Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mic+sluchawki
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
zavader
Witam - to moj pierwszy post wiec mowie HI calej zalodze ET. Tetat mowi sam za siebie. Szukam dobrego rozwiazania Sluchawki+Mikrofon za nie duze pieniadze. Moj typ to cos takiego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=16241264
Co o tym sadzicie? Czy moze lepiej zainwestowac w cos drozszego? A co WY macie?
Pozdrawiam i dzieki!
2_Blind
mediatechy sa dosc tanie i calkiem niezle,troche zbyt delikatne i latwo sie rozlatuja. Mam mt 355, dlugi przewod przewod, na nim potencjometr, mike na wysiegniku. Nie kupowalbym sluchawek calkowicie zakrywajacych uszy, szybciej niszcza sluch i po paru godzinach grania moga ciazyc na glowie.
http://www.multistyk.com.pl/nowa/show_cat....r_page=0&lang=1
rover
mhm mediatech to dobre i tanie rozwiazanie, sam uzywam mt356 i jestem bardzo zadowolony. mic nie zbiera niepotrzebnych dzwiekow, a same sluchawki maja lepsze basy niz moje "duze soniaki" za 200pln ph34r.gif dla scislosci mt356 to jedynie 50pln. cena/jakos na piec z plusem, do tego sa dosc wygodne, wydaja sie takze dosc trwale - znajomy ma podobne juz prawie rok i sa jak nowe. polecam, jezeli nie jestes maniakiem rzeczy z "wyzszej polki".
Jędras
Chodzi mi o zestaw 2w1 za w miarę rozsądną cenę.
hxs
Lol kup se sluchawki z mikrofonem jakie ci sie podobaja o dobrej mocy i tyle... tu nie ma sie co rozpisywac
ja mam jakies media-tech i dobrze mi sluza cool.gif
Swiety
Nie jestem wymagający co do myszek (mam taniego optyka logitecha) i słuchawek ale ja też polecam Mediatechy (te z dużymi nausznikami nie pamietam nazw modeli). Tanie a dobre. Za 50-60 zł powinieneś już dostać. Uważam że do gry nie ma sensu kupować czegoś droższego.
Nie ma sensu też kupowania tańszych noname bo momentalnie się rozlatują
Kiedyś byłem częstym gościem kafejek internetowych to wiem jaka jest żywotność różnych słuchawek biggrin.gif
Jędras
Wlasnie widzialem w sklepie te Media Techy z dyzymi nausznikami. I musze powiedziec ze wygladaja na dosyc stabilne i mocne. Cena 50-60 zl. Zastanowie sie nad ich zakupem:)
(!)
Ja mam sluchawki TRACER TRS-SL 860MV i naprawde polecam smile.gif oczywiscie sluchawki + mikrofon smile.gif http://www.tracer.pl
kaczor
Heheheh ja mam sluchawki plus mic (2w1) za jakies 20zł firmy... tamdaramdam!!! Encore! tongue.gif
Artlight
Mam sluchawki f-my media tech (duze nauszniki). Ponieważ miałem możliwość sprawdzac inne firmy to muszę przyznać, że za bardzo szczęśliwy nie jestem. Problemy:
- po dłuższym noszeniu bolą uszy :/
- średnie stereo - czyli np. odczytywanie kierunku z którego nadchodzi przeciwnik.

Zalety:
- warte swojej ceny.

Hmm, ja je zminie przy najbliższej okazji... To nie jest miłe jak po 2 godz. grania masz wrazenie ze ci sie uszy gotuja :/

P.S. post moze byc nieskaldny... bo jestem urzniety po imprezie smile.gif
(!)
dlatego polecam na przyszlosc sluchawki TRECER'a naprawde sa dobre nie tylko jsli chodzi o samo wykonanie ale rowniez pod wzgledem dzwieku dzwiek jest czysty i przejzysty tongue.gif Naprawde polecam cena to okolo 60-70 zl smile.gif Ale rowniez warte swojeje ceny !! A co do bolu uszu to praktycznie przy kazdych sluchawkach po jakims czasie bola uszy :| tzn chodzi mi nie o dzwiek tylko ze mimo wszystko uch w tych sluchawkach czuje sie jak sledz w puszcze laugh.gif
Joe
A czy macie moze jakies linki do skl;epow internetowych gdzie mozna kupic fajne sluchawki (oczywiscie zintegrowane z mikrofonem) smile.gif Albo adres gdzie znajduje sie sklep. smile.gif
DaBi
Ja mam mediatechy za ... 19.90 z media markt.. Takie z małymi słuchawkami zakładane w dziwny sposób za uszy.

Zalety
- cena
- eee mikrofon działa dobrze... slychać mnie dobrze
- sluchawki też działają

Wady
- jak mi kabelki padły w miku padły to się je ciezko lutuje bo maleńkie
- delikatne dość
- regulecja wysokości microfonu takie coś na czym on wisi sie szybko wyrobilo i podczas gry gry opadało niżej ust ( musialem trzymać zębami) teraz jest ok bo okleilem taśma izolacyjna
- jak ktoś sobie przydepnie kabel i wstanie ze sluchawkami na uszach to można sobie je urwać unsure.gif
blinkkin
QUOTE (DaBi @ 1:10, 28 12 2003)
Ja mam mediatechy za ... 19.90 z media markt.. Takie z małymi słuchawkami zakładane w dziwny sposób za uszy.

Zalety
- cena
- eee mikrofon działa dobrze... slychać mnie dobrze
- sluchawki też działają

Wady
- jak mi kabelki padły w miku padły to się je ciezko lutuje bo maleńkie
- delikatne dość
- regulecja wysokości microfonu takie coś na czym on wisi sie szybko wyrobilo i podczas gry gry opadało niżej ust ( musialem trzymać zębami) teraz jest ok bo okleilem taśma izolacyjna
- jak ktoś sobie przydepnie kabel i wstanie ze sluchawkami na uszach to można sobie je urwać unsure.gif

pelen profesjonalizm. ja mam sluchaki na cale uszy firmy sunshine za jakies 30 zl. pierwszy raz udalo sie je na gwarancji wymienic, poniewaz kabelek sie wykruszyl. kolejnego szczesliwego farta nie bylo. lutowane byly chyba z 10 razy, praktycznie co 2 tygodnie. w koncu poszedl i mikorofon, dokladniej palak sie rozwlalil, wiec wyjelem sam mikrofon i przykleifen tasma do drutu. tak trzymac, innym tez polecam na przyszlosc firme sunshine made in taiwan. jedyne co mi na dobre wyszlo to, ze lutownica pewnie lezy w reku i teraz moge bawic sie z najmniejszymi duperelami. a teraz po swietach planuje kupic zestaw thomsona za jakies 300 zl. sa to dwie pary sluchawek na pelne uszy z tym, ze bezprzewodowe - radiowki.
Maczo
Też chciałbym sobie sprawić słuchawki razem z mikrofonem. W jakiej cenie jest dobry, nie psujący się sprzęt z dużymi nausznikami? Proszę tylko nie podawać cen produktów klasy słuchawek Blinkkina i Dabiego. Jestem zwykłym użytkownikiem, a nie domowym majsterkowiczem! smile.gif
Artlight
Czy ktoś używa słuchawek firmy Plantronics? Wszędzie są przedstawiane jako takie pro sluchawki, a gwarancja na nie to tylko 6 miesięcy. Jeśli ktoś używa to proszę o opinię na ich temat. Warte są swojej ceny? (szczególnie interesuje mnie model Audio90).

Phantom
Ja mam sluchawki z mikrofonem firmy Tracer model TRS SL 850 MV i polecam je wszystkim. Dlugi kabel z regulacja glosnosci, wygodne , ladne , dzwiek dobrej jakosci. Maja duze nauszniki (uczy nie bola po 3 godzinach grania biggrin.gif) kosztuja dosc sporo bo w sklepiej okolo 60 zeta (na allegro taniej) ale sa warte swojej ceny smile.gif
ptOk
moje pierwsze sluchawki + mic to byly jakies mediatech i niestesty nie bylem z nich zadowolony - beznadziejna jakosc dzwieku, wysiegnik od mikrofonu po kilku dniach zaczal sam opadac (ale ja go zebami nie trzymalem - hi DaBi! wink.gif) Teraz mam n-te z kolei noname'y a kase zbieram na to co kazdy gracz miec powinien: sluchawki + mic logitech na usb - cyfrowy dzwiek i inne bajery...... i jedyne 250zl dry.gif
KAZu (O_o)
A ja to mam zwykle sluchawki Philips'a, a mikrofon... osobno biggrin.gif Czasem nie nadazam, ale co tam laugh.gif Teraz zaczynam zbierac na zestawik sluchawki+mic i wybiore raczej tracera trs-sl 860mv, tymbardziej, ze go tyle osob wychwala:D Mysle, ze to bedzie dobry wybor.
LewY
Ja polecam sluchaweczki Labteca Axis-302, za!@#ista sprawa okolo 80zl. Kiedys mialem jakies mediatechy za 40 zl, roznica kolosalna biggrin.gif
Scorpi
Media-Tech PANEM:

- model MT 367
- cena 45-50 zl
- średnia czułość mikrofonu, jednak i tak bardzo dobrze słychac cie
- sluchawi jakosc very good
.... ale nie wiem jak wy ale gdy sobie posiedze z 2 godzinki w tych sluchawkach to z uszu az dym idze laugh.gif . Te sluchawki tak jak by mialy w srodku grzałke czy cos takiego. Coz trzeba sie poswiecic dla gry tongue.gif
Slash_PL
Ja mam słuchawki + mic: Media-Tech MT363 smile.gif I jestem zadowolony tongue.gif Kupiłem je za 25zł smile.gif
DasieX
Ja tam mam Bezprzewodowe Philipsa za 400zł biggrin.gif tyle że mikrofon oddzielnie mam. Ale polecam te sluchawki, nigdy mi nie było aż tak cieplo w nich, ale po 5 godzinach grania uszy lekko bolą, ale poprawiasz ucho i juz spox smile.gif a co do Media tech to moim zdaniem jedne wyroby maja dobre inne z doopy, ja mam ich myszke Digisight za 50 zł optical i jest za!@#istaaa smile.gif biggrin.gif
D!z3l
[QUOTE] (!) 4:03, 21 12 2003

dlatego polecam na przyszlosc sluchawki TRECER'a naprawde sa dobre nie tylko jsli chodzi o samo wykonanie ale rowniez pod wzgledem dzwieku dzwiek jest czysty i przejzysty Naprawde polecam cena to okolo 60-70 zl Ale rowniez warte swojeje ceny !! A co do bolu uszu to praktycznie przy kazdych sluchawkach po jakims czasie bola uszy :| tzn chodzi mi nie o dzwiek tylko ze mimo wszystko uch w tych sluchawkach czuje sie jak sledz w puszcze[/QUOTE]

[QUOTE]Phantom 2:32, 10 02 2004

Ja mam sluchawki z mikrofonem firmy Tracer model TRS SL 850 MV i polecam je wszystkim. Dlugi kabel z regulacja glosnosci, wygodne , ladne , dzwiek dobrej jakosci. Maja duze nauszniki (uczy nie bola po 3 godzinach grania ) kosztuja dosc sporo bo w sklepiej okolo 60 zeta (na allegro taniej) ale sa warte swojej ceny [/QUOTE]

Własnie kupiłem sobie słuchawki Tracera---TRL SL 850 MV. Są poprostu super, polecam je wszystkim którzy myślą o zakupie słuchawek z mic., charakteryzuja sie solidnościa wykonania, dobrą jakościa dzwieku wydobywającego się z nich oraz sa tanie!!.

user posted image

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ !!!!!!!!!!!

[/QUOTE]Scorpi 19:02, 10 03 2004

Media-Tech PANEM:
- model MT 367
sluchawi jakosc very good[QUOTE]

[/QUOTE]hxs 19:20, 10 12 2003

Lol kup se sluchawki z mikrofonem jakie ci sie podobaja o dobrej mocy i tyle... tu nie ma sie co rozpisywac
ja mam jakies media-tech i dobrze mi sluza [QUOTE]

[/QUOTE]Slash_PL 16:39, 17 03 2004

Ja mam słuchawki + mic: Media-Tech MT363 I jestem zadowolony Kupiłem je za 25zł[QUOTE]

Musze przestrzec wszystkich którzy planuja sobie zakup słuchawek przed słuchawkami firmy
Media-shit (tech) biggrin.gif . Po przeczytaniu opini ludzi którzy maja(mieli) te słuchawki na benchmarku odrazu wybiłem sobie zełba zakup tych niby extra słuchawek !!!!

Odnośnie modelu Media-Tech MT 367
Słuchawki z mikrofonem MediaTech Gemini (MT367)

Odnośnie modelu Media-Tech MT363
Słuchawki z mikrofonem MediaTech Auriga (MT363)

Lepiej dołozyc 20 zł i kupić porządne !!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

[/QUOTE]DasieX 7:56, 24 04 2004

Ja tam mam Bezprzewodowe Philipsa za 400zł [QUOTE]

Widze że skromność stoi na pierwszym miejscu u tego osobnika biggrin.gif biggrin.gif
A dróga rzecz to że trzeba wymieniać baterie (mam myche bezprzewodową i kur@@@y dostaje jak musze leciec do sklepu po baterie biggrin.gif)
j!mmy
ehh, to ja jestem posiadaczem słuchawek Philips'a za 3dychy i mikrofonu "noname" za jedyne 13zł, który jest przyklejony taśmą klejącą do słuchawek biggrin.gif
Słuchawki imo wy!@#ane- eXtra słychać, wy!@#iste basy biggrin.gif i bardzo głośne! Ale niestety mikrofon psuje "smak" i w najbliższym czasie muszę się zmienić na coś bardziej "solidniejszego" wink.gif
Pozdro! wink.gif
tranx-san
ja mam sluchawki philipsa, takie fajne duze... poniewaz kabel mi sie od nich popsul :/ musialem uzyc nowego, takiego r0xx0r sieciowego od jakiejs zpupy lutownicy, ktora i tak byla spalona XDDD
Mikrofon mam taki noname za 7 zl
Dodam ze karte dziwekowa mam na plycie glownej.. jakis shit...

Wszystko dziala bardzo dobrze, nie mam z tym zadnych problemow...

btw podziwiam ludzi ktorzy wydaja po 1000zl na karte dziwekowa+sluchawki+mikrofon, albo jestescie obrzydliwie bogaci i nie macie co z kasa robic... ale poprostu jestescie po.!@#a.ni XD

aaa... zapomnialem dodac.. XDD poniewaz sluchawki sa na dziwnym kablu... to musialem podlaczyc wieze pod kompa a sluchawki dopiero do wiezy XDD wiec w razie czego mam dzwiek z 4rech glosnikow (2+sluchawki)
smendrek
A ja mam słuchawki sony hp 195 i do tego microphone stojący na biurku i jak złoto !!
Jędras
A ja nie polecam sluchawek marki Trust.
AdI-O
Media Tech MT-367

Dobre słuchawki z dolnej półki. Cena umiarkowana( 39 zł, promocja :33.99 zł). Dobra jakość przenoszenia dzwięku, wygodne oprawki na uszy. Jednym słowem: złoto dla umiarkowanych.

user posted image
Tom3K
Heh, ja urzywam : MANTA MM30 . Taki Zestaw Mic + Słuchawki .
Bardzo fajne po 29.99 .
Tu macie Zdjęcie :
Tu Kliknij !

MM30

Słuchawki multimedialne MM30 - Communication Neckset. Słuchawki zakładane na kark, wygodne dla wszystkich z nietypowymi fryzurami. Zapewniają większą swobodę i komfort. Mikrofon na giętkim metalowym ramieniu osłonięty czarną gąbką. Na kablu potencjometr kontroli poziomu dźwięku. Powiększony poziom "basów". Współpracują zarówno z systemem Mac jak i wszystkimi Windows PC oraz innymi źródłami dźwięku (np. odtwarzaczami MP3). Nauszniki słuchawek zapobiegające zmęczeniu uszu. Lekki i wygodny pałąk. Kabel z plecionego sznura, bardziej giętki od standardowego przewodu. Elegancki wygląd i kształt, srebrno-granatowy kolor nauszników.

Pasmo przenoszenia 20Hz~20kHz
Długość kabla 2,5m
hiwer
Aktualnie również używam Manta MM 30 kosztowały 35zł, ale to już ich ostatnie dni tongue.gif , teraz czekam na dostarczenie paczki z Media-Tech MT-372 za około 43zł.

MT-372
DeMoN
Ja mam Media-Tech MT 363. Tanie i dobre. ja kupilem za 18 zł. Mam już pół roku i są za****ste
Sir_Ace[PL]
Nikomu nie polecam słuchawek + mikrofon Manta M60. Są nawet wygodne, alemało trwałe. Ciągle słychać trzaski (przy gwałtownych ruchach głową). Mikrofon też do niczego. A całość kupiłem za 60 czy nawet 69 zł mad.gif
evil_lord
CYTAT (Scorpi @ 20:02, 10 03 2004)
Media-Tech PANEM:

- model MT 367
- cena 45-50 zl
- średnia czułość mikrofonu, jednak i tak bardzo dobrze słychac cie
- sluchawi jakosc very good
.... ale nie wiem jak wy ale gdy sobie posiedze z 2 godzinki w tych sluchawkach to z uszu az dym idze laugh.gif . Te sluchawki tak jak by mialy w srodku grzałke czy cos takiego. Coz trzeba sie poswiecic dla gry  tongue.gif

ludzie....nie kupujcie takich gównien jak Tracer czy Media Tech...sam miałem kiedyś ( jakiś miech temu)..Media Tech Taurosy...(możecie zobaczyć sobie je na stronie manty)...ogólnie wyglądają solidnie, dobre przenoszenie ALE...no właśnie pojawia się jedno ALE...słuchawki po wielu razach zmieniana rozmiaru, po prostu z niczego się połamały..dlatego wybierająć następne słuchawki, nie kierowałem się ani wielkością przenoszenia, tylko wykonaniem i firmą...i kupiłem słuchawki firmy Gembrid (ta firma produkuje także inne rzeczy... wink.gif ) ap-830 digital blink.gif po prostu najciekawsze jest to, że to "coś" czym zmienia się rozmiar, wykonane jest z trwałego metalu....zresztą co by tu dużo mówić, zacytuję jedną wypowiedź:

"Te słuchawki są fenomenalne, super lekkie, super wygodne, najwyższej jakości dźwięk, zupełnie z innego segmentu niż słuchawki multimedialne (nawet zaawansowane), wykonane ze skoropodobnego materiału, mistrzostwo świata w jakości wykonania, to nie jest tani chińczyk z odlewów! GEMBIRD to niesamowita jakość dźwięku i wykonania, niedostępna na polskim rynku! Czyste zawodostwo"

Oczywiście bez przesady, aż takie hiper nie są....są po prostu wygodne i co najważniejsze trwałe.........

Ow!cZ
Heh, ja urzywam : MANTA MM30 . Taki Zestaw Mic + Słuchawki .
Bardzo fajne po 29.99 .
Troche dziwne ale polecam !
Tu macie Zdjęcie :
Tu kliknij
LaM
A ja mam podwojny zestaw sluchawkowy smile.gif

Do sluchania PHILIPS SBC HP150 (75 zl)

A do Rozmawiania SLuchawki z mikrofonem Mediatecha ( zawieszam sobie je na szyi i jest wszytko ok smile.gif) )
Akhor
Ja mam MEDIATECH MT-362, tanie i dobre. Jedne z lepszych na rynku pod wzgledem cena/jakosc, mikrofon dobry, czuly, trza pogrzebac troche w sterach, sluchawki jako takie dobre, miejsce na uszy osloniete skora zeby nie bylo innych dziewkow z zewnatrz, no i dobrze sie spisuja, ja nie narzekam, sorka ze nie ma polskich znakow ale cos mi sie z!@#alo smile.gif
landryn
Ja mam Platronicksy 90 i służą mi dobrze i cenę też mają niczego sobie ;O
jarpen
odkopuje temat sprzed paru miesięcy, ale nic smile.gif
ja mam moje słuchawki już od 2001 roku. przeszły zabawy różne dysoteki, filmy, telewizory, wieże komputer [muzyka i filmy] no i oczywiście rtcw, et i moh
używam ich prawie codziennie i jeszcze ani razu mnie nie zawiodły [nie śmiejcie się, że to wygląda jakbym był pedałem]
dałem za nie coś ok. 40-50 zł, ale teraz na alegro są już po 30 zł kup teraz http://allegro.pl/show_item.php?item=8020732

podsumowując mają za!@#isty dźwięk małą cenę, długi kabel biggrin.gif i są OGROMNIE wytrzymałe
conish
Przepraszamy - przedmiot nie został znaleziony.
Wyszukaj przedmiot lub przejdź do strony głównej

:*
Trakos
Korzystając z odświeżenia tematu zadam tu swoj pytanie smile.gif Ostatnio dotknęło mnie zapotrzebowanie na nowe słuchawki. Dotąd używam Media techów MT371 (tutaj jakiś badziewny link) są one zestawem 5.1. Przyzwyczaiłem się już do niego i chciałbym, aby moje następne słuchawki też obsługiwały wielokanałowość dźwięków - czy jak to tam sie nazywa smile.gif.
Czy moglibyście mi poradzić na co mógłbym je zmienić (dodam że zmienić muszę bo te idą w odstawkę tongue.gif ). Z mojego krótkiego przeglądu wynika, że najpopularniejsze słuchawki dla "progamerów" rolleyes.gif to teraz steelsound 5h - chociaż niektórzy wciąż są za icemat syberią (swoją drogą chyba stereo) huh.gif . No właśnie - co wy byście poradzili. Dodam, że audiofilem nie jestem chodzi mi tylko o komfort w graniu (tego mi też brakuje w obecnych słuchawkach - mica nie mają i mam go oddzielnie i to badziewny) i łatwość w odgadnięciu kierunku dochodzenia kroków oczywiście. No i ostatnie pytanie - czy polecacie wersje z kartą pod usb czy bez. rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.