Sprawa jest tego typu, ze niedawno wraz z resztom gejow z (?)Riddle zaczalismy grac w w/w ladderze i powiem, ze mielismy problemy z ustaleniem koncowych wynikow meczu
Rulsy do laddera niby som, ale systemu punktacji jakos sie nie doszukalem wiec chcialem wyjasnic ten problem tu zeby inne osoby nie mialy takich problemow jak my do tej pory
A wiec w wyniku intensywnych poszukiwan systemu punktacji udalo mi sie uzyskac nastepujace dane:
- mozliwe wyniki w w/w ladderze to 0-0 / 1-0 / 1-1 / 2-0
- jesli runda konczy sie wykonaniem obcjective nie oznacza to od razu, ze twoj team zdobyl wlasnie punkt
- jesli druzyna przeciwna zdola w tej samej rundzie SW pobic czas ustalony przez twoj team mapa konczy sie wynikiem 1-0 na korzysc druzyny przeciwnej (jesli jej sie nie uda wtedy masz prawo cieszyc sie z 1 pkt
- jesli podczas calej rundy SW (obrona/atak) zadnemu z teamow nie uda sie wykonac zadania mapa konczy sie wynikiem 0-0
To chyba glowne zasady punktacji w tym ladderze wiec prosilbym pozostale klany, by od tego momentu przestrzegaly zasad laddera.
Troche glupio to wyglada, ze zwykly gracz musi wyjasniac co niektorym zasady punktacji w tym ladderze, no ale jesli panowie z CB o to nie zadbali to no comments....
Jesli gdzies popelnilem blad to prosze automatycznie mnie poprawic gdyz nie mam zamiaru wprowadzac nikogo w blad tylko zrobic porzadek w tym ladderze, bo dzis przegladajac wyniki niektorych klanow po prostu poczulem lekki dyskomfort psychiczny (zakladam, ze gra sie zawsze 2 mapy)
Przykladowo klan z 3 miejsca (no offence):
14 Nov oasis/oasis 4 - 0
13 Nov oasis/oasis 4 - 0
11 Nov oasis/oasis 4 - 0
10 Nov oasis/oasis 4 - 0
10 Nov oasis/oasis 3 - 0
9 Nov oasis/fueldump 2 - 2
7 Nov oasis/oasis 4 - 0
no sorry, ale zaden z tych wynikow nie jest prawidlowy
masakra po prostu