Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakiej FPP z najblizszej przyszlosci wyczekujesz?
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Z zupełnie innej beczki > Hyde Park
Usagi
z nudow, ciekawosci i braku sond na ET.PL
pomieszane gry single i multi ale teoretycznie kazda z wyzej wymienionych gier powinna miec wmontowany jakistam multiplayer wink.gif
Ja poki co wierze ze QW bedzie na tyle grywalne, ze zmiana swiata mi nie bedzie przeszkadzala. Mam nadzieje ze gra pojawi sie szybko i ze kilka osob ze scen RTCW-ET zainteresuje sie nia smile.gif
blacktyger
Ofc RtCW2, watpie aby ktos z et / rtcw przeskoczyl na battelfielda (et:qw).

Hhaha kliknelo mi sie et:qw, k#!@a wszystko tylko nie to ;asd.
falubaz
Zdecydowanie czekam na RTCW2.
Oczekuje takze na Call of Juarez, ale chyba tylko dlatego ze jest to polska produkcja. Efekty graficzne w tej grze maja byc bardzo wypas podobno!;o
Evingolis
No ba, Mortyr tez miał powalać.
jarpen
zdecydowanie rtcw2, ale bedzie mial za!@#iscie wielkie wymagania chyba ze silnik za!@#iscie dobrze zoptymalizuja w co szczerze watpie na przykladzie rtcw. drugi powod to cena. wysoka jak we wszystkich grach z ID. z drugiej strony mp jest robiony przez nerve software, czyli mozna sie spodziewac powrotu do rtcw, a nie kontynuacji et, najwyzej pomyslu z et [xp] tylko bez bugow. stalker tez za!@#iscie wyglada all kk tylko wychodzi juz ze 2 lata chyba, ale pomysl za!@#isty
w koncu robia go na ukrainie tongue.gif
tranx-san
ja w sumie nie czekam na zadna z tych gier.

rtcw2 zawiedzie wszystkich bo bedzie to gra konsolowa, czytac zrobia konwersje z konsoli na pc, kod sieciowy bedzie zapewne zdupy, i gra bedzie lekkim niewypalem jakim bylo q4. Za bardzo przez te lata sie przyzwyczailismy do rtcw/et i watpie zeby nowa gra z nowymi rozwiazaniami sie wszystkim podobala.

et qw - jezeli ta gra bedzie miala cos w sobie, to pomimo nawet nowego swiata bedziemy raczej glownie w to grac. Ma to byc flagowa produkcja idsoftware jezeli chodzi o gry sieciowe na przyszlosc. Wydaje mi sie tez, ze samo rtcw2 bedzie szlo bardziej w strone singla - czemu? bo wychodzi na konsole, a swiat konsoli jezeli chodzi o multiplayer nadal jest ubogi.

Reszty gier szczerze nie znam...
evil_lord
QUOTE(tranx-san @ 16:19, 12 05 2006) [snapback]57741[/snapback]

rtcw2 zawiedzie wszystkich bo bedzie to gra konsolowa, czytac zrobia konwersje z konsoli na pc, kod sieciowy bedzie zapewne zdupy, i gra bedzie lekkim niewypalem jakim bylo q4. Za bardzo przez te lata sie przyzwyczailismy do rtcw/et i watpie zeby nowa gra z nowymi rozwiazaniami sie wszystkim podobala.

et qw - jezeli ta gra bedzie miala cos w sobie, to pomimo nawet nowego swiata bedziemy raczej glownie w to grac. Ma to byc flagowa produkcja idsoftware jezeli chodzi o gry sieciowe na przyszlosc. Wydaje mi sie tez, ze samo rtcw2 bedzie szlo bardziej w strone singla - czemu? bo wychodzi na konsole, a swiat konsoli jezeli chodzi o multiplayer nadal jest ubogi.

Nic dodać, nic ująć - wszyscy czekają na rtcw 2 jako świetne multi, a skonczy sie pewnie na multi konsolowym tzn. 2 na 2 lub 1 na 1 ;/. Do tego gra będzie bardziej zręcznościowa niż FPP.Pisałem już o tym wcześniej w temacie..hmm no w każdym razie temacie o WoWie
Do tego konwersja - samo słowo ma dla mnie wydzwiek pejoratywny... Cóż, może wyjdzie gra która nas zaskoczy i znowu cała rodzinna sceny połączy się pod jednym forum a wszyscy będą szczęśliwi.

A zagłosowalem na rtcw2. Chcę zobaczyć co zrobili z grą, która była dla mnie (i jest) najlepszym FPP w trybie singleplayer - mam nadzieje ze nie bedzie to cos a`la q4 czy doom3 - jednak jak to mówia - nadzieja matką głupich.

Amen.
ymma
QW sie obawiam - zmiana klimatu może mi zupełnie nie podpasić. Myśle, że ta gra z tych tu wymienionych (i CoJ) jest największą niewiadomą - można tylko poczekać i zobaczyć. Niewykluczone, że zaskoczy wszystkich i nie będzie przypominać żadnego z dwóch tytułów do których się odwołuje.
A zagłosowałam na RTCW2, bo jeśli bedziemy mieć sporo szczęścia i gra faktycznie będzie kontynuacją jedyneczki + właśnie co ciekawsze rozwiązania z ET + jakieś drobne nowinki, to byłoby to to na co czekam. Jednak pozostaje jeszcze troche poczekać i mieć nadzieję, ale jak już evilek zauważył, oby nie okazała sie być ona delikatnie mówiąc płonna.
No i na dodateczek do WoWa też troszku czekam tongue.gif
nephit
Ja w sumie tylko czekam zeby sie dowiedziec jak bedzie to wygladalo, a nie zeby pograc. Dlaczego? Spszencior i juz sad.gif . Na upgrade sie nie zanosi, chyba, ze starzy mi cos kupia (a to watpliwe jak sie nigdzie na studia nie dostane biggrin.gif) albo pojde do roboty (a na to za leniwy jestem ph34r.gif).

Ale tak zakladajac, ze mam uber komputer to:
W sumie poza RTCW2 i ET:QW nic o innych grach nie wiem, wiec skupie sie na tych dwoch. Z rtcw wiazalbym jakies nadzieje, w koncu bedzie to znajomy klimat i moze bedzie sie dalo grac - nie wiem w koncu na jakim to ma byc silniku, tylko nie chcialbym zeby zmienila sie fizyka, w wyniku czego zniknelyby trick jumpy.
Natomiast et:qw, z tego co czytalem i widzialem (szczegolnie w tym ostatnim filmiku z targow), to wyglada dla mnie nieciekawie. Ogromne mapy, duzo graczy, a co za tym idzie duzy chaos - chyba nie przypadloby mi do gustu.

Vote na rtcw2.
Swiety
No cóż RTCW:QW nie będzie w klimatach WW2 ale jeśli będzie miodny to mówi się trudno.
Najważniejsza w multi jest przecież fizyka, system strzelania, system teamworku i odpowiednio do tego zaprojektowane mapy.
Po jakimś czasie i tak przecież człowiek przestaje zwracać na grafikę i na to czy gra samurajem, ss-manem czy szturm-troperem.

Nie przekreślałbym RTCW2 ze względu na to że będzie robiony przede wszystkim na konsolę. Dzisiaj większość gier robi się przede wszystkim na konsolę bo z tego jest większa kasa.
Jeśli tak jak w przypadku RTCW single i multi będą robić całkowicie inne zespoły i powstały w sumie odrębne gry, to również w przypadku wersji konsolowej i PC-multi może być podobnie.

STALKER to chyba będzie dobry singiel ale czy multi ?

Jeśli chodzi o UT to ja osobiście nigdy nie byłem przekonany do całej serii, poprostu mało mi się podobała (oprócz jedynki)
tranx-san
przypomnialo mi sie o!

osobiscie czekam na jakas kontynuacje fear'a, ta gra bardzo mi sie podobala pod wzgledem dynamiki sp jak i mp.
evil napisal ze rtcw bedzie zrecznosciowka.. ja takie gry wole, sa bardziej dynamiczne. et to taka kinda zrecznosciowka, niby mamy jakis maly realizm, ale to wystarczy. Strasznie mecza mnie gry, gdzie jak biegne z bronia to nie moge strzelac (vide nowy bf), albo jakies podwojne tryby strzelania. mam tylko nadzieje ze z tych nowych gier nie zrobia drugiego call of duty, gdzie playerzy poruszaja sie jak kaczki, a sama gra w nia to jedna wielka meczarnia.
falubaz
QUOTE(Evingolis @ 13:36, 12 05 2006) [snapback]57736[/snapback]

No ba, Mortyr tez miał powalać.

Heh, w sumie posadzka w kosciele moze powalac do dzisiaj.

A co do rtcw2 na xboxa. Hmm.. pod koniec wakacji kupuje ta maszyne i zobaczymy efekty. Dla wiadomosci Mikozowd wprowadzi wkrotce do polski xboxa w cenie okolo 300 dolarow =]
blacktyger
Myslicie, ze zawiedli by tylu graczy, ktorzy kupuja ta gre tylko dla mp? w Sumie GTA:SA tez bylo konwersja z konsoli, wiec wszystko jest mozliwe. Ja tam wiem jedno, w et:qw nie bede gral. Z laserow i plasm tylko Q3, w ktore czasem pogrywam. Zreszta jak ogladalem filmik z gameplayu et:qw to istny bf. Zenua dla mnie.
kaurz
a mi sie ten filmik podobal, chociaz gra wydaje sie byc pomieszaniem z poplataniem to czekam na nia.
Swiety
Czy naprawdę dzisiaj gracze grający w fpp, muszą sterować samolotami, czołgami, samochodami i czym tam jeszcze się da. Czy jest takie zapotrzebowanie czy tylko producenci gier próbują uszczesliwiać graczy takimi atrakcjami.
nikczemnySELER
Jasne ze na Duke Nukem Forever ^^
egzystor
QUOTE(Swiety @ 22:24, 14 05 2006) [snapback]57766[/snapback]

Czy naprawdę dzisiaj gracze grający w fpp, muszą sterować samolotami, czołgami, samochodami i czym tam jeszcze się da. Czy jest takie zapotrzebowanie czy tylko producenci gier próbują uszczesliwiać graczy takimi atrakcjami.

Swiety sam dobrze wiesz, ze gracze grajacy w fpp nie potrzebuja tego zupelnie. Oczywiscie znajda sie wyjatki, jednak, zeby posterowac sobie samolot, czy czolg pasjonaci wlaczaja po prostu odpowiedni symulator i sa w 7 niebie. Mnie osobiscie zupelnie jest to zbedne i rozwiazanie z ET, mimo, ze jest proste, moze prostackie, jednak mnie w zupelnosci wystarcza - podchodze do czolgu i czolg rusza. Zapewne tworcom gier chodzi o nadanie polu walki najwiekszej realnosci, stad mozliwosc kierowania czolgiem, samochodem, samolotem, jednak wydaje mi sie, ze czasem taki nadmiar moze tylko zaszkodzic niz pomoc.
jarpen
coz gusta sa rozne, a o gustach sie nie dyskutuje w koncu.

sam pierw gralem w mohaa [jaki to byl hit], bf42 nieco pozniej juz w rtcw, ale tylko w sp, dalej max payne, sof jedynka, halflife, james bond nightfire, serious sam 2, sof 2, red faction [za!@#isty sp i tania teraz], desert storm, gta3, zaczelam grac w wolfa mp w kafejce ^^, cod troche przycmil wolfa, rozne dodatki do bfa, mysli samobojcze po dowiedzeniu sie ze et nie wyjdzie, et mp test, et, cod2 [oryginal] i kolo zaczyna sie od poczatku bo kupilem oryginala wolfa biggrin.gif
to chyba wszystkie gry, no bylo jeszcze gta2, ale nie wiem gdzie umiescic, jedyna gra z innego gatunku to frontline attack, ale trening przeszedlem z kodami, a w pierwszej mijsji nie wiedzialem o co chodzi xDDDDD

nie wiem co to ma do tematu, ale historia mam nadzieje ze wzruszajaca ;>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.