Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ustawienia HUD - Jak zrobić aby
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
tzwilk
Witam, mam kilka pytań odnośnie tworzenia configa, usatwiłem już prawie cały i zostały mi do zrobienia jedynie bindy i usatwić HUD.
1. Jaka komenda uaktywnia aby wyswietlany był czas rzeczywisty w grze, ze np teraz jest godzina 10:00 i w jaki sposób przeniesc ten czas w lewy dolny róg jak to ma miajsce na tym screenie (http://free.of.pl/t/tzwilkallegro/908.jpg) Dodatkowo jak prznieść też czas do respa na ten dolny lewy róg bo też to tam widze?
2. W jaki sposób mam określic przezroczystość wykresu z "/b_drawspeed 4" bo widziałem na screenach ze jest taka możliwość aby był on przezroczysty.
3. Jak się robiło bindy w stylu, że wołał "need a medic" na team ale pisze cos innego np. "siostro kaczkę poprosze!" tongue.gif BTW to umiałem ale przed formatem zapomniałem configa na D skopiowac i musze od nowa go tworzyć sad.gif
4. Jeszcze mam kilka pytań ale w tej chwili ich nie pamiętam, pogram dziś w ET to mi się przypomni i napisze :]

Dziekuje z góry wszystkich za pomoc
tzwilk
Teraz tak patrze jeszcze to po lewej na dole to jest czas do respa i do konca mapki tongue.gif a nie jak wczesniej mowilem czas rzeczywisty, ale moje pytania nadal aktualne - jaka jest komenda na czas i jak tamte 2 rzeczy wstawic w lewy dolny rog.
Sn!per
1. Nie jestem pewny, ale myślę, że idzie to zrobić tylko w modzie ETPub. W ETPro da się przenieść chyba tylko czas do końca mapy.
2. Nie wiem. sad.gif
3. bind x "vsay_team Medic ^3Siostro kaczkę poproszę!!!" biggrin.gif
Estaloth
1. Na tym screenie to nie jest rzeczywisty czas, tylko czas do końca mapy. Odpowiada za to komenda b_althudflags 5. Co do rzeczywistego czasu w grze to jest to b_drawclock 1.

2. Zmiana przezroczystości lagometra - b_lagometeralpha 0.x (np 0.5 - 50% widoczności). Na pewno chodzi o lagometer bo przy b_drawspeed 4 to lagometer robi za 'wykres' od skoków.
tzwilk
CYTAT (Estaloth @ 11:30, 29 10 2005)
1. Na tym screenie to nie jest rzeczywisty czas, tylko czas do końca mapy. Odpowiada za to komenda b_althudflags 5. Co do rzeczywistego czasu w grze to jest to b_drawclock 1.

2. Zmiana przezroczystości lagometra - b_lagometeralpha 0.x (np 0.5 - 50% widoczności). Na pewno chodzi o lagometer bo przy b_drawspeed 4 to lagometer robi za 'wykres' od skoków.

1. Wiem, 2 posty wyżej to poprawiłem tongue.gif Za czas dziekuje, zaraz to sprawdze :]
2. No własnie mi chodzi o przezroczystosc "b_drawspeed 4" bo on jest od skoków, lagometer mnie nie interesuje zabardzo, ponieważ jestem zapalonym i profesionalnym TrickJumperem i to skoki mnie interesują. Tak przy okazji, czy da się zostawić sam wykres, a wywalic to z prędkością w UPS, bo ja widze po wykresie czy dobrze wykonuje TJ i prędkość mnie zabardzo nie interesuje a jak już coś to sama predkosc mogłaby zosatć ale to w nawiasie czy da się usunać czyli "max UPS"? Czy jest wogole jakas mozliwosć aby skoki i lagi byly na oddzielnych wykresach?
tzwilk
Narazie jest OK :] Moj HUD wyglada następujaco --> http://free.of.pl/t/tzwilkallegro/2005-10-...22-goldrush.jpg
Bede jeszcze niedlugo miec kilka pytań jeszcze ale najpierw msuze poszperac na google i przetestowac mojego configa :]
Estaloth
Nie da sie usunąć jednostki ups, ale można to zamienić na inne jednostki. Służy do tego komenda b_speedunit (0 = ups, 1 = mph, 2 = km/h).

Co do 2 lagometrów to też nie da się tego zrobić, lagometer jest jeden i jedyne co można zrobić to zmienić to co wyświetla (lagi/szybkość jumpów).
Bordini
bawielm sie troche CFG i chcialem zrobic zeby podczas strzelania pojawialy mi sie tylko napisy: You killed SOMEONE i napisy kto kogo zabil w lewym gornym rogU:
seta b_optimizePrediction "1"
seta b_weapaltReloads "1"
seta b_backupcvars "0"
seta b_drawRewards "0"
seta b_drawPromotions "0"
seta cm_playerCurveClip "1"
seta cg_drawSmallPopupIcons "1"
seta cg_drawFireteamOverlay "0"
seta cg_instanttapout "0"
seta cg_fastSolids "1"
seta mv_sensitivity "20"
seta demo_infoWindow "0"
seta demo_drawTimeScale "0"
seta cg_specHelp "1"
seta cg_drawWeaponIconFlash "0"
seta cf_wtopshots "1.0"
seta cf_wstats "1.2"
seta cg_noVoiceText "1"
seta cg_noVoiceChats "0"
seta cg_teamChatsOnly "1"
seta cg_teamChatHeight "0"
seta cg_teamChatTime "0"
seta cg_bloodTime "120"
seta cg_bobyaw "0.002"
seta cg_railTrailTime "400"
seta cg_lagometer "0"
seta cg_draw2D "1"
seta cg_gibs "1"
seta cg_stereoSeparation "0.4"
seta b_demo_freecamspeed "80"
seta b_antilag "1"
seta b_mapzoom "5.159"
seta b_tjg_ghostfx "2"
seta b_logbanners "0"
seta b_demo_pvshint "0"
seta b_demorecord_statusline "470"
seta b_speedunit "0"
seta b_drawspectatoralpha "0"
seta b_demo_playersprites "1"
seta b_demo_teamonlymissilecam "0"
seta b_tracers "1"
seta b_demo_nopitch "1"
seta b_predefineddemokeys "0"
seta b_speedinterval "100"
seta b_drawspeed "0"
seta b_tjl_stepsize "0.5"
seta b_tjl_showmaxspeed "0"
seta b_tjl_color "green"
seta b_tjl_stoponnomove "1"
seta b_cmdwarnings "1"
seta b_tjl_draw "1"
seta b_panzerhack "1"
seta b_muzzleflash "0"
seta b_shovesounds "1"
seta b_chatsounds "0"
seta b_hitsounds "2"
seta b_popupStayTime "2000"
seta b_popupFadeTime "2500"
seta b_hudYoffset "-130"
seta b_numPopups "-1"
seta b_fireteamAlpha "1.0"
seta b_lagometerAlpha "1.0"
seta b_watermarkAlpha "1"
seta b_chatAlpha "0"
seta b_chatFlags "0"
seta b_altHudFlags "4"
seta b_altHud "2"
seta b_popupTime "0"
seta b_goatsound "1"
seta b_debugfakebmodel "0"
seta ui_showtooltips "1"
seta cg_drawRoundTimer "0"
seta b_drawclock 0

ale chcialem zrobic jeszcze ze podczas chodzenia pokazuje mi sie wszystko wlacznie z hudem, itd. itp. ale zrobielm tak ze mi nie pokazuje ani huda, ani dobrych hit soundow ani Chata xDDDD jezeli mozecie to podajcie mi poprawne ustawienia na tego huda itd. na podstawie powyzszego confa ^^

btw.ustawienia gafy niech tez beda najgorsze jakby co tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.