sygnal1
22:49, 15 03 2007
zainstalowalem viste i mam problem z polaczeniem do serwera,wyskakuje mi takie cos:
game code (ui_mp_x86.dll) failed pure serwer check
cp mam z tym zrobic?z gory dzieki.pozdro
Mi to wyglada na niekompatybilność sterowników (grafa ?) .
sygnal1
23:25, 15 03 2007
a to mozliwe bo vista sama zainstalowala mi grafe,mam geforce 7600gt,nie moglem zainstalowac z plytki,
grafa dziala poprawnie,nie wiem co to moze byc,jesli ktos wie prosze piszcie
Spobuj sciagnac od nowa etpro, usunac stare, zastapic nowym.
Komunikat ten oznacza że ktoś lub coś grzebał w plikach ET i je zmieniał, skutkiem czego na serwerze jest inny plik i na kompie gracza też (chociaż mają te same nazwy). Wolf sprawdza czy podstawowe pliki na serwerze i u kilenta są identyczne - jeśli nie - wywala z takim komentarzem.
Mi to nie wygląda na jakieś problemy ze sterownikami, tylko
- na dobierania sie przez jakiegoś wira do plików ET (.dll .exe)
- problemy z dyskiem, transferem powodującym przekłamania/zmiany w plikach
- Popsutą instalkę ET.
Zapodajemy antyvira, ściągamy instalkę ET i etpro po czym przeinstalowujemy ET i etpro.
dzieki za pomoc,rozwiazalem problem powracajac do windowsa xp:)pozdro
Powiem szczerze, że Vista nie będzie się cieszyła popularnośćia dopoki Microsoft nie wymysli sposobu na hakerów, a w to nie wierze, zeby im się udało...
Powiem szczerze, że na Viste prędzej czy później każdy gracz będzie się musiał przesiąść ze względu na DirectX 10, którego Mirosoft nie zamierza wypuścić na XP.
- Twórcy gier będą wykorzystywać DirectX 10
- Najnowsze układy Nvidii 8800 deklasują poprzednie generacje a bedą jeszcze bardziej deklasować że względu na obsługę DirectX 10
- To oznacza że już niedługo każda nowa gra ... będzie wymagała Visty i każdy kto będzie chiał w pełni wykorzystac swoją najnowszą kartę graficzną ... też będzie potrzebował Visty.
Co prawda MS tłumaczy się że DX 10 jest głęboko osadzony w sposobie działania Visty ale mi to bardziej wygląda na zmuszenie ludzi zmiany systemu (i zbicie kasy). W sumie to moga sięrównież przejechać bo może się okazać że mimo wszystko sporo ludzi nei bedzie miała ochoty zmieniać systemu.
Ja nie widzę powodu aby dokładać kolejne gigabajty ramu pod nowy system, skoro stary mi wystarcza - niestety pewnei prędzej czy później trzeba będzie się przesiąść ale napewno nie teraz.
PS co do tego wymyślenia przez MS sposobu na hakerów to nikomu nie udało się i nie uda się wymyśleć sposobu na hakerów.
CYTAT(Swiety)
PS co do tego wymyślenia przez MS sposobu na hakerów to nikomu nie udało się i nie uda się wymyśleć sposobu na hakerów.
Gates i spółka mówili coś innego :[!!!
A co do direx10 - masz racje, zgadzam się z Tboa w 100%, ale szczerze powiedziawszy nie wiem czy bym zmienił system z XP na Viste po to tylko, źeby grać.
Mucha Emila
11:41, 10 04 2007
CYTAT
Powiem szczerze, że na Viste prędzej czy później każdy gracz będzie się musiał przesiąść ze względu na DirectX 10, którego Mirosoft nie zamierza wypuścić na XP.
- Twórcy gier będą wykorzystywać DirectX 10
- Najnowsze układy Nvidii 8800 deklasują poprzednie generacje a bedą jeszcze bardziej deklasować że względu na obsługę DirectX 10
o.0
Ad. 1 - narazie żaden gracz przy zdrowych zmysłąch nie powinien przesiadać się na Viste, za dużo pamięci fizycznej (RAM) pobiera... i wogóle moim zdaniem t śmieć! Pozatym Microsoft nie jest (chyba :D) na tyle głupi żeby wypuścic DX10 tylko pod Viste... wielu moich znajomych którzy zainstalowali Viste po dwóch dniach instalowali znów XP. Pozatym Microsoft oficjalnie poinformował że łatki do XP (aktualizacje itp) będą wypuszczane do 2012 roku. Więc użytkownicy XP nie mają się czego bać. :D
Ad. 2 - Zgadzam się...
Ad. 3 - Taka kolej rzeczy... pamiętam jak kupiłem nowiutkiego Athlona XP, byłem wtedy zadowolony że działa mi każda gra... i tak się cieszyłem jeszcze rok~~ lecz mój entuzjazm osłabiał się z każdym dniem :P, Weź pod uwagę też to że nie każdemu (polskiemu przeciętnemu zjadaczowi chleba) będzie potrzebna obsługa DX10... wystarczy mu 9c i koniec... moim zdaniem gry które wychodzą teraz są bardziej nastawione na to żeby ucieszyć (podniecić) gracza ładnymi efektami... a nie jak to było kiedyś na fabułe (może się mylę... ale niejedna osoba przyzna mi rację :P). Pozatym kupowanie teraz kart z serii 8xxx jest za przeproszeniem głupotą :P, za jakis czas wyjdą okrojone karty z tej serii oraz okrojone radeony. Sytułacja na rynku zmieni się całkowicie :D, dlatego z większymi zakupami radzę poczekać.
Co do tematu... moja rada... odinstaluj Viste :D
CYTAT
Ad. 1 - narazie żaden gracz przy zdrowych zmysłąch nie powinien przesiadać się na Viste, za dużo pamięci fizycznej (RAM) pobiera... i wogóle moim zdaniem t śmieć! Pozatym Microsoft nie jest (chyba :D) na tyle głupi żeby wypuścic DX10 tylko pod Viste... wielu moich znajomych którzy zainstalowali Viste po dwóch dniach instalowali znów XP. Pozatym Microsoft oficjalnie poinformował że łatki do XP (aktualizacje itp) będą wypuszczane do 2012 roku. Więc użytkownicy XP nie mają się czego bać.
Wlasnie o to chodzi, ze DX10 ma sie ukazac TYLKO na Viste i jak dla mnie jest to logiczne posuniecie, jezeli spojrzymy na to pod katem marketingowym. Skoro wypuscili nowy system, to musza robic wszystko, zeby go promowac i przekonac ludzi, w tym przypadku szantazem, do zmiany Windowsa na nowsza wersje. Poza tym to, ze latki na XP bede wypuszczane jeszcze przez 5 lat o niczym nei swiadczy. Zobacz jak dlugo byly aktualizacje do WIN98, dopiero w poprzednim roku ogloszono zaprzestanie updatow. Polecam Ci przeczytac artykul na esports.pl o DX10, ciekawie napisany.
http://www.esports.pl/?id=post&post_id=1879460905
Mucha Emila
14:57, 10 04 2007
Ehhh możliwe że sie pomylilem... ale... dla mnie głupim posunięciem byłoby wypuszczenie DX10 tylko pod Viste... wiele osob nie przesiądzie się i tak na viste... (nie potrzebują bezsensownych dodatków itp...), lub poprostu nie potrzebny im DX10 i ja sie do takich osob zaliczam... mam starego ale dobrego Radeona 9600 Pro :D i on mi wystarcza w zupelności...
Jeśli będziesz chciał pograć sobie w nowe gry to będziesz musiał używać dx10. Jak na razie to dx10 jest tylko na viste.
Poza tym może komuś uda się w najbliższym czasie zoptymalizować dx10 do windowsa xp /wątpię/.
Jednak w końcu i tak wszyscy przejdą z xp na vistę, tak jak z 98 na xp. Zanim jednak do tego dojdzie technika pójdzie bardzo do przodu i np. ilość ramu pod vistę nie będzie już taka olbrzymia jak teraz się wydaje. Tak samo hakerzy złamią zabezpieczienia visty /dziś na jakimś warazie widziałem narzędzie do wyłączania updatów i konieczności rejestracji/. Tak więc tak czy owak pójdziemy z postępem i wcale bez takich kosztów jak by się dzisiaj wydawało. Pamiętam jakie były kontrowersje w związku z premierą xp, teraz staje się to normą.
Mucha Emila
15:27, 10 04 2007
CYTAT
Jeśli będziesz chciał pograć sobie w nowe gry to będziesz musiał używać dx10. Jak na razie to dx10 jest tylko na viste.
Nie będe chciał... a nawet jak bym chciał to i tak nie pogram :D
MorFeuS
16:41, 10 04 2007
Problem z Vista polega na tym, ze strasznie zre pamięć.. ja mam tylko 512 ramu i za chiny bym Visty nie odpalil bo by mi się nie opłacało. Ale w przyszłosci, za jakis rok, chce sobie kupic 2-3 GB RAM to wtedy Viste z checia wezme. Problemem nie jest Vista a sprzet jaki maja userzy.
Także userzy przejda na Viste, bo sprzet teraz tanieje i za rok za dobre 3000 zł bedzie mozna kupic wypasiony sprzet pod Viste.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.