Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wolfenstein ET speed contents - ogłaszam konkurs
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
Swiety
Kiedyś dawno temu na sweRTCW był konkurs w którym trzeba było w jak najkrótszym czasie wypełnić objective na wszystkich standardowych mapach wykorzystując wszystkie znane (i nie znane) trick jumpy i ogólnie popisać się movement skillem.

Pomyślałem że dlaczego czegoś takiego nie zrobić w ET ?

Odpadają mapy typu goldrush, railgun i fueldump bo tam jeździ się czołgiem lub kolejką na szybkość którego za bardzo nie mamy wpływu

Ale na oasis, battery, radar, rhine bridge i tc_base już można popisać się swoimi zdolnościami do szybkiego przemieszczania się na mapie smile.gif
Część tricków jak np skok przez mur na oasis, wskakiwanie na murek po wyjściu z bramy na radar jest powszechnie znana, na inne tricki dzięki czemu zaoszczędzicie cenne sekundy może wpadniecie podczas rozgryzania mapy lub je znacie.
Oczywiście największe pole do popisu jest na mapach radar i oasis. Na innych mapach różnice sekundowe powinny być minimalne lub ich brak.

Zasady konkursu:
mapy
oasis
battery
radar
rhine bridge
tc_base

Stawiamy u siebie własny serwer (jesteśmy jedynym graczem na serwerze). W Konsoli ustawiamy tryb stopwatch (g_gametype 3), competition settings, wybieramy mape komendą map nazwa_mapy, albo robimy to samo z menu konfiguracyjnego serwera. Gramy allies na najniższym levelu (oczywiście będzie potrzebny eng). Nagrywamy demo (record) i startujemy grę (ready).
Po kolei lecimy po wszystkich wymienionych powyżej mapach
Notujemy czas na wszystkich mapach, sumujemy go - Wygyrwa ten co osiągnie najniższy czas i udowodni to na demkach.

Jak ktoś chce może to zrobić na necie (nie polecam bo pingi wpływają na movement) jednak warunek ten sam - gramy klasą na najniżsyzm levelu bez innych graczy.

Poza konkursem można nagrywać również demka na FFA z innymi graczami (będzie to pewnie cholernie trudne). Zobaczymy czy jest ktoś w stanie wykręcić równie dobre czasy w warunkach bojowych smile.gif. Albo nawet lepsze bo koledzy strzelając nam w plecy mogą dodawać nam speeda smile.gif

Dozwolone wszystkie możliwe trick-jumpy, wykorzystywanie granatów, nalotów w celu przyspieszenia (to raczej nie będzie potrzebne). Ustawienia serwera (grawitacja, prędkość) muszą być standardowe.
Można sobie zmienić czas respawnów (ale nie sadzę żeby to było potrzebne)
ronin

taki maly blad: na battery nie jezdzi sie niczym(ew. lata po strzale z miotly wink.gif , ale to juz inna sprawa) wiec ta mapa nadaje sie (co napisales nizej)

poza tym pomysl spox, chetnie ogladne demka takich sprinterow
i czy ty tez bedziesz bral udzial w tym wyscigu szczurow?
FarSight
A mozna kazda mapa w oddzielnym demku ?? bo qrwa tak all na raz wykonac na tiptop to imo cienzko ....
sin
ciekawy pomysl... tongue.gif
NIEDZIOWIEDZ'
1. wprowadzić battery - KONIECZNIE!! (edit: sorry zle przeczytalem, juz jeste wprowadzona happy.gif)

2. wywalić thine bridge - to jest custum, może Ci się Święty ta mapa podobać ale to nie powod zeby ja wladowywac do konkursu, są osoby co z chęcią wezmą udział w tym konkursie nie lubią tej mapy, nie maja jej na dysku itp.

3. wywalic railgun- najpierw piszesz ze mapa zla bo kolejka itp a pozniej ja wymieniasz :> (pozatym tam axis atakuje tongue.gif)'

4. proponuje bić rekordy chociaz na pojedyńczych mapkach- osobiscie zrobie avi z tych map:

battery
oazis
tc_base
radars

imo te mapy sie bardziej nadaja niz railgun- pozatym najpiew wymieniles radary a pozniej ich nie dodales wink.gif

tak czy siak lece nagrywac demka, a pozniej avi z tych 4 map :>
Majcok(12)
Bardzo ciekawy pomysł i z checia sobie ogladne (jak pewnie niektorzy) te demka. biggrin.gif
[=||=]HanZz
hmmm... co mozna wygrac?? biggrin.gif:D:D ...skoro to konkurs... tongue.gif
n00b
Bardzo pomyslowy konkurs, ale co z ustawieniami serwera ?smile.gif Co poniektorzy moge tak go skonfigurowac (paramtery szybkosc i grawitacja) ze jego wynik moze byc nie do pobicia smile.gif
blinkkin
moze dodac jeszcze 2hide i churcha bo te mapki swietnie nadaja sie do bicia czasow. szczegolnie ciekawie wygladalby kosciolek, mozna tam wysrobowac najlepsze czasy (tak mi sie wydaje). zreszta najlepiej zrobic oddzielnie mapki, znaczy klasyfikacja i rekordy na pojedynczych mapach. w ten sposob powstalby ciekawy ranking, gdzie kazdy moze zostac mistrzem jakiejs mapy.
NIEDZIOWIEDZ'
narazie takie średnie czasy wink.gif :

oaza 2:04
battery 1:13
radars 1:49
tc_base 1:30

jak ktos bedzie mial lepszy to prosze napisac wtedy wroce na serwer i postaram sie bardziej bo te na szybko robilem wink.gif

[demka mam]
sin
zaraz zaraz a gdzie nagrody??^^
TgcRap4
sad.gif Oasis 2:07 .... i tak dobrze tongue.gif
ps. Ciekawe czy ktos zejdzie ponizej 2 ohmy.gif ?
Patrol
QUOTE (sin @ 15:29, 23 11 2003)
zaraz zaraz a gdzie nagrody??^^

Nagrodą jest satysfakcja (chociaż nie gwarantowana tongue.gif), ale tak naprawdę wiadomo że chodzi o dobrą zabawę biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif. Kto wie może ktoś tak się rozpędzi że w chęci wygrania rozplaska się w jakiś śmieszny sposób na ścianie...... i będzie mógł wziąć udział w konkursie na najbardziej nieudane akcje w ET (coś ala "sleep mode" z "apicalypse 2") tongue.gif tongue.gif tongue.gif
NIEDZIOWIEDZ'
(edit:) rhine bridge 2 - 1:06

no to jak narazie mamy jednego uczestnika happy.gif
Swiety
Oczywiście był bład w tekście i zamiast radar napisałem railgun :/

Co do nagród - tak są nagordy !!!:
Nagrodą jest sława i uwielbienia fanów smile.gif , oraz uścisk dłoni prezesa (przy najbliższym spotkaniu) smile.gif
gatess
Możliwe, że ufunduje konto mail w dosć nietypowej domenie enemyterritory.pl wink.gif
NIEDZIOWIEDZ'
woooo hoooooooo odpowiada mi taka nagroda happy.gif panowie do walki stawać bo nie mam porównania co do moich czasów wink.gif Święty Ty to zacząłeś to też bierz udział wink.gif
blacktyger
powiem tak : nagrody są bez cenne laugh.gif laugh.gif (bo nikt by tego nie kupił tongue.gif tongue.gif ) a poza tym wziął bym udział ale tych różnych trick jmpów dopiero się ucze tongue.gif ale kto wie może kiedyś biggrin.gif
BeTisT
dobra , na battery mam to samo (1:13,1:14)-troche sie jeszcze pomecze i bedzie 1:12 cool.gif

oasis troche wiecej niz 2:04

to zostal radar- postaram sie przebic 1:49 ,bo juz niewiele brakuje ...

wszystkie czasy podam dokladnie pozniej....

P.S. To jest tylko na najszybsze czasy na wszystkich mapach ,czy na oddzielnych tez bedzie sie liczyc??
NIEDZIOWIEDZ'
pobij radar bo robilem go prawie bez trick jumpów wink.gif bede mial motywacje do kolejnych prób :>

aha- battery robilem juz na pare sosobów (np. raz bez wybudowania kładki :>) ale ciągle było 1:13 sad.gif postaraj sie ktos o 1:12 to moze doda mi to skrzydełek ^^
NIEDZIOWIEDZ'
Siwa Oasis 2:03 happy.gif

Aha Święty wypowiedz się czy komenda pmove_fixed ma być na 1 czy na 0? Ja nagrałęm wszystkie te demka mając ją na 0 ale powiedz czy mozna miec 1 jak tak to lece bić czasy happy.gif
Sagitarius
pomysl dobry ale battery spasilo by wpisac na liste... ph34r.gif
Sabaka
Ja troszeczke z innej beczki, ale tez na temat:
DoW.allies vs [echto].axis, CB ETCUP FALL 2003, Oasis: 3:44
W sumie to samo tyle ze z przeciwnikiem biggrin.gif
Swiety
Pmove_fixed można mieć ustawione takie jakie sie chce. Tak naprawdę od niego chyba nic nie zależy chociaż niektórzy mowią że lepiej im się skacze z włączonym innym z wyłączonym.
Ja osobiście mam pmove_fixed 0 i stała ilość fpsów.

Pmove_fixed 1 przydaje się przy wskakiwaniu na murek na radar (bez niego raczje ciężko) ale poza tym to bardziej przeszkadza niż pomaga w poruszaniu się. Najlepiej zbindować sobie przełączanie pmove_fixed.
dim!tr
Jak narazie gralem tylko oasis i battery moje czasy to :
Oasis : 2.00 biggrin.gif
battery : 1.13 :F
NIEDZIOWIEDZ'
wow 2.00

no to mam problema- ide bić czas........ a myślałem, że niżej niż 2.03 już się zejśc nie da happy.gif

aha mam nadzieje ze liczycie czas który jest podany na samym końcu mapy happy.gif bo to jest dodatkowe 7 sec na oazie od wysadzenia ostatniego działa do zaliczenia wygranej wink.gif
NIEDZIOWIEDZ'
coraz bardziej podoba mi sie ten konkurs happy.gif wydaje mi sie ze jednak zejde ponizej 2 min na oazie wink.gif
Swiety
Jeszcze co do zasad bo było pytanie o pmove_fixed.

Można to robić na dowolnym configu z dowolnymi ustawieniami. Jak ktoś ma za mało fpsów na radar to może co chce co odpowiada za grafikę (ilość fpsów). Na demie i tak nie widać czy ktoś to robił np z pimcip 1 czy picmip 3.

Standardowe mają być tylko ustawienia mające realny wpływ na szybkość czyli grawitacja , speed, nie mówiąc już o noclip (przechodzeniu przez ściany) co god mode biggrin.gif
NIEDZIOWIEDZ'
hehe zróbmy turniej z noclip na 1 wink.gif (joke)

dobra, dzięki pomocy dimitr-a udało mi się zaplanować oaze na poniżej 2 minut wink.gif szkoda tylko, że tak trudno będzie to wykonać :/
Guy7
Haha! Ja w ogóle z innej beczki.
Radar na którymś z serwerów (nie pamiętam którym) trwał tylko 42 sec. (Sic!!!) blink.gif blink.gif . Byłem tego świadkiem i nie wiem jak ONI to zrobili (ledwo mapka mi się wczytała, wybiegam z respa i kóniec!!!).
Ktoś to pobije?
TgcRap4
Niedzio, a mógłbyś zdradzić trasę jaką obrałeś na oasis ewentualnie demko ? ^^ Ja pobiegłem dołem, odbijając się od ściany, dużego kamienia, później oszczędzałem na walljump’a a później to już nic ciekawego, jako pierwsze wysadziłem 1 tongue.gif Czas 2:07
Swiety
QUOTE (Guy7 @ 17:25, 3 12 2003)
Haha! Ja w ogóle z innej beczki.
Radar na którymś z serwerów (nie pamiętam którym) trwał tylko 42 sec. (Sic!!!) blink.gif blink.gif . Byłem tego świadkiem i nie wiem jak ONI to zrobili (ledwo mapka mi się wczytała, wybiegam z respa i kóniec!!!).
Ktoś to pobije?

Normalnie biggrin.gif

Przeciwnik leży w respie bo ma 999 i mapa mu się jeszcze nie doczytała.
Covert ops bierze ciuchy, otiwera drzwi, jeden koleś biegnie po jeden radar, drugi po drugi, covert im otwiera.
Oczywiście we właściwym konkursie takie coś nie przejdzie bo gramy tylko samotnie engiem a na radar najpiewr trzeb wysadzić (czyli poczekać 30 sekund).
BeTisT
no nie dry.gif

Niech ktos sproboje zrobic czas 1:12 na battery wink.gif

Tego sie chyba nie da zrobic,probowalem wiele razy i nic -czasy 1:13 -1:15 dry.gif

Chcialbym zobaczyc oaze,bo nie moge zejsc ponizej 2:16 sad.gif
Guy7
QUOTE (WOLFszLAGIER @ 17:55, 3 12 2003)
Normalnie  biggrin.gif

Przeciwnik leży w respie bo ma 999 i mapa mu się jeszcze nie doczytała.
Covert ops bierze ciuchy, otiwera drzwi, jeden koleś biegnie po jeden radar, drugi po drugi, covert im otwiera.

A wziąłeś pod uwagę, że jeśli mapa mogłą się wczytać trzem z Alies to tym z Axis też mogłą się wczytać. (w tym przypadku tych trech musiałoby zabić wszystkich Axis, a to trochę trwa przy serwie 12 vs 12) wink.gif To musi być zgranie, a nie przypadek. biggrin.gif

O.K. z tym już koniec, bo nie wnosi to nic do konkursu.
NIEDZIOWIEDZ'
jak Święty wyznaczy końcową datę konkursu to opublikuje demka biggrin.gif

co powiecie na oaze ponizej 2 minut? nie możliwe? :>

battery zrobie 1:12 na 100% :>
Swiety
Konkurs zakończymy jak sam pobije najlepsze czasy biggrin.gif Żartowałem.

Konkurs zakończymy do końca starego roku.
NIEDZIOWIEDZ'
Cóż konkurs dobiega końca więc podam ostateczne wyniki wink.gif

battery 1:06
base 1:29
oaza 1:57
radary 1:44
rhine bridge 1:04

w sumie przejście tych 5 map zajeło mi 7 minut, 20 sec + jakies pare miesięcy pracy nad skokami.... w sumie nie tak sporo wink.gif

mimo iż konkurs WOLFszLAGIERA już się kończy ja nadal czekam na nowe wyzwania na nowych mapach.

pozdro dla wszystkich skoczków.

(demka beda po nowym roku jak juz je gdzies przesle bo moj ftp -neostrada- ssie na maxa)
kami
ej gdzie nalezy wpisac komende com_max fps i ilosc fpsow ? w konsoli czy gdzie ?
ymma
najlepiej w zeszycie w kratkę, żeby nie zapomnieć :>
blacktyger
O lol jaki topic ;-DDDD.
Swiety
QUOTE(blacktyger @ 6:59, 9 03 2006) [snapback]57098[/snapback]

O lol jaki topic ;-DDDD.

Nie ma to jak odpowiadanie na topik sprzed 3 lat.
blacktyger
Przeciez to normalne na tym forum? Zreszta trudno zeby nie skoro nowe nie powstaja.

Widocznie kolega skorzystal z opcji szukaj, i mu wyskoczylo .. postanowil zadac pytanie ;-DDD.
evil_lord
wrocmy do tamtych czasów sad.gif
HawK_
Widze ze ktos odswiezyl topic biggrin.gif.

Pytanie czy ktos po 3 latach nagral choc jedno demko ze swoimi wyczynami jesli tak to prv me biggrin.gif
Moze znajda sie jakies nagrody cool.gif
tzwilk
Czemu Fuel odpada? To co z tego ze tam jest czolg? Ja przejde fuela w 2 minuty 30 sekund bez ruszania czolgu smile.gif Sie umie TJ to sie skacze smile.gif
Dla chetnych demko posle na mail lub dam wam potem linka jak przerobie go na filmik smile.gif Poki co musze skonczyc moj filmik "TrickJumping Oasis" tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.