lukasujab
19:51, 1 12 2005
mam własny serwer, ostatnio zaczęło pojawiac sie na nim coraz więcej cziterów więc włączyłem pb, problem w tym że pb wywala czitera dopiero po jakimś czasie i nie podaje konkretnego komunikatu: czy ktoś ma czita i jakiego, moje pytanie to jak sprawdzic jakiego czita ma gość (czyt.cziter)(jakie znacie komendy związane z pb, ja znam tylko pb_plist)?, dzisiaj grałem z cziterem, który imo miał chyba multihacka, pb wykopał go z jakąś informacja ( nie pamiętam niestety jej treści), i moje drugie pytnie jak ulepszyć pb by szybciej wykrywal czity? i czy jest jakies inne oprogramowanie antycziterowskie które nie obciąża tak łacza jak pb i jest skuteczne? btw mam jeszcze kilka pytan , na referee loguje sie przez komende /rconauth moje_haslo (nie działają mi komendy typu rcon moje_haslo czy rconpassword moje_haslo ani tesh ref moje_haslo, referee moje_haslo<<i tutaj tesh prosił bym o wyjaśnienie :dlaczego??) ale niestety nie dziaja mi opcje ban ani kick , mute tesh mi nie dziala, poprostu jak klikam mute to nie ma żadnej reakcji,
pisze tego posta głownie dlatego że chciałbym wyeliminować plemię (słowo na p)onych cziterów na moim serwerze, sorry jeśli napisałem trochę chaotycznie ale jestem cały czas wk#!@iony:::aimbot w dupe wszystkim cheaterom!!:::mam jeszcze kilka pytan ale jak ochłone to może sobie przypomne, pozdrawiam wszystkich którzy podzielają moje zdanie: 'cziterzy to !@#*ne nooby!, z góry thx za odp.
OMG koleś nie denerwuj się. Sam do niedawna jak piszesz miałeś serwer bez PB a teraz cziterzy ci dokuczają :DDD
PB zawsze wykopuje za czity z komunikatem.
np
Zenek was kicked by PB (wallhack)
Czesiek was kicked by PB (aimbot)
Jakiego kto ma czita ? Tego nie sprawdzisz. Dopiero sprawdzisz jak PB wykopie klienta obserwując logi.
Dlaczego PB nie wykopuje od razu ? Czasami to jest chwila czasami więcej. Poprostu PB tak jest skonstruowany. Skanuje kompa w poszukiwani czitów ale nie robi to cały czas a jeśli robi to trochę czasu zajmuje.
Czy jest jakaś lepsza alternatywa dla PB ? raczej nie ma
Jak ulepszyć PB ? Ściągać najnowsze updaty z www.evenbalance.com
lukasujab
18:02, 2 12 2005
no wlasnie swięty, piszesz że czasami jest to chwila czasami więcej , koleś z ktorym ostatnio grałem czita miał na 100%(rozwalał mnie za każdym razem 3-4 pociskami a zresztą sam sie potem przyznał) , a pb wywalił go dopiero po godzinie grania(pamiętam kilka wyrazow z loga:punkbuster, nick_goscia, removing) a co dziwne po chwili z powrotem wszedł na serwer i na dodatek nie mogłem go zbanowac bo tak jak pisałem nie działa mi opcja ban, kick, mute( klikam 'ban' i nie ma żadnej reakcji) udało mi sie go dopiero zkickować z poziomu konsoli etded, loguje się do refa komendą rconauth moje_haslo, tylko ta komenda mi działa
?
/rconauth haslo - to jedyna metoda na zalogowanie sie na rcona
na refa logujesz sie /ref haslo - i jezeli to nie dziala to mozliwe ze jest zle haslo. pamietaj, ze haslo na rcona i haslo na refa moga sie roznic. jak sie zalogujesz na rcona to wpisz /refereepassword - wydaje mi sie, ze jest to komenda do ustawienia hasla na refa. co do banowania to wiem ze dziala banowanie programem all-seeing eye.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.