Jak zrobic tak zeby podczas strzelania byl sens inny niz podczas poruszania sie tzn. gdy strzelasz, automatycznie zmienia ci sie sens "mouse1" gdy przestajesz strzelac, sens powraca do poprzedniego stanu.
MorFeuS
23:09, 15 04 2007
Napewno wiesz, ze musisz do tego zrobic skrypt, ale nie radze tego robic. Moim zdaniem z takim skryptem szybko się zamotasz, bo jak bedziesz strzelal seriami to ciagle ci sens bedzie się zmieniał a to raczej nie wpływa dobrze na skill. Natomiast proponuje skrypt ale na inny przycik, np CTRL. Będziesz musial tylko wcisnac control i sens się zmieni (no i nie musisz zmieniac sensa jak Ci się nie podoba, nie to co z skyrptem pod mouse1).
BIND ctrl "vstr fov_1"
set fov_1 "seta sensitivity NOWAWARTOSC(np.3); bind ctrl vstr fov_2"
set fov_2 "seta sensitivity STARAWARTOS(np.2); bind ctrl vstr fov_1"
TheOtherS!de
2:23, 16 04 2007
Morfeus eh kiepski ten twój skrypt :( Tu masz porządny :
/// - SENSITIVITY - ///
seta on "+attack; sensitivity 0.77"
seta off "-attack; sensitivity 1.0"
bind mouse1 "+vstr on off"
Jeżeli chodzi o skrypty to pisać do mnie mam ich kilka :) Co prawda nie moje ale trochę zajęło mi znalezienie ich :)
MorFeuS
18:18, 16 04 2007
CYTAT
Morfeus eh kiepski ten twój skrypt :( Tu masz porządny :
Moj skrypt jest ok, tylko nie taki jaki on chciał wiec mu doradziłem... przeczyaj wyzej bo pisac mi sie znowu nie chce ;)
CYTAT
Napewno wiesz, ze musisz do tego zrobic skrypt, ale nie radze tego robic. Moim zdaniem z takim skryptem szybko się zamotasz, bo jak bedziesz strzelal seriami to ciagle ci sens bedzie się zmieniał a to raczej nie wpływa dobrze na skill. Natomiast proponuje skrypt ale na inny przycik, np CTRL. Będziesz musial tylko wcisnac control i sens się zmieni (no i nie musisz zmieniac sensa jak Ci się nie podoba, nie to co z skyrptem pod mouse1).
TheOtherS!de
20:01, 16 04 2007
Ja używając mojego skryptu zauważyłem tylko wzrost, skill, ale może to, dlatego że moja seria to 4-5 pocisków, po których przeważnie następuje zgon przeciwnika. I nie mam czasu się zamotać:) ( wiadomo, że jeżeli różnica w sensie będzie zbyt wielka [np. o 1.00 i więcej ] można napotkać problemy).
··Co do naszych skryptów, najważniejszą jest żeby umieć z nich korzystać:) dzięki mojemu nie ma problemu żeby się odwrócić o 180 stopni, z twoim wydaje mi się że miałbym wielki problem przełączając za każdym razem (Co jest nie możliwe) gdy naciskam Mouse1. Ale to tylko moje skromne zdanie &&
CYTAT(TheOtherS!de @ 20:01, 16 04 2007) [snapback]61265[/snapback]
Ja używając mojego skryptu zauważyłem tylko wzrost, skill, ale może to, dlatego że moja seria to 4-5 pocisków, po których przeważnie następuje zgon przeciwnika. I nie mam czasu się zamotać:)
hax hax hax albo wiesiek cfaj nam tu rosnie
CYTAT
moja seria to 4-5 pocisków, po których przeważnie następuje zgon przeciwnika
No tak to bys musial kazdemu sprzedawac po 3 hsy ewentualnie 2 hsy i 2 w korkus, co jest raczej niewykonalne bez wspomagaczy
TheOtherS!de
22:07, 16 04 2007
Napisałem:
Ja używając mojego skryptu zauważyłem tylko wzrost, skill, ale może to, dlatego że moja seria to 4-5 pocisków, po których przeważnie następuje zgon przeciwnika. I nie mam czasu się zamotać:)
Jak bym napisał:
Ja używając mojego skryptu zauważyłem tylko wzrost, skill, ale może to, dlatego że moja seria to 3-3 pocisków, po których zawsze następuje zgon przeciwnika. I nie mam czasu się zamotać:)
to by można powiedzieć hax albo Wiesiek.
Wiadomo że gdy walniesz dłuższa serie niż 5 pocisków a przeciwnik jest oddalony, szanse na trafienie są o wiele, wiele mniejsze wiec staram się 5 pocisków przerwa na 2 sekundy i znowu wiadomo że nie zawsze się tak da i czasem 30 naboi jest za mała na serie.
Ja zwsze myslałem ze wystarczy 2 hs i body o_O
zalezy z jakiej odleglosci.
i tak walac 4-5 naboi na killa jestes moim bogiem. dema dcc
MorFeuS
23:13, 16 04 2007
CYTAT
Oho, czyzby high+ czy wannabe mastah Oo? Skoro zabijasz przeciwnika 5 strzalami powinienes grac dla dignits (i mowie tutaj szczerze. No chyba, że grasz z low, ale i tak 5 strzalami to nieźle musisz bić ;]
CYTAT
Napisz CZASAMI zamiast przeważnie i będzie o wiele lepiej.. a najlepiej jak napiszesz rzadko ;)
d.TheOtherSide !
Nie tlumacz sie tylko potraktuj to wszystko z przymruzeniem oka. Nie wiem, czy w ferworze walki strzelasz seriami, jak dla mnie malo kto o takim czyms mysli. Z tego co zauwazylem to przecietny gracz, zuzywa na 1 killa polowe magazynku. Ilosc hsow, zalezy od odleglosci. Zauwaz jak ciezko jest zdjac kogos z mg, np na goldzie. Nieraz wchodzi nawet 5 hsow i koles nie padnie. 2 hsy i body to wystarczy jak wyskoczysz z za rogu.
hax albo wiesiek dobre sformulowanie :C. Co do theotherside może gra rifla i potrzebuje 4-5 granatnikow :>. Natomiast jesli grasz smg to zauważ, że celność dobrego gracza raczej nie przekracza 50% (powinno być okolo 40-45). Więc wychodzi na to, że trafiasz około 3 strzały z twojej serii. Musiałbyś być w miarę dobry w te "klocki", by przeważnie tak bić.
Proponuje nie kombinować dużo z cfg jeśli ktoś gra na swoim jakiś czas (zmiana cfg daje bardzo mało, no chyba, że masz podstawowy).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.