Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bot serwerowy
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Serwer
cr^an
No właśnie. CZy ktoś wie jak go zrobić (napisać lub zainstalować itp.) orac jak się takie cosio obsługuje?
conish
musisz sobie sciagnac bobota. odpalic gre w nim i dalej stawiac tak jak normalny serwer. ale nie bedzie etpro.
Swiety
CYTAT (conish @ 21:22, 6 10 2005)
musisz sobie sciagnac bobota. odpalic gre w nim i dalej stawiac tak jak normalny serwer. ale nie bedzie etpro.

Sporo botów serwerowych to nie mody tylko programy przetwarzające logi serwera i na tej podstawie działające jako bot serwerowy.
Logi serwera zawierają takie info jak nicki i adresy graczy, kto kogo zabił, kto co powiedział - na tej podstawie można generować np statystyki, jest możliwość również wysyłania tekstów z zewnętrznej aplikacji na konsolę Wolfa, jest możliwość wpływania na ustawienia serwera w zależności co kto napisał (w konsoli)

Mod ma to do siebie że moda można mieć w jednym momencie jednego i nie można odpalić ich dwu naraz, czyli w przypadku etpro nie odpalimy jeszcze jednego moda (np serwerowego). Z drugiej strony mod daje większe możliwości niż progs analizujący logi.

W czym się pisze boty serwerowe ? W czym się da. Najpopularniejszy język programowania to różne odmiany C ale sporo botów serwerowych jest napisanych w Pearlu. W ostateczności można pisaćbot jako skrypt Unixowy.
cr^an
Dzięki. A mógłby ktoś pomóc mi napisać takiego bota? Lub może ktoś wie z jakiej strony można go zassać? Szukałem w GOOGLE ale nic niestety nie znalazłem:(
cr^an
ale to nie miał być bot do grania tylko bot na server
albo ja się mylę albo coś nie gra
Swiety
Nie mylisz sie - pomylił się Conish (albo źle zrozumiał).
Bobot to bot do grania (emulujący żywego gracza), tobie chodzi o bot emulujący admina serwera.

conish
po kilku piwach: z bobotem mozna grac na wlasnym serku.

mozna postawic bota do adminowania serka..

poprawie jutro przu kacu...

EDIT: otrzezwialem: Swiety znow ma racje i staje sie monotonny smile.gif

powiedze czego dokladnie potrzebujesz a postaram sie znalesc
cr^an
Bingo! Tylko kto wie skąd go zassać? Bo mam server koło nogi i nie mam bota do obsługi.
P.S Plaunję scalić 2 klany (Mój i kolegi)
cr^an
Elo. Chodzi mi konkretnie o bota który robi mniej więcej coś takiego:
Po wpisaniu !admintest np. w konsoli wyskakuje: (NICK) is 0 admin level user
lub !help to wyskakuje spis komend
!time to wyskakuje czas lokalny
!pop - spadają wszystkim czapki
i wiele innych
Ktoś może mi pomóc?
To chyba jest skrypt jeśli się nie mylę.
conish
ETAdmin to sie nazywa.
cr^an
Dzięki. A podasz mi może skąd pobrać tego ETadmina?
conish
http://et.d1p.de/etadmin_mod/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.