Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: low- sensitivity????
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
zakalec
Witam. Otoz na serwerach spotykam sie z duzym poparciem dla low-sens myszki. Obecnie gram na 1.35, 1800 dpi, potrzebuje 32 cm na podkladce do zrobienia 180 stopni w grze. Nie jest to za malo?? Na jakich ustawieniach graja pr0 gracze? :P I czy faktyczeni low-sens = high skill ?? Pozdrawiam zAkal3c
Billaden
CYTAT
low-sens = high skill

Watapie... To zalezy jak kto lubi. Jedni graja na sensie takim ze lekko ruszą i maja obrot 180, a inni musza troche wiecej ruszac mychą. Aczkolwiek i jedni i drudzy mogą miec dobrego skila.

Jezeli zalozyles po to posta zeby sie dowiedziec na jakim sensie grac to radze ci wyprobowac kilka opcji i sam stwierdzisz na jakim najlepiej sciagasz czapki.
Estaloth
et =/= aim
low sens, low pitch, podkladka na pol metra i em4

pozdrawiam wszystkich prawdziwych aimerow
kaurz
co Ty kur.wa wiesz o strzelaniu?
ja gram na srednim sensie na sredniej podkladce i wcale nie jestem srednim graczem.
za to Ty jestes srednia krajowa, ch.ujowa w ch.uj
jarpen
ja gram na sens =5 fov=110 a dpi nawet nie wiem
tyle ze skila mam w dupie i gram tylko 4fun w rtcw

myszka to optyczna a4tech z supermarketu a podkładka to blat biurka
Estaloth
ch.uj kogokolwiek obchodzi to jak grasz

chodzi o to, ze et jako gra w ktorej nie istnieje jako taki szerzej pojety aiming jest gra prosta w obsludze. aby osiagnac 'sukces' wystarczy zastosowac sie do tego co napisalem wyzej.

soz, dla mnie bieganie na boki i aimowanie w poziomej linii modlac sie o hsa, ma malo wspolnego z aimingiem. oczywiscie sa machiny jak maus, max, ferus?, nie neguje ich bajecznego aima. kazdy kto ogarnia wie jaka jest subtelna roznica miedzy przykladowo mausem a butchjim.

pozdrowienia dla wszystkich wielkich etplayerow ktorzy sa wielcy tylko w et. pozdrowienia dla tych wszystkich ktorzy graja w quake'a jak w et, dla tych ktorzy uwazaja ze cs to lowskillowa gra. na koniec pozdrowienia dla tych wszystkich ktorzy maja powod miec bardziej wy!@#ane ego ode mnie.
Swiety
Było już pisane 1000 razy. Zasadniczo w ET/CS gra się z niskim sensem żeby na-(słowo na p)ć dobrze hs-y zwłaszcza na większe odległości. Wada niskiego sensa to że nie można zbyt szybko się obracać ale to akurat w ET nie ma dużego znaczenia i ewentualne korzyści przeważają nad wadami.

Tylko co to k.urwa znaczy niski sens ??? Dla jednego niski jest 1 a dla drugiego 5 bo jeden gra na takiej a inny na srakiej myszce, jeden gra z 800 dpi a drugi z 2000 a jeszcze trzeci używa mouse accel a czwarty ma sensitivity 20 ale w driverach ma ustawione na max low plus dodać jeszcze osobiste preferencje różnych graczy.

W poradniku Raziela był taki przykładowy filmik. Sensitivity należy ustawić tak aby przy bliskim obieganiu jakiegoś obiektu celownik zawsze był w tym samym miejscu. Przy zbyt niskim sensie celownik nie będzie nadążał przy zbyt wysokim celownik będzie zbyt bardzo wychylał się w drugą stronę.
SPIDIvonMARDER
Jak dla mnie, to warto sobie tak ustawić, by było wygodnie. By się dobrze celowało, a jednocześnie nie muliło. Z ewentualną preferencją low
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.