Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: RESTRICTION: SERVICE COMMUNICATION failure:
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Problemy z PB
lil scrappy
Witam zwracam z problem dotyczacym PunkBustera mianowice : Gdy wchodze na server i po chwili wyzuca mnie PB z informacja :

RESTRICTION: SERVICE COMMUNICATION failure : PnkBstrB.exe initialization failed , nie mam pojecia oco w tym chodzi ::>> ?? Help
SPIDIvonMARDER
Może czas zaktualizować PB?
PS: czemu masz ten sam temat dwa razy? Nie dostaniesz dwa razy więcej porad biggrin.gif
lil scrappy
no dobra zrobie aktualizacje PB zabaczymy czy pomoze :D
twt
Sprawdz czy twoj firewall / antyvirus nie blokuje PnkBstrB.exe, ewentualnie sprawdz sobie uslugi w systemie (win XP) moze ubiles PnkBstrB.exe :D. Jesli sie nie myle to chodzi o to ze PnkBstrB.exe chce sie laczyc z serverem a nie moze.
givdaf
o wlasnie, mam ten sam problem ! Wchodze w folder pb, a potem daje pbweb ... czekam coś sie sciąga itp, po czym wchodze znowu i to samo ... Widze że kolega wyżej napisał co trzeba zrobić tylko ja w et od strony technicznej jestem słaby i nie za bardzo rozumiem :( można by jakoś prościej ?
twt
To bedzie raczej problem nie od strony samego ET a twoich programow. Napisalem ze moze posiadacie FIREWALL'a albo jakiegos ANTYVIRUS'a ktory blokuje PnkBstrB.exe ewentualnie PnkBstrA.exe. Mozesz sprawdzic takze (jesli masz winde xp) START > USTAWIENIA > Panel Sterowania > Narzedzia Administracyjne > Uslugi i tam poszukac jednego z tych programikow (PnkBstrB.exe lub PnkBstrA.exe) - moga byc ustawione na wylaczenie.

Jesli chodzi o firewall'e to moze uzywasz ZoneAlarma, Kerio, Sygate (wymienilem przykladowe happy.gif )i to w nich trzeba odblokowac ten programik, to samo tyczy sie antyvirusa.
kaurz
http://crossfire.nu/?x=news&mode=item&id=1844

na dole newsa jest "getting kicked by pb?"
Macgyver
musicie odblokować ten plik w firewallu i tyle. Ja też tak miałem i trzeba było dopuścić go do internetu ustawiając firewall.
givdaf
Sprawdziłem atnyvirusa i faktycznie pnk A i B byly zaznaczone na "niezezwalaj" dlatego dałem zezwalaj i myślałem że wreszcie pogram, a tu znowu:

confused.gif confused.gif
SPIDIvonMARDER
Sprawdź, czy na innym serwerze jest to samo. To może być wina serwa.
givdaf
to samo :( na 2 servie ...
givdaf
sorr że post pod postem, ale czy nikt nie może mi pomóc ?
twt
Aktualizacja PB po 1 (jak juz bylo wspomniane)
Jesli sie nie myle to powinienes miec w swoim katalogu z PB plik PnkBstrB.exe albo PnkBstrA.exe.
Jak uruchomisz ET to wyjdz z niego i wcisnij ALT+CTRL+DELETE i sprawdz w procesach czy wystepuje PnkBstrB.exe albo PnkBstrA.exe. Jesli nie a pewnie tak bedzie to znaczy ze cos inne Ci blokuje. Sprawdz zapore Windowsa moze tam jest cos ustawione. Sprawdz swojego Firewall'a, ostatecznie mozesz wylaczyc na chwile Antyvirusa i sprawdzic czy pojdzie bez niego.
Jesli to nie pomoze bedziemy sie dalej martwic :>
kaurz
ten link, ktory podalem, pomaga. pomogl juz 2 osobom, ktorym go dalem.
givdaf
kaurz działa, dzięki wilekie ! woot.gif
Bagish
Też mam ten problem zrobilem to co mowil kaurz ale jest to samo prosze o pomoc ;].GG 10063902 ;P
szopen#
Link od kaurza, ja znalazlem to w 5 sekund...

"Getting kicked by punkbuster?
Update punkbuster using pbsetup
Reinstall punkbusterA and punkbusterB pbsvc"

sciagasz pbsetup, pbsvc, robisz reinstalke pb po kolei z obu, udostepniasz pnkbstra i pnkbstrb w firewallu i masz...
...czasami wydaje mi sie ze niektorzy mysla niekoniecznie glowa...
...pokolenie neostrady, ehh... wallbash.gif
Bagish
Ku@%@$ ja nie uzywam firewalla ;/ A jak chce instalnac pbsetup to mam jakis blad ;/
szopen#
mi nie wywala nic... przytocz ten blad przy pbsetup to sie cos zobaczy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.