Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z konfiguracją serwera
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Serwer
johny007
Postanowiłem stworzyć serwer do gry ET robie go na linuxie według opisu z waszej strony "Serwer na Linuxie
Autor nekris - 01.01.1970 01:00" problem jest następujący :
CYTAT
echo $$ > $PIDFILE;
while [ 1 ]; do
if [ ! $(pidof $SERVER_BIN) ]; then
screen -d -m chroot $SERVER_ROOT su -
$SERVER_USER $SERVER_OPTIONS
sleep 1
if [ ! $(pidof $SERVER_BIN) ]; then
echo "Could not find a PID for ${SERVER_BIN}!
If etded.x86 is actually running, update ${0}
so that it can properly detect the PID of ${SERVER_BIN}."
rm $PIDFILE
exit;

tu musi być jakiś błąd , bo jak wpisuje "/etc/rc.d/init.d/rc.etded start" to wywala mi : Could not find a PID /usr/local/enemy-territory/enemy-territory/etded.x86 ...

całość wykonałem według opisu

zastanawia mnie fakt czemu w tym skrypcie dwa razy podano jedną i tą samą komende z różnymi działaniami ...

prosze o odpowiedź zależy mi na czasie

z góry dziękuje
MorFeuS
Czasami sie zastanawiam czy można być tak głupim i nie odróżnic działu RTCW od ET? Chyba jednak mozna...
johny007
CYTAT(MorFeuS @ 18:30, 19 04 2007) [snapback]61332[/snapback]
Czasami sie zastanawiam czy można być tak głupim i nie odróżnic działu RTCW od ET? Chyba jednak mozna...

a ja sie zastanawiam jak można być tak głupim żeby nie zajażyć że ten serwer nie musi być dla ET ale również i dla ETCW
TheOtherS!de
Co za różnica mało jest serwerów, które świecą pustkami?? A ty chcesz dodać jeszcze jeden, po co to?? Chyba tylko po to żeby mieć na nim władze :(

MorFeuS
CYTAT
a ja sie zastanawiam jak można być tak głupim żeby nie zajażyć że ten serwer nie musi być dla ET ale również i dla ETCW

Postanowiłem stworzyć serwer do gry ET robie go na linuxie według opisu z waszej strony "Serwer na Linuxie
Autor nekris - 01.01.1970 01:00" problem jest następujący :

Wiec pisz RTCW, a nie ET! Było tutaj już tyle ziomków co pisali o problemach związanych z ET w tym dziale....
prezes12321
hmmm
CYTAT

Więc panie johny007 chciałbym pana powiadomić, iż RTCW i ET to dwie różne gry, potrzebujące innych serwerów!
johny007
CYTAT(TheOtherS!de @ 13:01, 23 04 2007) [snapback]61422[/snapback]
Co za różnica mało jest serwerów, które świecą pustkami?? A ty chcesz dodać jeszcze jeden, po co to?? Chyba tylko po to żeby mieć na nim władze :(

człowieku po cholere mi władza ?? wraz z kolegami stworzyliśmy Klan ma coraz więcej członków i potrzeba nam serwera :P ot cała filozofia . Jak ktoś chce spara to bardzo chętnie :) pisać [email protected] bądź rnclan.vgh.pl
kaurz
masz lacze 100mb?
johny007
łacze 100mb ??

jeszcze raz bo mam problem z przetworzeniem danych <wow>
kaurz
a co, bedziesz stawial serwer na neo 256?
johny007
CYTAT(kaurz @ 15:48, 24 04 2007) [snapback]61454[/snapback]
a co, bedziesz stawial serwer na neo 256?

mam 3 megowe łącze . Wystarczy ?? bo mi się zdaje że powinno.
TheOtherS!de
Och z księżyca spadł :) albo z gruszki jak kto woli
johny007
że niby kto ??

MorFeuS
Ze niby ty... Więc stawiasz serwer do ET czy do RTCW?! Jeżeli do ET to prosze moderatorów o przeniesienie tego tematu do odpowiedniego działu. Natomiast jeżeli stawiasz serwer dla RTCW, co wg mnie jest pointless, szczegolnie na laczu 3 MB ^^!, to sprecyzuj się w pierwszym poście... bo ten poradnik co jest na enemyterritory.pl odnosnie stawiania serwerów jest na temat serwerów ET, nie RTCW..
kaurz
chyba, ze chcesz pokazac koledze jak ladnie skaczesz wj na oazie, w innych przypadkach to tylko o kant dupy rozbic
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.