dzefrej0
12:23, 9 10 2007
nie wiem za bardzo o co chodzi , gram w et juz strasznie glugo, ale do dzis nie wiem jaka jest roznica miedzy et pro i et pub, lub innym gownem, czy te mody roznia sie tylko fps i powłoką czy po prostu sa skillowi przeciwnicy bo na pubach jestem bogiem, a na pro mam poke+
blacktyger
18:43, 9 10 2007
:O
Ser Robin
21:00, 9 10 2007
Może na ET Pro grają lepsi gracze???
Ja też tak mam, że na niektórych modach gra mi się lepiej niż na innych...
SPIDIvonMARDER
21:05, 9 10 2007
To po prostu zależy od ustawień moda. Etpro jak sama nazwa wskazuje jest pro :), czyli jest większy realizm. Na takim na przykład NQ trafić hsa jest 100 razy łatwiej, bo chyba jest inaczej skonstruowany hitbox a bronie są celniejsze.
tranx-san
22:09, 21 10 2007
roznica jest zasadnicza, sam ja zreszta zauwazyles..
na pub kazdy srednio rozwiniety gracz jest bogiem.
etpro to glownie mod turniejowy, uzywany do wszelkiego rodzaju rozgrywek, glownie mod do gry klanowej..
co wiecej jeszcze ci potrzeba wiedziec?
SPIDIvonMARDER
16:05, 22 10 2007
Różne mody mają inne elementy, jak np. bronie (na NQ jest Stg44, Bazooka itd), inny poziom realizmu, rózne szczególiki. Np. na NQ jak kogoś trafisz, to słyszysz potwierdzający to dźwięk.
blacktyger
7:52, 23 10 2007
W etpro też...
etpro zostało stworzony na potrzeby turniejów, LANów etc. Jest to mod najpopularniejszy i jedyny, na którym warto grac jeśli myślami o klanie. Z każdą kolejną wersją wnosił wiele poprawek i udogodnień, przed wszystkim poprawiał hitboxy, przyśpieszył nieco rozgrywkę, ustawił limity na dane klasy w teamie etc.
Osobiście nigdy nie grałem na żadnych pubach, shrubach więc nie mam o nich pojęcia. Dla mnie istnieje tylko etmain (w które odkąd jest etpro się nie gra) i pro.
SPIDIvonMARDER
9:37, 23 10 2007
No ja też, ale polecam NQ do grania 4fun. Jest bardzo przyjemny i naprawdę sympatycznie się gra, choć właśnie etpro jest bardziej fachowy i przynosi więcej satysfakcji. Takie są przynajmniej moje odczucia.
Ja ostatnio z nudów gram na samych modach. Odnośnie skilla to prawda- jedzie się tam równo każdego i to wcale nie trzeba się zbytnio wysilać. Oprócz różnych cielawych i mnie ciekawych dodatków zauważyłem, że: -najlepszy antylag jest w etpro (ale to chyba każdy wie)
-mam bardziej stabilne fpsy na wszystkich innych modach (w szczególności jaymod) niż na etpro
-w etpro mam jakieś dziwne warpy, pociski lecą wolniej niż się poruszają przeciwnicy ( nie wiem z czym to jest powiązane, dawniej tak nie miałem)
-poziom kultury na serwerach z modami często bywa większy niż na etpro (sic!), mimo zdecydowanie niższej średniej wiekowej (większość serwerów na modach jest pusta po 22- dzieci idą spać)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.