Herr Dick
7:02, 26 04 2006
Cześć. Jako, że gram tylko na jednym serwerze, nie mam pojęcia, jakie są zwyczaje na innych, dlatego mam pytanie - czy budujecie wschodnie ogrodzenie na fueldumpie czy nie?
Ja jestem wrogiem budowania east defences a dlaczego, to opowiem za parę postów :-)
Pozdrawiam!
falubaz
12:02, 26 04 2006
Z tego co pamietam jak gralem, albo ogladalem jakies mecze na ettv i akurat mape fuel dump, to te ogrodzenie blizej tylnego wyjscia ze spawnu(czy to bylo east czy west nie pamietam) nie bylo budowane, z blachego powodu. Blizej i szybciej bylo inzynierowi do dostania sie do podlozonego dynamitu.
na ffa zazwyczaj buduja. xp.
na meczach oficjal (kiedys storks grali? nie pamietam juz...) nie buduje sie tak jak mowi falubaz.
fakt niebudowanie z tej strony ogrodzenia bardzo ułatwia sprawe inzynierowi Axis- ale dla zasady zawsze tam stawiam ze dwie miny.
Oczywiscie ze powinno sie budowac, zwlaszcza na klanowkach (o ile znajdziesz taki klan ktory gra na fueldump). Przeciez na tym polega gra klanowa, aby sobie utrudnic ewentualne rozbrojenie dyny. Dzieki zbudowaniu plotu gracze beda mogli wykazac sie umiejetnosciami trickjumperow - jest to zdecydowanie bardziej widowiskowe niz proste wyjscie z respa i rozbrojenie dyny w ciagu 30 sekund od jego podlozenia.
Spokojnie panowie, słyszałam, że w nowym patchu mają dodać coverowi saperke i będzie mógł robić podkop. Tak więc śmiało budujmy. Jedyny minus posiadania takowej saperki w moim mniemaniu jest taki, że teraz to cover będzie mega przepakowaną klasą. już teraz jak wiadomo to najważniejsza i najpożyteczniejsza z klas, a jeszcze możliwość wykopania tunelu w ciągu 15 minut zrobi z niego mega przepaka! ^^
Z niecierpliwoscia wyczekuje tego patcha. 6 covertow = 6 saperek, wiec taki tunel bedzie latwiej wykopac. Ahhh, juz nie moge doczekac sie tego klimatu! Jak w amerykanskich filmach o ucieczkach z wiezien!
st4rf!sh
19:44, 8 05 2006
6 covertów = 6 saperek = tunel od samego respa allies z wylotem od razu za (zbudowanym) east defences oO
A czy wrogi covert bedzie mogl te tunele zasypywac?
st4rf!sh
15:08, 9 05 2006
wrogi covert będzie mógł dodatkowo przyzywać wywrotki z piaskiem z pobliskiej budowy, więc obrona będzie jak się patrzy xD
Bastard PL
12:41, 10 05 2006
A eng będzie robił z piasku babki zakopując w nich miny, co by ich nie było widać, a na 4 lvl`u normalnie cały piaskowy zamek!
admin-ewro
14:45, 5 06 2006
ja staram się nigdy nie budować bramy od respa- no chyba ze mam słaby team i wiem że nie uda nam sie obronić otwartej bramy.mimo wszystko trzeba dobrze zaminować to przejscie.
Vaterland
22:46, 23 08 2006
Rzadko jestem medikiem, ale jak gram na fuel, to zazwyczaj buduja oba zagrodzenia:)
SPIDIvonMARDER
19:51, 27 04 2007
Faktycznie lepiej nie budować, a jedynie dobrze zaminować (szczególnie przy tym bliższym Depot Gates).
A co do saperek, to lepiej, że by cover miał przy sobie młot pneumatyczny, to mógłby nawet przez beton się przebijać!
i wielkiego gumowego kut.asa, co by mogl napie.rdalac niemca w kask
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.