Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Frostem
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Mapy i mody
Dia
Mam problem z Frostem nie chce mi się włączyć wyskakuje błąd Hunk_allock failed wie ktoś jak to naprawić ??
jank3r
CYTAT(Dia @ 11:57, 29 06 2007) *
Mam problem z Frostem nie chce mi się włączyć wyskakuje błąd Hunk_allock failed wie ktoś jak to naprawić ??

cfg zapisujesz jako autoexec , a w nim wklejasz linijke seta com_hunkmegs 256 (powinno spokojnie wystarczyc, to zalezy ile masz RAMu). Jesli taka linijka juz istnieje, to zamień tylko wartośc "56" na 256/128 ;)
Macgyver
takich tematów było już kilka na tym forum i tam znajdziesz rozwiązanie. Czytałem na jakimś forum że najlepiej nie zmieniać tego parametru tylko zostawić domyślne czyli 56, a ten komunikat może wyskakiwać nie z tej przyczyny, tylko z tego że masz za mało pamięci. Poza tym chyba z tą mapą jest coś nie tak, bo w każdym takim temacie był problem właśnie z nią.
kaurz
to na jakims forum zle pisali. juz wkleilem odpowiedni dowod z FAQ.
Macgyver
CYTAT(kaurz @ 18:25, 29 06 2007) *
to na jakims forum zle pisali. juz wkleilem odpowiedni dowod z FAQ.

czyżby?? Tylko że mi to pomogło. A nie jakieś z dupy ustawianie na 256, tylko mi gre spowolniło, a po ustawieniu na 56 i reinstalacji et żadnych problemów i wolf śmiga aż miło thumbsup.gif Więc to chyba ty sie mylisz.
kaurz
ile masz ramu?
Macgyver
512 MB. Jak miałem ten problem to zrobiłem tak jak wszyscy piszecie czyli dałem połowe ramu 256 i tak mi spowolniło gre że miałem zawsze poniżej 20 fps. Potem ustawiłem na 56 i nadal to samo ale miałem już 50 fps. Przeinstalowałem wolfa i od tej pory nie mam tego problemu. Co więcej, wyciągam 90 fps. Więc to zależy nie tylko od ramu, czasem może pomóc zwykła reinstalka.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.