Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: End of message - wywala mnie z serwera
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komunikaty błędów z ET
Furman
Z wiekszosci serverow wywala mnie z takim wlasnie komunikatem: "End_of_message" oraz czasem: "CG_setlerpframeanimationrate: Bad animation number 310" x[ Dzieje się tak od kiedy wyszło nowe etpro 3.2.4 ;C. Przeszukalem forum i nie moglem znalesc podobnego tematu. :/ Byłbym wdzięczny za dpowiedź.
Swiety
A powiedz nam kolega njapierw jakie masz łącze i czy nie masz lagów dużych pingów ?
Furman
Hmmm... kolega ma zdupy lacze [radiowka] ale ten komunikat wyskakuje na serverach gdzie mam raczej dobry ping [100>].
conish
Ping mozesz miec dobry, ale chwilowe zaniki polaczenia (co przy radio dzieje sie dosc czesto) moga w konsekwencji dac komunikat enf of message.
RazoR
Miałem to samo smile.gif Tylko, że nie kończyło się na komunikatach tylko na różnych cudach. Błedy typu odwrócenie ekranu itp poprostu wszystko.

Było to na 90 % związane z awarią łącza (mam sieć, ale wszystko ma prawo się chwilowo popsuć), ponieważ
właśnie w tym momencie były jakieś problemy z serwerem (tzn routerem). Później połączenie padło całkowiecie, ale wcześniej jak powiedziełem działo ale źle. Zapewne powodem tego błędu są błędne pakiety lub ich brak. Gdy naprawili sieć wszystko wróciło do normy...
kenji
Podczas gry w ET po pewnym czasie rozlacza mnie. Blad: cl_parsepacketsentities : end of message.
I tu pojawia sie problem, poniewaz dzieje sie tak TYLKO na serwerze klanowym (nasz prv serwer). Na zadnym innym serwerze nie pojawial sie ten blad. Czy winne moga byc tu ustawienia serwera? Czy ktos moze pomoc mi rozwiazac ten problem (mojego kolegi w sumie) ?
conish
http://www.board.enemyterritory.pl/index.p...t=0&#entry45504

punkt 8.5 i 4

8)
jarpen
mały oftopik, ale punkt 4
kenji
Przepraszam za taki tytuł w topicu...

Conish, punkt (8.5) czytałem juz wczesniej i na pewno nie jest to wina slabego lacza, lagow (pingi ok. 50ms) - gram na serwerze i po pewnym czasie disconnect (niestandarodowe packi? ET instalowalem od nowa juz kilka razy, probowalem na defaultowym cfg, bez zadnych customowych map ani packow, i dalej to samo).
Swiety
Podaj ip tego serwera. Tylko ty to masz czy inni na tym serwerze też ?
kenji
Oto ip: 84.254.65.165:27979 (z haslem, ale moge w kazdej chwili zdjac), tylko u mnie wystepuje ten blad.
RazoR
Miałem ten błąd...

Działo to sie wtedy kiedy były problemy z łączem i możliwe, że serwer przekręcał pakiety itp...
Ten błąd jest związany z błędami w pakietach (raczej napewno).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.