QUOTE(tester_beta @ 21:39, 19 12 2005) [snapback]55879[/snapback]
ale pasuje mi w tej formie na jakiegos fun trailer`a ... :]
btw. na czym skladany ? Fruity/Goldwave czy cos innego ?
to ma być zabawny filmik, gram rekreacyjnie na pewnym dużym zachodnim publicu, zdarza mi się grać z dość dobrymi graczami, ale przedkładam zabawę nad szlifowanie skilla (zresztą słaby komp i łącze trochę mi uniemożliwiają ćwiczenie), tak więc jedyne co mogę zrobić, to coś zabawnego a pomysłów mam już parę. co się tyczy samego montażu, to z tym nie będę miał poblemu, bo się zajmuję tym od paru lat, jedyne co mnie boli to ta rozkminka kamer w gradiancie, ale człowiek nie jest taki, żeby się nie nauczył, nie?
muza składana w renoise - wziąłem sampla z gry, przypasowałem z tempem, przyciąłem co trzeba, zrobiłem listę dialogową, dodałem bas, wstawiłem dźwięki z promocji (awansowania) na początku i już
niektórzy bardzo lubią moment "dynamite planted" "dynamite defused" jako że podobno jest transowy, z kolei moim ulubionym tekstem jest "the truck has passed the second barrier" wypowiadane płaczliwym tonem przez niemiecką hq
tak w ogóle, to jestem otwarty na współpracę w jakimś tam stopniu, np przy wskazówkach dotyczących montażu itp, bo chociaż nie ukrywam, że całość klimatycznie chcę osadzić jednak w atmosferze panującej na tym publicu, na którym gram, to jednak dobre wychowanie nakazuje się podzielić posiadaną wiedzą, nawet jeśli jest jej tak mało jak u mnie :-)
ogólne założenia przy każdym montażu są takie, żeby całość była "lekka" tzn bez dłużyzn, z dobrymi, dynamicznymi cięciami (ale bez przesady, to ma być fajne a nie męczące) no i stosunkowo krótkie.
no to tyle, wszystkim, którzy dotarli aż tutaj gratuluję serdecznie cierpliwości, szacun