Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Płyta MSI - nie działa przedni panel audio/usb
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
przecinek
witam
mam problem kupilem płyte glowna z MSI K9N ULTRA i niedzialaja mi sluchawi ani mikrofon a mam sprzodu usb i porty na micro i sluchawki
prosze o pomoc
conish
a z przodu nie trzeba czasem podpiac do plyty?
kaurz
CYTAT(przecinek @ 9:58, 8 06 2007) [snapback]62810[/snapback]
witam
mam problem kupilem płyte glowna z MSI K9N ULTRA i niedzialaja mi sluchawi ani mikrofon a mam sprzodu usb i porty na micro i sluchawki
prosze o pomoc

z przodu komputera ofc?
usb musisz podpiac pod plyte, nie wiem jak jest ze sluchawkami/mic'em bo u mnie to jest kabelek, ktory sie z tylu podpina pod karte i leci przez kompa na przod :D nie dosc, ze patent ch.ujowy to jeszcze strata jakosci ogromna.
CzarnyAfgan
Witam!

Masz taki sam problem jak ja miałem. Otóż kupiłem sobie kontroler do kompa żeby móc podpinać wszystko z przodu (karty pamięci, usb itp.). Okazało się że po podpięciu słuchawek i mikrofonu, ze słuchawek niewydostaje się ani jeden dźwięk a mikrofon milczy jak zaklęty. Powód był bardzo oczywisty, końcówki mikrofonów i słuchawek mają końcówki stereo (czyli są o segment dłuższe) a wejścia z przodu są mono. Spróbuj niewciskać do końca kabelka, znaczy wciśnij go tak żeby siedział i niewypadał. Jak się nieuda za pierwszym razem to pokombinuj.

Peace for all
SPIDIvonMARDER
Spróbuj podłączyć słuchawki i odłączyć głośniki.
przecinek
ehh... poprostu musze cos w ustawieniach porobic bo kumpel mial tak samo... :) tylko jak to zrobic :> plz help
Mucha Emila
Jak nie podepniesz mobo i muzycznej do obudowy, to cokolwiek tam wsadzisz to i tak nie zadziała... Żadne ustawienia raczej nic nie pomogą chyba że masz wyciszonego mica... (czasem po instalacji xp sam sie mutuje... ja tak miałem a wy? :PP) USB jak podepniesz dobrze to nic nie musisz ustawiać... ktoś tam mówił o odłączeniu głośników... Spider~coś tam, coś tam... może warto spróbować (jeśli takowe posiadasz [głośniki] i jeśli dobrze podłączysz przedni panel).

Co do ustawień to wszystko znajdziesz w panelu sterowania...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.