Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomocy coś nie tak :(
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
kLik
Na początek napisze że bawie się od niedawna w ET ale przeczytałem pare poradników do tworzenia cfg i zrobiłem sobie cfg wszystko chodziło oki średnio 50 - 76 FPS a od paru dni mam zaledwie 40 czasem 8 :( nie da się grać

Mam kompa
Celeron D 2.53
512 DDR RAM 333
Radeona 9200 SE (stery omegi)
Łącze z kablówki 1M/256
monitor Fratron F700B

W cfg powyłanczane detale all mam na 16 rozdzielczość 800/600 brak rozbłysków i innych pieduł wszystkie jakieś cienie nie cienie powyłanczane sprawdzałem nowe i stare stery do grafiki format całego HDD skanowałem na wirusy badsektory i dalej to samo może ktoś coś poradzić :?:
TheOtherS!de
Łącze z kablówki 1M/256 << Jak przypuszczam to jest powodem spadku FPS, proponuje spróbować zagrać o godzinie 02.00 Porównać z godziną 20.00 Prawdopodobnie będzie widać różnice. Jeżeli nie pomoże to format wszystkiego.

kLik
Zapomniałem dodać że mam stałe IP a co ma kablówka do FPS :?: możesz jaśniej :D był bym wdzięczny jeżeli chodzi o pingi na tych serwerach na jakich gram to mam tam oki między 30-50
Mucha Emila
O to chodzi że nie ma nic wspólnego z FPS... za FPY'sy jest odpowiedzialny twój komp... a twój net za PING! Może zaśmieciłeś sobie czymś kompa... no a jak nie to nie wiem czego może to być wina... w ostateczności format :D
kLik
W tym rzecz że już robiłem format całego HDD instalowałem nowe ET zmieniałem stery i dalej nic aa czy to może być wina zasilacza :?: że nie wydala bo mam celerona d 2.53 i Radeona 9200 SE a wcześniej miałem Celerona 1.7 i GF 440 MX
kaurz
CYTAT(TheOtherS!de @ 9:32, 1 05 2007) [snapback]61610[/snapback]
Łącze z kablówki 1M/256 << Jak przypuszczam to jest powodem spadku FPS, proponuje spróbować zagrać o godzinie 02.00 Porównać z godziną 20.00 Prawdopodobnie będzie widać różnice. Jeżeli nie pomoże to format wszystkiego.

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

tak, moj komputer tez lepiej sobie radzi w nocy, wiecej fps, lepsza jakosc dzwieku, monitor mi sie powieksza o dwa cale a myszka dostaje dodatkowe 1000dpi
kLik
A teraz niech mi ktoś jeszcze powie ściągnąłem z tej stronki cfg troszku przerobiłem i niby wszystko oki przez cały dzień grałem na serwerach etpro ;) ale gdy wszedłem na serwer prv znajomych to zaczęła się znów masakra i pytanie czy może to być spowodowane złymi ustawieniami serwera czy coś w tym stylu :?:
wede
Jeżeli grałeś cały dzień, to prawdopodobnie poprostu twoj sprzęt się "zmęczył" >D i zaczeło spowalniać.
Mucha Emila
CYTAT
W tym rzecz że już robiłem format całego HDD instalowałem nowe ET zmieniałem stery i dalej nic aa czy to może być wina zasilacza :?: że nie wydala bo mam celerona d 2.53 i Radeona 9200 SE a wcześniej miałem Celerona 1.7 i GF 440 MX

No a jaki masz ten zasilacz?

CYTAT
Jeżeli grałeś cały dzień, to prawdopodobnie poprostu twoj sprzęt się "zmęczył" >D i zaczeło spowalniać.

YhY... raczej nie...
kLik
No jakiś straszy z przed 2 lat :D a jeszcze jedno co zauważyłem kiedy zminimalizowałem ET to w menedżerze zadań et mi zżerało praktycznie 100 % procka co może być tego przyczyną :?:
Mucha Emila
Marka zasilacza i jego moc (W) a nie że sprzed 2 lat... bo to wiele mi nie mowi...
kLik
Model MGB-350ATXP4

Mucha Emila
Powinien wystarczyć... może odnowa zrób cfg... przed tym przeinstaluj ET... jeśli to nie pomoże to już sam nie wiem...
szszsz
Miałem ten sam problem tez z celeronem.Okazalo ze przegrzewal sie procek i siadala jego wydajnosc. Mi pomoglo zdrapanie pasty ktora miala pomagac odprowadzac cieplo a zamiast tego stwardniala i skutecznie je izolowala.
Mucha Emila
I powiedz że teraz masz procka bez pasty... zapewne już grzanki na nim robiłeś...
szszsz
Nie....troszku(jak mawia dziadek mojej zony) zostawiłem a komp działa dobrze do dzisiaj :)
kLik
CYTAT(szszsz @ 14:02, 4 05 2007) [snapback]61695[/snapback]
Miałem ten sam problem tez z celeronem.Okazalo ze przegrzewal sie procek i siadala jego wydajnosc. Mi pomoglo zdrapanie pasty ktora miala pomagac odprowadzac cieplo a zamiast tego stwardniala i skutecznie je izolowala.

Nie sadzę by to było dobre ponieważ ta pasta jest po to by oddawać ciepło, to musiało być co innego nic w tym tygodniu kupie zasilacz i zobaczę czy coś się zmieni jak nie pójdę dalej i kupie grafe i ramy ;) coś musi pomóc
szszsz
Poprostu sprawdz najpierw procesor zamiast wymieniac wszystkie czesci w kompie a zdrapanie starej pasty i polozenie nowej warstwy nie jest chyba ani drogie ani skomplikowane
kLik
I chyba tak zrobię ;) a tak czy siak zasilacz jest do wymiany bo chodzi ja traktor ;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.