- Kanał #wolfpl to nie jest własność wszystkich tylko konkretnych osób
- Na kanale są opy a op ma prawo zabanować każdego nie opa jesli tylko mu się podoba
- Jeśli komuś nie podoba się kanał #wolfpl i to zawsze może siedziec na innych kanałach - jest ich mnóstwo.
- Nie podoba się #wolfpl to założe se #wolfpl2 i ściągnij tam ludzi.
Kanał #wolfpl został założony przeze mnie i Doktora na Qnecie pod koniec 2002 r.
Wogóle kanał #wolfpl na IRCnecie został założony przez klan RTCW: BK i był on największym kanałem sceny RTCW. Scena z uporem maniaka nie liczać kilku klanów trzymała się IRCnetu. Doktorowi przejeli na IRCnecie jego kanał #rtcw.pl i poradziłem mu założyć kanał na Quakenecie.
Zaczałem odpowiednią akcje propagandową na forum Hive i w niedługim czasie cała scena RTCW przeniosła się na Qnect

W momencie wyjścia ET kanał stał się wspólnym kanałem ludzi grających zarówno w RTCW i ET (chociaż tych pierwszych jest obecnie bardzo mało)
Pierwszym ownerem bota L był Xaoo nasępnie Prosper, Ja i jeszcze paru innych. Ci ludzie decydują kto jest dopisany do bota (+ao czyli kto ma opa).
Wcześniej na #wolfpl był burdel. Każdy miał opa, jakieś topici z dupy, jakiś koleś pierwszy raz wchodzi na #wolfpl i banuje innych inny koleś zdejmuje bana który powinien być itp.
Poza tym duży kanał z samymi opami wygląda idiotycznie. Prosper ściągnął bota Q i jest teraz spokój
Ludzie którzy są dopisani jako opy do Q są starannie wybrani. To ludzie którzy przebywają na scenie Wolfa już dłuższy czas, stali bywalcy #wolfpl i osoby zasłużone dla sceny.
To powinno gwarantować że nie będzie banów i topciów z dupy.
Skoro dostałeś bana na #wolfpl tzn musiałeś kogoś wk#!@ić i obrażać (jakiegoś opa) bo na tym kanale nikt nie rozdaje opów bez powodu.
Fluganie na kogokolwiek to nie jest najlepszy sposób aby zdjąc bana. Wręcz przeciwnie.