Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mało fps - czy macie jakiś dobry config
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > To wszystko już było
wonti
Witam. Mam sprzet sempron 2.5 768ram i geforce mx 440 . Dlaczego mi mapy wiochaja na najmniejszych detalach? Czy znacie jakies cfg na poprawe fps? Napiszcie mi plisss.
Z gory thx
falubaz
cos mi sie zdaje ze glowna przyczyna jest kart. graf. mx440 to przeszlosc.

zmien ta karte a zdaje sie ze wiecej fpsow gwarantowanych/

a btw jestem pijany to nie wierz mi x[ a i tak mam racje
Kiepas
Mam dziwny problem, bo w Call of Duty mam ok. 60-80 fps a w ET na takich samych ustawieniach 30 fps sad.gif
Nie wiem co jest grane!

Mój komp Duron 1200Mhz Radeon 9600 128/128 512 DDR

Co powinien zrobić aby zwiekszyc liczbe fpsów ?
tranx-san
BUY A DECENT GFX K THX!

czemu w et macie malo fpsow a w innych grach nie? ask bani i kolesi z cb ktorzy bawia sie configami... dodatkowo nalezy wspomniec ze et est na silniku z q3 ma dosyc dobra grafike jakby nie bylo a ze silnik jest juz lekko stary a kod sieciowy slabo zoptymalizowany to powinniscie juz wiedziec czemu... :C
Kiepas
QUOTE(tranx-san @ 10:31, 2 03 2006) [snapback]57009[/snapback]

BUY A DECENT GFX K THX!

czemu w et macie malo fpsow a w innych grach nie? ask bani i kolesi z cb ktorzy bawia sie configami... dodatkowo nalezy wspomniec ze et est na silniku z q3 ma dosyc dobra grafike jakby nie bylo a ze silnik jest juz lekko stary a kod sieciowy slabo zoptymalizowany to powinniscie juz wiedziec czemu... :C

wiem czemu, ale nie wiem jak temu zaradzić
ymma
Zrobie to po raz pierwszy, więc czuj się zaszczycony (znaczy udzielę porady w sprawie technicznej tongue.gif)!

Zrób sobie własny cfg, a pomogą Ci w tym dwa poradniki - jeden, który znajdziesz na tym forum - Poradnik dNkNa ( w dziale W:ET - Configs, Commands & PB), i drugi Poradnik Razera, który znajdziesz na et.pl - Zrobienie własnego cfg zajmie Ci co prawda kilka godzin, jednak jeśli będzie działał i poprawi ci dość zauważalnie ilość fps, oraz płynność gry poczujesz zdecydowanie samozadowolenie jak nie wręcz dumę. Nadto może się okazac, że grzebanie w cfg jest zajęciem wciągającym i w ten oto prosty sposób więcej czasu zajmie ci grzebanie w nim niż gra, a po pewnym czasie gra będzie coprawda wymagała przeinstalowania, bo nic już nie będzie działało, to jednak spowoduje, że robienie nowego cfg dostarczy Ci kolejnych miło spędzonych godzin nad nowszym i jeszcze wspanialszm!!!! Powodzenia! :DDDDD

Ps Właśnie sobie przypomniałam, że jednak to nie jest pierwsza moja porada techniczna, więc sorry, ale nie jesteś wybrańcem ^^
evil_lord
QUOTE(ymma @ 15:55, 2 03 2006) [snapback]57014[/snapback]
(...) Poradnik Razera(..)

raziela droga ymmo, a co do fpsów to tutaj jest 100 topiców w których widać to, że Święty sie kiedyś baaardzo nudził :]
Swiety
QUOTE(tranx-san @ 8:31, 2 03 2006) [snapback]57009[/snapback]

BUY A DECENT GFX K THX!

Akurat configi CB i Bani mają mało wspólnego z fpsami w ET a kod sieciowy ET (przynajmniej w porównaniu z RTCW czy Q3) jest dość dobry.

ET w gruncie rzeczy to praktycznie silnik Q3 który mało zależny jest od grafiki bardziej od procka, szyny FSB, co nie oznacza że na złomie typu gf4mx400 będzie w miare chodził i w sumie żaden config mało tu pomoże.
Kiepas
dziwie sie tylko ze w cod mam 80 fpsów a w ET 30
PS zmiana configa nie bardzo cokolwiek pomaga
di_kamilo
Zainteresuj się przeróbka gf na quadro (sterownikami) poprawia wydajność w grze, tam gdzie miałem 50fps mam teraz około 100 smile.gif Polecam
Info co i jak znajdziesz na google
di_kamilo
QUOTE(falubaz @ 0:29, 30 10 2005) [snapback]54647[/snapback]

cos mi sie zdaje ze glowna przyczyna jest kart. graf. mx440 to przeszlosc.

E tam gadasz, odrazu wymiana, ja mam gf2 mx 64mb i gram w ET, FPS 80 ~120

Config grafiki pod GF 2 mx

CODE
//--------------------
// Grafika
//--------------------

seta com_maxfps "120"
seta r_displayrefresh "120"

seta r_gamma "2"
seta cg_shadows "0"
seta r_mode "3"

seta r_colorbits "16"
seta r_depthbits "16"
seta r_texturebits "16"
seta r_ext_compiled_vertex_array     "1"
seta r_ext_multitexture         "1"
seta r_stencilbits             "0"
seta r_textureMode             "GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST"
seta r_nv_fogdist_mode             "GL_EYE_RADIAL_NV"
seta r_ext_NV_fog_dist             "0"
seta r_ext_texture_filter_anisotropic     "0"

seta r_detailtextures "0"
seta r_ext_compressed_textures "0"
seta r_ext_compress_textures "0"

seta r_picmip "0"
seta r_picmip2 "0"
seta r_intensity "1"

seta com_hunkmegs "196"
seta com_soundmegs "64"
seta com_zonemegs "64"

seta cg_atmosphericEffects "0"
seta cg_wolfParticles "0"
seta r_dynamicLight "2"
seta cg_fastSky "1"
seta cg_drawSun "0"
seta cg_flares "0"
seta cg_gibs "1"
seta r_coronas "0"
seta r_vertexLight "1"

seta r_overBrightBits             "0"
seta r_MapOverBrightBits         "4"
seta r_swapInterval             "0"

seta cg_showBlood "0"
seta cg_bloodFlash "0"
seta r_lodbias "2"

seta r_flares "0"
seta r_allowSoftwareGL  "0"
seta r_subdivisions "1"
seta r_lodcurveerror "1"

seta r_finish "0"
seta r_primitives "0"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.