Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z połączeniem
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
klocuś
Gdy uruchomie ET i wejdę w play online na liście nie mam żadnych serwerów. Kiedyś było wszystko OK, a pewnego dnia się coś popsuło (samo - ja nic nie zrobiłem) i od tamtej pory nie mogę grać.
Zainstalowałem The All Seeing Eye, są w nim serwery, ale i tak ET nie może się z nimi połączyć.
Na pewno nie jest to wina firewalla. Co może być przyczyną zniknięcia serwerów?
ETPleja
QUOTE(klocuś @ 15:35, 16 10 2006) [snapback]59370[/snapback]

Gdy uruchomie ET i wejdę w play online na liście nie mam żadnych serwerów. Kiedyś było wszystko OK, a pewnego dnia się coś popsuło (samo - ja nic nie zrobiłem) i od tamtej pory nie mogę grać.
Zainstalowałem The All Seeing Eye, są w nim serwery, ale i tak ET nie może się z nimi połączyć.
Na pewno nie jest to wina firewalla. Co może być przyczyną zniknięcia serwerów?

Spróbuj reinstalować ET (z usunięciem śmieci, które zostają po odinstalowaniu).
klocuś
próbowałem a jak nie poskutkowało to i formata nawet zrobiłem i znów to samo
ETPleja
QUOTE(klocuś @ 21:09, 16 10 2006) [snapback]59376[/snapback]

próbowałem a jak nie poskutkowało to i formata nawet zrobiłem i znów to samo

Napisz jakie masz łącze i czy używasz jakiegoś routera. Oprócz tego na jakiej wersji gry grasz i które etpro masz zainstalowane.
klocuś
Mam stałe łącze - 256 kbps i mam router Asmax BR-604.
ETPleja
QUOTE(klocuś @ 23:18, 16 10 2006) [snapback]59384[/snapback]

Mam stałe łącze - 256 kbps i mam router Asmax BR-604.

Może masz zablokowane porty z których korzysta ET? Jeśli nie zmieniałeś konfiguracji routera przed pojawieniem się tego problemu, format nic nie pomógł i twierdzisz że na pewno nie jest to wina firewalla, to jest to jedyna rzecz, która przychodzi mi na myśl... Szczególnie, że:

a pewnego dnia się coś popsuło (samo - ja nic nie zrobiłem) i od tamtej pory nie mogę grać.

Jeśli faktycznie nic nie zmieniałeś, to pozostaje wina dostawcy neta. Jeśli dobrze pamiętam to ET korzysta z portów 27960- 28000. Najlepiej zadzwoń do swojego isp i popytaj, czy czegoś nie zmieniali.

BTW Nie zaszkodzi sprawdzić, czy to jednak nie wina złej konfiguracji routera- spróbuj podłączyć kabelek bezpośrednio do peceta.
twt
Jakie wyswietla Ci komunikaty ?
klocuś
Nie mogę podłączyć kabla bezpośrenio do komputera. Możliwe, że to wina dostawcy netu.

Mam tylko Awaiting connection 1,2,3,...itd
ETPleja
QUOTE(klocuś @ 17:22, 20 10 2006) [snapback]59415[/snapback]

Nie mogę podłączyć kabla bezpośrenio do komputera. Możliwe, że to wina dostawcy netu.
Mam tylko Awaiting connection 1,2,3,...itd

IMO najlepiej zadzwoń i zapytaj się, czy przypadkiem nie poblokowali portów, z których korzysta ET.
twt
Tak jak powiedzial ETPleja, zapytaj sie czy nie poblokowano portow. Moze ktos ze znajomych moze przetestowac ET na tym samym laczu. Sprawdz czy na Router'ze nie ma czegos zablokowanego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.