Prośba do kogoś kto wie skąd ściągnąć CFG do Trickjumpów [nie chodzi mi o cfg gracza tylko servera] podajcie jakiegoś dobrego linka. Z góry thx!
sorry, ze sie pytam, ale czym sie rozni cfg do trickjumpow od normalnego (cb etc) i jesli jest inny, to jaki jest sens uczenia sie tj na takim cfg ?
Jemu chyba chodzi o komendy
g_gravity
g_speed
no_fatigue
timescale
- te dwie ostatnie wymagają uruchomienia serwera w trybie "czitów"
Prechcik
11:00, 22 06 2006
Potrzebuje komend do configa trickjump servera takich jak:
- Granat nie zabija nikogo
- Można kogoś zabić tylko strzelając w głowę
Proszę o szybką odpowiedź!!
nie chodzi mu o nic takiego a roznica jest taka ze masz xp na poziomie np. 280 i szybsza stamine i adrenaline. A roznica to to ze mozesz dzieki temu sobie cwiczyc bo szybciej ci wszystko rosnie a pozniej jak umiesz to w grze wystarcza stamina ktora masz.
Pisalem kiedys taki cfg dla siebie na serka bo to chodzi o jedna opcje ale nie pamietam jej ustawienia bo trzeb bylo 7 albo 8 cyfr wprowadzic w postaci : np. 0 0 4 4 0 0 3 2 jak gdzies sie doszukam to ci bede mogl wyslac.
no o ile sie nie myle to sa komendy z headshot i ff off ale jeszcze moze ci sie przydac to
b_defaultskills "4 4 4 4 4 4 4" (dopisane w cfg serva jak juz gdzie pisal shela) bedziesz mial wszystko na maksa w tym przydatną strzykawke meda na 4 poziomie
Siemka mam pytanko zalozylem wlasny serw ktory ma mi poslozyc jako trickjumpowy. Grajac nawielu takich
serwach uzywalem komend save i load i mialem z 200 adrenalin czy wie ktos jak moze wsadzic na serwer te komendy i wiekssza ilosc adrenalin

Z gory dzieki
g_medicchargetime 100
lub lepiej
nofatigue
Mam opcje szukam i widziałem inne topiki na ten temat, nie zadawalają mnie tamte cfg.
Ma ktoś lub wie z kąd wziąść cfg do tj dla servera. Z wszystkimi bajerami i oczywiście komendami save,load
CzarnyAfgan
13:53, 31 05 2007
Witam!
Dopisuję się do pytania, bo miło by było pograć sobie na trickjumpowych mapkach na host'cie, a z tego co wiem to w domyslnych ustawieniach ET nieda sie ustawic serva tak żeby była na nim adrenalina odrazu itp.
Peace for all
jakimi bajerami?! moge sobie wyobrazic dwie rzeczy, ktore ewentualnie moga sie przydac... mianowicie
g_medicChargeTime 10 <- zwiekszenie szybkosci odzyskiwania paska przez meda
b_defaultskills "0 0 4 0 0 0" <- od razu 4 level dla medyka
4 level dla meda to wiedzialem
szybsze ladowanie paska - chodzi mi o to zeby pasek byl od razu naladowany
z innych to ilosc strzykawek ze stamina - nie 12 a 999
no i oczywiscie opcja save, load
jeszcze zapomnialem: zeby nie dalo sie zabic wlasnym nadem p;
Bastard PL
15:31, 5 06 2007
imo wystarczy odpalić serva z rconem
/devmap nazwa_mapy
i będą działać wszystkie komendy typu /god /nofatigue /give all
na offline hosta jak znalazł. działa również na publikach, ale są to ustawienia tymczasowe i z tego co wiem to resnąć się je da resując serva.
Aby komendy np /god on /nofatigue on dzialaly trzeba z crona w konsoli napisac np /devmap gamma_mill_b2 potem jak sie zaladuje trzeba napisac /sv_pure 0 i /g_gametype 2
a same czity sa takie:
/give ammo
/give skill X
0- Battle sense
1- Engineering
2- First aid
3- Signals
4- Light weapons
5- Heavy weapons
6- Covert ops
/give health
/god
/nofatigue
/noclip
/cg_thirdperson 1
/cg_thirdpersonangle X
-Lets you view yourself from a different angle. X is in degrees. If you want to go back to the original angle, just use the reset command.
/cg_marktime 1000000
/g_debugbullets 1 //sa zaznaczone strzaly czerwona kreska a komenda wyzej pozostawia je na zawsze
http://velocity.lunarpages.com/images/misshit.jpg/set g_gravity X //domyslnie 800
/set g_speed X //domyslnie 320
/dir maps xxx //jesli nie wiesz jak dokładnie nazywa sie mapa np chcesz pograc na gamma mil beta 2 to piszesz gamma zamiast xxx
/cmdlist /all komendy
aha
po napisanie np /god bedzie aktywny a jesli jeszzce raz napiszecie /god wtedy sie wylaczy wiec lepiej uzywac komendy /god on ale jak zginiecie bedzie wylaczona
skoro serwer tj to gravity i speed normalne bo chce sie nauczyc albo cwiczyc to po co mu sie nauczyc bez grawitacji i probowac na publicu... ? ! jemu chodzi raczej o cfg z stamina , save i load ... !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.