Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z fpsami na 2.60b
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
El_Mariachi
Witam po kilkuletniej przerwie :) . Mam spory problem z ET, może ktoś będzie w stanie mi pomóc. Mam Celerona 2k, Radeona 9550 i 768 mega ramu, giera powinna zatem chodzić bez problemów. Tymczasem na patchu 2.60 mam znośne fpsy (stałe 43 raczej często jest), ale jak zainstaluję 2.60b, fpsy spadają do 15-20, jak kilka osób jest na ekranie, to nawet mniej. Konfig, sterowniki itp takie same, tylko patch inny.

Kolega coś wspominał, że najnowszy PB coś psuje i, że jak wszedł na serwer bez PB, to ma więcej fpsów, u mnie jest jednak to samo. Ma ktoś jakiś pomysł co może być nie tak? 2.60b to jest tylko jeden plik ET.exe, tak? Bez instalacji, tylko trzeba go przekopiować do kataogu z ET?
jarpen
tak, tylko kopiujesz
SPIDIvonMARDER
2.60b to sa DWA pliki.
ET.exe & ETDED
El_Mariachi
No czyli dobrze robię ;P . Ale fpsów jak było mało, tak jest dalej.

Ale ETDED do normalnej gry nie jest chyba potrzebny.
Macgyver
według mnie masz za słaby proc.
El_Mariachi
Przyjacielu, mam za słaby procek żeby w 800x600 na low details w grę na enginie z 1999 roku mieć przyzwoity fps? W Q3 w 1024x768 na high details mam bez problemu stałe 50-70fps.

Poza tym powtarzam - w 1.00, 1.01 i 2.60 mam przyzwoity fps, problem pojawia się w 2.60b.

Nie chcę mieć 200 fpsów w 1600x1200 na ultra high, ale normalnie pograć. Więcej fpsów miałem na GF 2 MX. Problem jest z tym patchem nieszczęsnym :W
Macgyver
tylko że quake 3 wyszedł w 1999 a ET w 2003. Kiedyś miałem celerona 1,8 Ghz i miałem tyle fps co ty. Więc chyba jednak ja mam rację.
El_Mariachi
Wyszedł później, ale to ten sam engine jest. Poza tym na patchu 2.60 mam dobre fpsy, na 2.60b słabe, to nie przez procesor, bez przesady stary, ja nie wymagam 200 fpsa, ale np stałego 43.
Macgyver
a od kiedy masz małe fps? Nawet jak zmienisz teraz na patch 2.60 to lepsze czy takie same?
SPIDIvonMARDER
Zainstaluj najpierw 2.60, a potem 2.60b (o ile wcześniej tego nie robiłeś). Wiem, że to n00biasto brzmi, ale wiele osób tego nie robi i ma właśnie problemy z paczami.
kidd
Ale sieroty! Już mnie wnerwiają te wasze problemy z fpsami! Nie zaśmiecać kompa fpsy będa! Żal ci którzy maja 2x lepszy komp od mojego i mówią że mają 10-15 fps kiedy ja mam stałe 76 (na karsiahu 40 :/) confused.gif teehee.gif
El_Mariachi
Kidd wyluzuj, idź gdzieś wyjdź or somfink. Sry w ogóle za późną odpowiedź ;) MacGyver tak, jak mówiłem - instaluję ET -> instaluję 2.60 -> włączam grę i mam stałe 43 fps -> kopiuję 2.60b (i z ETDED i bez) i mam 15-20 fps. Spidi robię tak, jak mówisz.

Nie dziwiłaby mnie mała ilość fpsów, mój komp to żadna rakieta, ale na dobrym konfigu, z powyłączanymi detalami, na którym grałem jeszcze za czasów Durona 850 i GeForca 2, powinienem mieć te 40-50 klatek. Dziwi też, że mam ich o wiele więcej na 2.60, gdy uruchomię grę na 2.60b, fpsy spadają 2-3 razy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.