PlayersET
23:02, 26 06 2007
Chce założyć serwer ET
Mój sprzęt to:
Windows- xp
Procesor- 1,5 GHz
Karta graficzna- 256MB
Pamięć ram- 1 GB
Prędkość neta- 512
Na ile osub moge stworzyć serwer żeby nie było lagów ???
KoloKarolo
0:09, 27 06 2007
Mi się zdaję ze na wiele osob trzeba miec mocniejszy procesor bo to się jakoś dzieli tak jak np. RAM zeby przesylac dane dla karzdego urzytkownika musimy z urzyc ileśtam ramu
na doslownie kilka, i to do 4 mysle.
PlayersET
9:35, 27 06 2007
A od neta tesz to zależy jaki bym musiał mieć procesor na 24 osoby lub jakie wymaganie sprzętowe ???
obciazenie serwera jest znikome, gdy stawiasz to na linuxie. zapomnij o stawianiu serwerow na windowsach. nie zeby w ogole nie dzialaly, ale jest ot raczje bez sensu.
wszystko zalezy od netu, a Ty nawet nie podales jaki masz ten internet (od kogo)
PlayersET
11:05, 27 06 2007
sry net mam 512 radiówka
Mam jeszce jedno pytanie da sie ustawić tak żeby ciała nigdy nie znikały po zabiciu ???
Chciał bym jeszcze wiedzieć jak sie robi na serweże xp save dlaczego nikt nie chce powiedzieć ???
CYTAT
sry net mam 512 radiówka
zapomnij o hostowaniu czegokolwiek
CYTAT
Chciał bym jeszcze wiedzieć jak sie robi na serweże xp save dlaczego nikt nie chce powiedzieć ???
magiczny guzik SZUKAJ na gorze strony zawsze pomoze :)
KoloKarolo
13:48, 27 06 2007
Nie żeby net 512 był słaby, lecz internet radiowy nie jest wskazany do gier sieciowych, a na pewno nie do stawiania serwerów ponieważ już przy grze gubi pakiety a co dopiero gdy będzie wykorzystywany do rozsyłania danych do paru użytkowników w tym samym czasie...
PlayersET
19:27, 27 06 2007
no ale jak gram w et to ping mam zawsze od 50 do 100
Komp na serwera jest aż nadto. Serwer chodzi w trybie tekstowym i nie potrzebuje wypasionego kompa. Ale potrzebuje wypasionych łączy.
Sam masz pingi do 100 i chcesz robić serwer dla innych graczy ??? Na łączu radiowym ?????? Na 512 kb/s ?????????.
Robin26
13:38, 28 06 2007
komp jest wystarczajacy i nawet na 24 osoby i nie sluchaj ludzi ktorzy mowia ze procek masz za slaby bo nie stawiali nigdy serka i tak naprawde nic nie wiedza. Ja mam postawiony serek na 8 slotow na kompie celeron 500 z 192 mb ramu i wszyscy smigaja az milo. Chodzil wczesniej na 12 i 16 osob i tez dzialal bez problemu. Najwazniejsze stawiac na linuxie bo windows to kupa i wtedy zauwazalny jest spadek wydajnosci przy zmianie i starcie mapy tylko wtedy. Co do lacza 512 to masz pewnie tylko przy sciaganiu bo przy wysylaniu jak znam zycie 128 wiec zapomnij wogole ze 4 osoby pograja. 2 mbity lacze wystarczy spokojnie na 12 slotowy serek moze nawet i wiecej ale musza to byc dwa mega na we/wy a nie tylko sciaganie. I na radiowce to zapomnij zupelnie o stawianiu serwera bo to juz jest totalny masochizm. Wiem cos o tym bo w tym robie.
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.