Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ściaganie map z serwera
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Serwer
noobik
witam wszystkich otorz mam pytanie dotyczace sciagania z roznych serwerow map i innych rzeczy po zainstalowaniu wolfa mam pelna predkosc a po zaladowaniu cfg mam do 12kb/s to musi byc w cfg ale nie wiem jaka comenda jest za to odpowiedzialna jak ktos moze niech sie wypowie dzieki z gory
Swiety
Za prędkość ściagania w Wolfie odpowiadają komendy rate.
Jeśli jednak mamy ustawione rate na max dozwolone przez większość serwerów i CB (czyli 25000) a mapy z serwera ściągają nam się wolno to nic nie zrobimy. Poza tym zwiększenie rate na bardzo słabym łączu co prawda zwiększy transfer ale pogorszy nam ping (ale obecnie tak słabe łącza reagujące na rate w Wolfie to już margines)

Bo najczęsciej prędkość ściągania map z serwera jest określona przez sam serwer i limitowana.
Serwer ET jest do gry a nie do ściagania map. Wyobrażasz sobie co by było gdyby nagle na przeciętnym serwerze kilku użytkowników zaczęłoby ściągać brakującą mapę z prędkością wiel Mbitów/s ? Reszta grających miałaby gigantycznego laga.
Niektóre serwery gdy brakuje nam mapy przekierowują nas na trasfer ze strony www i wtedy przy ściąganiu mapy w ten sposób mamy max trasfer.

A mapy najlepiej ściągać ze stronek czy ftp niż z poziomu ET.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.