Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wrzucanie na google lub youtube
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > Fragmovies
mimol
gdy chce wrzucic moj plik na google to strasznie traci sie jakosc
na kompie mi to ladnie wyglada (ok 9 mb) a jak wrzuce to tragedia
co robic?
conish
Nie wrzucac? Google i yt kompresuje.
homer
nic nie zrobisz, tak to już jest zrobione, przecież nikt ci nie bedzie udostepniac miejsca na serwie dla filmików w dvd. bo za długo to by sie ściągało, nikt nie chciałby czekać no i transfery masakryczne.. pomyśl czasami
MorFeuS
CYTAT
nic nie zrobisz, tak to już jest zrobione, przecież nikt ci nie bedzie udostepniac miejsca na serwie dla filmików w dvd. bo za długo to by sie ściągało, nikt nie chciałby czekać no i transfery masakryczne.. pomyśl czasami

Ale 9 MB to nie jest dużo :O Przewaznie kazdy pliczek na youtube wazy własnie cos od 5 do 15 MB, wiec 9 to jest nic. Widziałem pliczki na youtube, które wazyly po 300 MB...
homer
Tam jak wysyłasz na serwa plik to on od razu sie skaluje i kompresuje na flv, tam nie bedzie super jakości
Można temu zaradzic w pewnym stopniu np czytając 'helpa' youtuba http://www.google.com/support/youtube/bin/...amp;topic=10526

CYTAT
We recommend the following settings:

* MPEG4 (Divx, Xvid) format
* 320x240 resolution
* MP3 audio
* 30 frames per second

Resizing your video to these specifications before uploading will help your videos look better on YouTube.
Swiety
Już sobie wyobrażam jak na YT ludzie wrzucają najnowsze filmy przed premierą w jakości HD :DDDDDDD
COOBA`
Jesli ktos robi sobi filmik z frapsem, jak bije ludzi z publika badz tez jak skacze sobie po kaflach ,nie ma serwera na ten film ani wiekszej wiedzy o jego robieniu to wystarcza mu YT. Niekazdy moze sobie pozwolic na 15 h rendering w x264.
Spiewac kazdy moze, ale nie kazdy musi tego sluchac. A ta twoja ironia jest nie na "miejscu".
Estaloth
Jak ktos robi sobie takie filmiki, to niech robi je dla siebie, bo szkoda miejsca na YouTube. Ja sam zbieralem material na drugie fm ponad rok i caly czas dopieszczam ustawienia hd, żeby jakość była przynajmniej tak dobra jak w najlepszych jakosciowo filmach. Przedewszystkim jednak stawiam na editing (cos czego nie zobaczysz na youtubie), dlatego nie spiesze sie z wydaniem. Wiem jednak, ze warto bedzie sciagnac te kilkaset MB i wiem, ze bedzie lepiej poswiecic czas na sciaganie, niz zmarnowac 5-10 minut na jakikolwiek 'fm' z YouTube'a.
COOBA`
Jezeli dzieci maja fun ogladajac z kumplami z ffa swoje skoki na YT to chyba nie mozna im tego zakazywac i ich za to bluzgac :)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.