Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dzwięk pod przyciskiem
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Mapy i mody
Valker
Szukałem tego i nigdzie nie znalazłem. Jak już jest taki temat to proszę o link do niego.

Grałem sobie na pewnym serverze na modzie JayMod i tam był taki koleś. Który chyba przyciskał przycisk i pokazywał się teks i w tym samym czasie leciała np. przez 30 sek jakaś tam muzyczka. Miał parę takich przycisków.

I teraz moje pytanie. Jak zrobić coś takiego?
Shade
możliwe że to ustawienia serwera
odpowiedni kod - dobrany do niego dźwięk
Macgyver
Na serwerze musiały być zainstalowane jakieś soundpacki. Poszukaj w internecie, pełno jest takich rzeczy. A jeśli chodzi ci o to, że jak naciśniesz przycisk wyskakiwał napis i dźwięk to masz tu opisane
http://www.enemyterritory.net.pl/artykul,8...quick-chatu.htm
RaD
może pamiętasz jak ten text wyglądał
tak: !jakiśtekst ??
KoloKarolo
Nie czekając na odpowiedź opisze dwa możliwe przypadki ;]

1. Blindy Quick Chatu

Aby ustawić dźwięk „negative” pod klawiszem F1 piszemy w konsoli

/bind F1 vsay Negative

Jeśli chcemy mieć zamiast domyślnego tekstu pod tym dzwiękiem, własny tekst piszemy

/bind F1 vsay Negative Nie zgadzam się

lub z kolorkami

/bind F1 vsay Negative ^?Ni^7e zgadzam się

Najlepiej stworzyć sobie osobny plik *.cfg w folderze etmain który znajduje się w głównym folderze gry np c.cfg a po starcie gry w konsoli komendę /exec c która wczyta nam wszystkie bind’y

2. Voice Chat

wciskamy klawisz V i wybieramy opcje kolejno wciskając odpowiednie numery, dodatkowe dźwięki są pod numerem większym od 7:

Macgyver
jak zrobić dodatkowe menu pod 8 i 9 jak wcisne v?
COOBA`
CYTAT(Macgyver @ 17:55, 26 06 2007) *

To zalezy od serwera, a nie od ciebie.
Macgyver
CYTAT(COOBA` @ 19:40, 26 06 2007) *
To zalezy od serwera, a nie od ciebie.

nieprawda. Da sie tak zrobić, tylko ja nie wiem jak confused.gif
COOBA`
Zapomnialem ze jestes uber !!!
Macgyver
CYTAT(COOBA` @ 20:51, 26 06 2007) *
Zapomnialem ze jestes uber !!!

no ku#%a, przecież jest coś takiego jak soundpacki, tylko ja nie wiem jak sie je robi. wallbash.gif verymad.gif
KoloKarolo
Jak mowimy że się nie da to sie nieda... jaki ty uparty jesteś, soundpack'i ustala administrator serwera nie ty, i to od niego zalerzy czy będzie coś więcej niz 1-7.
kaurz
CYTAT(Macgyver @ 18:55, 26 06 2007) *

wejsc na serwer, ktory ma taka mozliwosc.
wiem, ze na noquarterze jest takie cos. nie wiem jak na innych modach.
Macgyver
CYTAT(KoloKarolo @ 22:11, 26 06 2007) *
Jak mowimy że się nie da to sie nieda... jaki ty uparty jesteś, soundpack'i ustala administrator serwera nie ty, i to od niego zalerzy czy będzie coś więcej niz 1-7.

jak mówicie że sie nie da to sie da biggrin.gif Jak jestem adminem serwera to se sam moge ustawić prawda? confused.gif Poza tym jak na serwerze jest ustawiona komenda sv_pure 0 to każdy może mieć co chce i administrator nie ma tu nic do rzeczy.
COOBA`
A bawi cie to ze sam bedziesz mial soundpacki i nikt po za toba nie bedzie tego slyszal, bedziesz sobie sam to wlaczal i sie podniecal tym ? Powodzenia gry na serwerze z sv_pure 0 !
Macgyver
CYTAT(COOBA` @ 22:32, 27 06 2007) *
A bawi cie to ze sam bedziesz mial soundpacki i nikt po za toba nie bedzie tego slyszal, bedziesz sobie sam to wlaczal i sie podniecal tym ? Powodzenia gry na serwerze z sv_pure 0 !

będą to słyszeli, grałem raz na serwerze i jeden gość ciągle puszczał muzyczkę z "mission impossible" i nikt więcej nie mógł tego zrobić. wallbash.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.