Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PING po raz setny
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Pingi i lagi, Internet, przeglądarki serwerów
RIP1988
Wiem,że to temat powielany 1000 razy ale nie mogę znależć rozwiązania problemu.
Mam neo 512 a mój najniższy ping skacze od 60 do 100 na innych grach jest coraz gorzej. Czytałem że deklarowane i w miarę uniwersalne ustawienia dla neo to:
rate "25000"
snaps "40"
maxpackets "60"
predictitems "0"
packetdup "1"
tyle że mi to raczej nie pomaga. Nie widzę żadnej róznicy w pingu niezależnie od ustawień tych parametrów obojętnie czy ustawie je w cfg-u czy wpisze w konsoli i załatwię sprawę vid_restartem. Czy ktoś może podsunąc jakieś rozwiązanie(dobry dla takiego łacza cfg),bo z tym łączem pingi powinny być niższe. A do centrali tp mam 2 km.
falubaz
Moze grzeje ci sie modem i dlatego ping wariuje. No i kable w upal sa dluzsze wiec tez gorsza jakosc. :devil:
RIP1988
A nie ma jakiejś dobrej konfiguracji żeby tą sprawę załatwić na amen?(chodzi o ping a nie o za długie kable)
tranx-san
start->uruchom->cmd->enter->netstat->enter

zobacz ile masz aktywnych polaczen.. jezeli wiecej niz 4-6 to znaczy ze masz jakies zdu.py trojany/wirusy ktore korzystaja z twojego lacza i moze to powodowac skok pingu.

ustawienia masz raczej ok, ja bym tylko dal pakiety na 100 przy neo 512

masz to lacze sam, czy dzielisz z kims?
Kiedy ja kiedys dzielilem lacze z kolega i razem gralismy w gry po sieci, to mielismy wyzsze pingi niz jakbysmy mieli osobne lacza.
Sprawdzasz pingi na polskich serwerach czy zagranicznych?
ps. ping 100 to jeszcze nie tragedia, gra sie znosnie, gorzej gdy sie ma jakies dziwne warpy nie wiadomo skad..
RIP1988
Nie dzielę z nikim łącza,te serwery zagraniczne chyba są,sprawdzę połaczenia w cmd i napiszę

Nie no mam tylko 3 połączenia wszystkie z tym forum aktualnie.
Nations'Venom
Google - Stabilizacje pingu (jesto do tego program)
RIP1988
QUOTE(Nations'Venom @ 11:21, 15 08 2006) [snapback]58606[/snapback]

Google - Stabilizacje pingu (jesto do tego program)

A czy ktoś mógłby mi daćdo niego link?Bo jakoś nie znalazłem mad.gif
Milo93
Może to wina zapory. Czy masz jakąś?
nephit
Jak bedziesz mial wolna chwile to pomysl nad sformulowaniem 'zapora w mozgu'.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.