Nie wiem na jakiej egzotyce grasz ale w moim cfg mam obydwie na 0 i dzialaja niezaleznie od ustawien serwera.
W ogole zaczynajac od poczatku, cg_showblood 1 pokazuje krew przy ZADAWANIU obrazen (na przeciwniku pojawiaja sie takie czerwone plamki w momencie trafienia). Od wylaczenia krwi przy OTRZYMYWANIU obrazen sluza komendy: cg_bloodDamageBlend, cg_bloodFlash, cg_bloodTime (wszystkie na 0)
Mozna jeszcze dorzucic wylaczenie kiwania sie na boki (cg_bobpitch 0, cg_bobroll 0, cg_bobup 0, cg_bobyaw 0).
Na dodatek, mozna pomyslec o ustawieniu com_maxfps. Wiadomo ze im mniejsze fpsy tym mniejszy rozrzut. Kiedys ja i z3R0 testowalismy rozne wartosci i wyszlo ze najlepiej nam sie gra na 76 fpsach, bo nie ma takiego odrzutu przy strzelaniu. Mimo ze obydwaj wyciagamy 125 bez problemu.
Najgorzej chyba gralo mi sie z 100 fpsami (najgorzej celownik podbija n shit), chociaz dlugi czas gralem 100/100/100 (fpsy/pakiety/hz - bez vsynca ofc).
To wszystko pomaga w niwelowaniu drzenia ekranu i tym podobnych atrakcji ale do konca nigdy nie bedzie idealnie.
Jesli chodzi o blinktime to (quote z forum etpro):
CYTAT
cg_blinktime is left over from RtCW SP. It's completely ignored in etpro, and unused in etmain and RtCW MP.
It used to control how often SP characters blinked.
Teraz mala konkluzja. Macgyver machnal w tym temacie 3 posty kompletnie nie majac pojecia o czym w ogole pisze. Wiec mala rada: przeczytaj jeszcze raz te posty ktore napisales i pomysl dlaczego cofnieto ci licznik. XDDDDDD