa tu o tworzeniu nowej mapy. Niestety nie wiem jak to zrobić

dokładniej chodzi mu o jakąs instrukcje do radianta ^^. Polecam lekturę tworzenia mapek na:
-
http://www.enemy-territory.us
ludzie pewno mu chodzi o to, że są 2spawny u alliesów, i chce mieć spawna tam gdzie allies zaczyna gre. Wystarczy, że naciśniesz "L" (Panel - Menu Usera (Wybiera się klase, drużyne itd...)). Naciśniesz na flage gdzie allies zaczyna. Niedawno też się nad tym męczyłem

.
Ludzieeee... Ja nie mam pojęcia o edytorze, nigdy go na oczy nie widziałem i wiem o co mu chodzi...
Macie 3 spawny na mapie. 1 należy do Allies, 2 do Axis, 3 też do Axis. Drugi spawn ma mieć flagę - tzn. jak Allies jej dotkną, spawn jest ich. Coś jak w Old City na Oasis albo depot yard na rail gunie. KAPUJECIE?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.