Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bindy
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Skrypty
Bartoszka
Mam problem z bindowaniem komend quick-chat.
Czy da sie tak ustawić poszczegolne klawisze żeby po ich wciśnieciu wyskakiwała dana komenda np. wciskam F9 i wzywa mi medyka ( tak żeby nietrzeba było wciskać kombinacji klawiszy jak jest to ustawione dyfultowo)

Może mi ktoś napisać jak to wszystko przykładowo ma wygladać?
Za wszelką pomoc z góry dziękuje.

GG 273720
splajn
np dla ammo masz:
bind F9 "vsay_team needammo"
bye
mark[PL]
Z bindowałem klawisze F1-F11 na zasadzie:

bind F1 "vsay_team NeedEngineer"
itd.

1. Na moim i niektórych serwerach działają na innych nie - dlaczego
2. Komenda: Soory - wogóle nie działa? (sprawdzałem pisownię)
3. Skąd wziąść inne komendy/odgłosy - poza tymi wpisanymi w dziale BINDOWANIE niniejszej strony ET?

Pozdrawiam
DaBi
bindowałem klawisze F1-F11 na zasadzie:

bind F1 "vsay_team NeedEngineer"
itd.

1. Na moim i niektórych serwerach działają na innych nie - dlaczego

Najprawdopodobniej wrzuciłeś te komendy do configa w katalogu main i działa on na serwerach main aby mieć ten sam efekt na serwerach Et pro zrób sobie taki sam config w folderze et pro
tsc
bind x "say_team txt"

mozna rowniez bindowac vsaye na zasadzie bind x "vsay_team iammedic"
Gooral
bind x "vsay z" - do wszystkich
bind x "vsay_team z" - do drużyny
bind x "vsay_fireteam z" - do fireteamu
gdzie zamiast x wpisujesz klawisz, pod którym ma być wywołany dany voice_chat, a z to komenda, np medic
Bindy do ET
Abigail
czy istnieje bind...zalozmy jestem coverem i sie przebrałem czy jest bind ktory w momencie jak sie przebiore on automatycznie powie np "Buchlem Ciuchy"?? i jeszcze jedno jak w bindach robic duze litery?
prabab
to zależy którym klawiszem się przebierasz smile.gif
podstawowo będzie to:
/bind F say_team buchłem nowe ciuchy

ma to oczywiście wadę - kiedy otwierasz drzwi też to mówisz tongue.gif
sin
CODE
bind F7 "team b 4 25;say_team ^1yourname ^4Spawning ^7as ^5Covert Ops-^7K43^1<ASC>;wait 110;vsay_team IamCovertOps" //Sniper riffle
bind F8 "team b 4 33;say_team ^1yourname ^4Spawning ^7as ^5Covert Ops-^7FG42^1<ASC>;wait 110;vsay_team IamCovertOps" //Scoped Auto riffle

moze to?
TeDDyBear![PL]
Czy można przypisać takie coś : Naciskam klawisz myszy 5 i jak jestem engiem to już mi żuca mine ( albo przynajmniej wybiera - to w ostateczności ) ? i czy podczas tej czynności może coś mówić... typu : Dropped Ammo Pack. itd.
qBa3oo3
bind "mouse5" "weaponbank 7; wait; wait; +attack; wait; wait; wait; wait; -attack; say_team Sram minami"
Tylko dopasuj sobie ilosc "wait" tak zeby sie stawiala jedna mina ( a nie 10 biggrin.gif ) i zebys nie mowil teamowi milion razy.
U.F.O.
smile.gif cool.gif Mam dwa pytania do was wiem ze to sie juz pewnie pojawilo ale nie moge znalesc!
1. Jak sie robi binda do druzyny tak by jak daje 4 (granat) wolalo granat
2. jak sie oznacza klawiature numeryczna (inaczej niz same cyfry) jak sie pisze bindy i jak sie oznacza end, home, insert, scroll lock, pouse, page down i page up??

I drogie.
Jakie macie ustawione bindy i na jakich klawiszach??
qBa3oo3
bind "4" "weaponbank 4; say_team UWAGA! MAM GRANATA!"
kp_home, kp_pgup, kp_pgdn, kp_end etc. <-bindy na numeryczną
Luck4s
Błagam pomocy!

jak wpisuje ten bind o "uwaga rZucam granatem" i wduszam 4 to mi wyskakuje - Uwaga Rzucam Granatem 15 52721713 i potem sie dodaje po jeden do 52721713 :C

POMOCY :C
Thoro
Jak zbindowac zmiane spawna??
Jak zbindowac zmiane broni z thompsona na garanda??
qBa3oo3
Hmmmm.....
http://www.enemyterritory.pl/index.php?opt...&id=33&Itemid=3 <--zmiana spawna

http://www.enemyterritory.pl/index.php?opt...&id=31&Itemid=3 <--cały skrypt zmiany klasy postaci
Runos
www.cowboyscripts.org Na tej stronce jest bardzo fajny skryp zmiany klasy postaci. Polecam.
Maczo
Jak zrobić bind zastępujący v6, czyli swojej klasy postaci?
Majcok(12)
Ten skrypt co jest na stronie glownej do zmiany klasy to jest beznadziejny juz wygodniej jest wlaczyc Limbo menu i zmienic recznie.

Ja podam kilka moich bindow co do broni, poruszania sie itp.
bind x "weaponbank 6"
bind x "weaponbank 7"
bind x "weaponbank 8"
bind x "weaponbank 9"
bind x "zoomin"
bind x "toggleconsole"
bind x "+moveleft"
bind x "+zoom"
bind x "+movedown"
bind x "+moveright"
bind x "+leanright"
bind x "+activate"
bind x "+mapexpand"
bind x "openlimbomenu"
bind x "mvactivate"
bind x "+leanleft"
bind x "+reload"

Gdzie x to klawisz pod jakim ma byc bind
Maczo
Źle to sformułowałem! Jak jestem medykiem albo inżynierem, chcę podłożyć dynamit albo uleczyć kogoś i gdy wybiorę go 6, chciałbym by był taki sam efekt, jak gdybym użył voice chata.
Wiem, że ma być:
bind 6 "weaponbank 6; vsay_team i nie wiem co dalej. Ma być "function", czy coś innego?
green
Maczo
CODE
bind 6 "weaponbank 6; wm_sayplayerclass"

Pozdrawiam
Runos
bind x "zoomout"
bind x "zoomin"
bind x "+zoom"

Do czego sluza te skrypty?? Jeszcze byl chyba jeden ale zapomnialem
4d!
QUOTE (Runos @ 21:23, 30 12 2003)
bind x "zoomout"
bind x "zoomin"
bind x "+zoom"

Do czego sluza te skrypty?? Jeszcze byl chyba jeden ale zapomnialem

Pierwsze dwa to przyblizenie i oddalenie jak uzywasz lunety w karabinie snajperskim a ten trzeci to chyba wlaczenie alternatywnego trybu broni [np. luneta]
sYFon
Niedawno ogladając demka z meczy zobaczyłem ciekawą rzecz otóż, jeden z graczy teamu helix zaspamował ekran urzywając jakiegoś binda. Wygłądało to mniej więcej tak:

@@@@@@@@@@
@@@Tutaj @@@
@@@jakis @@@
@@@obrazek@@@
@@@@@@@@@@

Ktoś wie jak to zrobić?
evil_lord
Nooooooooo...tak racja. Taki spam to bardzo potrzebna rzecz !! Bo co to za gra bez kilku linijek spamu?? mad.gif
blacktyger
hmm Synu po co Ci to wiedzieć ? przecież to zwykła głupota .. lepiej zajmij sie swoim confingiem albo popraw ACC zapewne bardziej Ci się to przyda towarzyszu
qBa3oo3
Ehhhhh.....
Więc mozna to zrobic tak:

Piszesz w swoim cfg:

bind x "say @@@@@@@@@@;
say @@@Tutaj @@@@;
say @@@jakis @@@@;
say @@@obrazek@@@;
say @@@@@@@@@@"

I to wszystko. Podczas gry wciskasz x i wywala ci ten napis.
Pamietaj jedynie, ze ET olewa spacje, wiec jesli chcesz miec jakies wieksze przerwy to musisz je robic np. podkresleniem. Powodzenia!

Guy7
QUOTE (qBa3oo3 @ 21:19, 12 12 2003)
kp_home, kp_pgup, kp_pgdn, kp_end etc. <-bindy na numeryczną

Ja mam pytanie jak zbindować strzałki na klawiaturze numerycznej? (wszystkie inne klawisze numeryczne zbindowałem dobrze,a tych nie nie umiem sad.gif )
Proszę o pomoc. laugh.gif
Gooral
CODE
KP_LEFTARROW
KP_RIGHTARROW
KP_DOWNARROW
KP_UPARROW

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.