Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ogłoszenie - Podszywanie się
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
Stron: 1, 2, 3, 4
Swiety
Sory za załatwianie prywatnych spraw na forum, ale jako administrator pozwoliłem sobie zrobić wyjątek, tym bardziej że sprawa jest raczej poważna

Od prawie dwóch tygodni widuje kolesia który gra z ksywką WOLFszLAMER. Koleś używa dokładnie takich samych kolorów ksywy w ET jak i ja. I pare osób pytało się też czy to Ja (od prawie tygodnia bardzo żadko jestem na FFA)
Nie miałem okazji ani razu pogadać z kolesiem bo widząc tą ksywkę na serwerze to serwer był full (widuje tylko odświeżając eye) zresztą pewnie dyskusja z tym panem byłaby bezcelowa.

Nie wiem kto to jest, nie mam pojęcia kto to moze być, nie przypominam sobie żeby w przeciągu kilku ostatnich tygodni na kogoś nabluzgał czy miał z kimś konflikt.

Oczywiście zdarzały się przypadki że na serwerze oprócz mnie było kilku WOLFszLAGIERów biggrin.gif ale to wszystko byli moi znajomi z Irca lub FFA natomiast nikt z nich nie używał na końcu szLAMER.

WOLFszLAMER - to jednak troche negatywne określenie. Sory jakbyście sięczuli gdyby jakiś koleś przerobił wasz nick tak że na koncu dodaje LAMER i biega tak od 2 tyg na FFA ?

Dlatego proszę administratorów serwerów o podanie ip tego bana i zabanowanie gdyż jego działalność jak widać polega na ośmieszaniu innej osoby.

Buli
no raczej jest nie na miejscu zeby sie podszywac pod kogos w grze
owszem widzialem paru bulich ale spoko rozumiem nie jestem jedynym bulim na swiecie i ktos moze miec taka sama ksywke ale jak robi przerobke i osmiesza i robi to celowo jak w przypadku wolfszlagiera to chyab powinien byc jakos ukarany za swoja glupote/zawisc/uprzedzenia/@#!wieco
Maczo
Ten gość to (cytując pana premiera Leszka Milera) zero. Totalne dno. Wstydzi się swojej prawdziwej ksywki i jeszcze oczernia innych. Banować drania, wyrąbać go ze wszystkich serwerów świata na zawsze, ku przestrodze dla innych.
sp4
QUOTE (pyt0 @ 22:30, 26 12 2003)
Boawo! [...]

pajt0! Bowao!!! , jesli chodzi o podszywanie sie pod WOLFszLAGIERA, to przechodzi tylko WOLFszWAGIER (i to przy spelnieniu odpowiednich warunkow), reszta bezwzgledne bany! bowao!
Prosper
Karac!
A co z innymi podszywaczami? Z tego co widze najbardziej zalosny sin.pl - nadal pisze na tym forum?
Problem nie dotknal tylko Swietego ale tez inne osoby
AciD
Prosper ale co ty chcesz od biednego sina on TYLKO podszywal sie pod POISON'a nikrama... a czy to takie przewiniene, kto sie za poison nie podszywal kurcze... <irony irony irony irony> Ostatnio chodza sluchy o coraz to soczystszych podszyciach w stylu puzon`nicksramo, gdy do kolesia byly pretensje reszta serwera zareagowala podobno w stylu "ale co ty od niego chcesz dobrze gra zostaw go", widzialem tez swojego czasu skrina gdy wesoly pan o nicku (fejku) Razor zmienil taga z C4 na POISON nie bedac w zadnym z nich, imho powinno powstac Anty Impersonation Assosiation bo percentage podszywaczy zaczyna przewyzszac percentage cheaterow...
Jednoczesnie (teraz te zdania moga wygladac sprzecznie) mysle ze jedyna/najlepsza bronia do zwalczenia owych cwaniaczkow jest nie wykazanie absolutnie zadnego zainteresowania ich osobami jednoczesnie dokarmiajac tylko ich kompleksy, wiem jak takie cos jest wpieniajace, ale postarajcie sie opamietac... bo bluzgami raczej duzo nie bedzie zdzialane... takie kmiotki tylko sie tym napawaja gdy o nich sie gada...
falubaz
Kminie o co chodzi i zaniepokoje cie Świety.
WOLFszLAMER gra czesto na DoD-ach 1 i 2 a to co ostatnio zobaczylem to mnie przerazilo.
Nie dosc ze typek nie gra wspaniale, to cytuje:
<ktos(nie pamietam nicka)>ee szufla macie lepszy sklad
<ktos2>lepszy wy macie Swietego
<WOLFszLAMER> smile.gif a co to zmienia?
<ktos>gdzie Swiety?????
<WOLFszLAMER> smile.gif tu
to bylo doslownie w 99% taka rozmowa i dlugo sie zastanowialem czy to ty. No i wiem ktorzy to adminowie na tych serwach wiec nie martw sie jak wpadnie ta lama to zaintwerweniuje smile.gif
Pozdrowienia!
Zaskar
Wow. Niezle zdziwienie. Banowac sk#!@!#yna!
Cienki Bolek
Hi
Jak go spotkam .. to zabije tongue.gif
A na powaznie to problem imo jest powazny .. bo zaraz kolo taki zmini sonie nicka nie do poznania .... wlaczy kolorowe twarze zrobi demko i dopiero bedzie kiszka ... smile.gif
PS
Cale szczescie ze mam nick, ktory juz od poczatku nabija sie sam z siebie

Pozdro Cienki Bolek
PS2
Jak moj nowy avatar ???
hxs
Ja spotkalem ostatnio WolfszLagiera ( moze to byl wolszlamera?? ) na zolto pomalowane cale... a "sz" bylo zielone.. moze masz wiecej wrogow? tongue.gif zabanaowac prostaka smile.gif

P.S. Bolek hehe to twoja coreczka? smile.gif
nkr
a ja pozdrawiam od razu caly klan GoP i ktorych klanowicz GoP*KiKi - 16latek z katowic ( lol ) ostatnio biegal po serverach z nickiem - puzon*niksramo. Naprawde Great of poland...
GL dla tego pana i wszystkich ktorzy razem z nim grali ok 2h ffa i nie zareagowali,
martwi mnie ze wszyscy sa tak mocni w gebie na tym forum a nikt nie potrafi dac kicka debilowi; nie chce sie przyczepiac, ale grali tam full kampanie takze 2 ppl z 4fun i kilku innych klanowiczow nie pamietam juz nickow, dziekuje wam za to ze jestescie bierni i mimo wszystko macie wszystko w dupie bo po co, poza tym na slowa - kopnijcie go, podszywacz (słowo na p)ony, ,reagujecie odpowiedzia - chcesz go kopac bo dobrze gra ?? : <
gop wlasnie dzieki takim membersom znaczy mniej niz zero ( zero to juz bylo jak ich kopnelo za aimbota na meczu cb biggrin.gif )
krotko mowiac - żenada
exit_door
no to co tu duzo mowic zasadzic mu bana na serwy

co do nkr
skad przecietny szarak ma wiedziec czy ktos kogos osmiesza w przypadku WOLFszLAMERA nie przypuszczalbym ze to moze byc ktos inny niz swiety tongue.gif myslalem ze ma gorszy dzien i zmienil se koncowke
ja jeszcze nie spotkalem sie z tak oczywista drwina jak "puzon*niksramo" . nie jestem bystryale na takie cos bym zareagowal
macie wtyki z adminami to pogadajcie
w tej sprawie mozna tylko apelowac do ludzi zeby kickowac podszywaczy a adminow prosic o bany
nic wiecej chyba sie nie osiagnie
shela
na szczescie nie spodkalem sie jeszcze z podszywactwem...IMHO BANOWAC jak znajde kogos takiego...wrrrrrrrrrr.....banowac banowac banowac.....nie wiem co maja na celu takie fejki...zazdrosc ze nie potrafia grac na wysokim poziomie?? zazdroszcza ze nie potrafia sie wybic? nie wiem...sam nie naleze do graczy z wyzszej polki, ale to jeszcze nie powod zeby robic takie rzeczy...jejq co za barany na tym swiecie zyja....szkoda gadac...po prostu paranoja....
Cienki Bolek
QUOTE (hxs @ 9:49, 27 12 2003)

P.S. Bolek hehe to twoja coreczka? smile.gif

Yes
Affirmative
Ja
Jawohl

Tutaj akurat ziewa, a nie placze:)
PS
gracie cos jutro .. meczyk czy nie smile.gif bo nie wiem czy skrzyknac zgr3dow smile.gif
pozdro CB
Tasslehoff
Witam,

Bylem wtedy na serwerze kiedy jakis koles o nicku puzon*nicksramo gral sobie na serverze. Wybaczcie ze nie zareagowalem tak jak trzeba ale ja na powaznie nie wiedzialem, ze to jest podszywacz. Nie gram tak dlugo jak wy, nie znam tych osob na tyle dobrze i nie wiem czy oni sobie zmieniaja na jakies inne podobne nicki. Owszem ktos mowil ze to jakis koles z GoP. Pozniej juz wiedzialem, ze to jest podszywacz. Tak wiec prosilem go o numer gg ale on tylko na to " a po co Ci moje gg ?" dalej zapadla taka niezreczna cisza. Ale teraz juz wiem co czynic w takich przypadkach.

P.S. pewnie mnie jeszcze duzo osob nie zna ale to ja jestem tym jednym z 4FuN o ktorym mowil nkr
sin
QUOTE (Prosper @ 0:01, 27 12 2003)
Karac!
A co z innymi podszywaczami? Z tego co widze najbardziej zalosny sin.pl - nadal pisze na tym forum?
Problem nie dotknal tylko Swietego ale tez inne osoby

hmm... c@#! ci w dupe :] jesli chcesz wiedziec to niegralem wogole w et od ponad 3 tygodni... łół
hm pisze na tym forum? a spojrzcie na takiego sobie mada czy clavisha - pierwszy mad klnie jak na!@#any wink.gif a clavish - czity rozdal bravo :|
ja sie przyznalem do podszywania pod nkr i pod NIKOGO wiecej a wiec... zreshta jak chcesh pogadac to wpadnij do lublina, ja ci niegroze zeby potem niebylo... łół
heh a poza tym to byl tylko maly nkr, nieklnelem, niewyzywalem innych... problem dotyczyl 'ripowania innych map'... :C sajonara

--------------------
GG: 3090591
MSN: [email protected]
user posted image
www.etmaps.rar.pl <-> New Maps
www.ettutorial.rar.pl <-> Tutorial do Radianta
clavish
QUOTE (sin @ 12:59, 27 12 2003)
hmm... c@#! ci w dupe :] jesli chcesz wiedziec to niegralem wogole w et od ponad 3 tygodni... łół
hm pisze na tym forum? a spojrzcie na takiego sobie mada czy clavisha - pierwszy mad klnie jak na!@#any wink.gif a clavish - czity rozdal bravo :|
ja sie przyznalem do podszywania pod nkr i pod NIKOGO wiecej a wiec... zreshta jak chcesh pogadac to wpadnij do lublina, ja ci niegroze zeby potem niebylo... łół
heh a poza tym to byl tylko maly nkr, nieklnelem, niewyzywalem innych... problem dotyczyl 'ripowania innych map'... :C sajonara

Nie stawiaj mnie obok siebie i mada ok?

BTW: Z madem roznie bywa ale ty to jestes juz ncmt.
falubaz
LUDZIE PO CO WY SIE KLOCICIE NA TYM FORUM???? CHCECIE SIE WYKAZAC TO NA SERWY A NIE ZALATWIACIE SWOJE SPRAWY W POWAZNYM TOPICU. AHA plaga feikow naprawde jkest duzo. Ostatnio na jakims serwie ziomek ktory ogolnie nic nie potrafil zmienil sobie nick na c4|Angel .Lol ale admin byl szybszy smile.gif
PS. Mad jest zabanowany wiec juz tutaj nie pisze - do sin-a
A ci z gopu jesli wierzyc nkr to juz sa skonczeni!
Pozdro!
Wisnia
Tępić!

I tyle smile.gif

Kropka.
blinkkin
no ladnie robi sie kakakofonia. forumowicze powoli robia sie nerwowi, ja takze. wracajac do tematu to widzialem smieszna akcje na niemieckim servie - klanowym, ale czyj nie pamietam. mianowicie gospodarze grali pod fake nickami. nagle wchodza typki z tagiem klanowych tego serva. jak sie okazjue byli to podszywacze i dostali kicki. przypuscmy, ze bedzie taka sytacja gram pod fake nickiem i na serv wchodzi osoba podszywajaca sie pod moja godnosc. czy moge cos zrobic? komu uwiezy admin mi czy podszywaczowi? jest to cholernie skomplikowana sprawa. ale powoli scena sie wyodrebnia od warzyw z ffa, to tez widac. niektore servy staja sie elitarne, gdzie nooby nie maja wstepu. jesli jednak takie rzeczy robi nieupowazniona osoba z jakiegos klanu, to prze!@#ane. rozumiem, ze mozna zrobic zart koledze. ale jaki jest sens podszywac sie pod czlowieka sobie nieznanego? jakies rozwiazanie? grac pod fake nickami, tylko podczas klanowek z tagiem klanowym. po pierwsze wiekszosc osob bedzie wiedziala, ze nie grasz pod prawdziwym nickiem na ffa, wiec osobe podszywajaca sie nie problem wychwycic. znajomi i tak znaja faka, wiec nie ma problemow. moze to glupie rozwiazanie, ale tak bym zrobil w przypadku swieteko czy nkr i innych znanych i szanowanych osob. innym rozwaizaniem jest grac tylko na wlasnym servie i/lub zachodnich. moze to troche glupie, ale robi sie plaga podszywaczy, kickowanie i banowanie to tylko krotkotrwaly srodek zapobiegawczy.
Ghost
Wlazłem kiedyś na serwa i spotkałem kogoś o xywce "Ghust[TGX]"... Zara były texty "Mamy tu podszywacza, banować go!". Niby to pan guścik to podszywacz. Ale ja zostałem zabanowany. Why? Bo ponoć coś wkręcił, że zmieniłem sobie xywkę dla jaj. Najgorsze, że facio lamił niemiłosiernie i psuł mi reputację (wyzywał tych, którzy go zabijali od BIP itp.). Gość lata nadal po serwach mało znanych (mnie - znanych) i ma z tego radochę. Więc, kiedy widzicie, że ktoś ma pseudo inne niż orginalne (czyli właśnie WOLFszLAMER czy Ghust[TGX]), dawajcie vota na kicka - jeśli kicka dostała ofiara podszywacza - powinna to wyjaśnić.
Outs!d3r
imo !@#ac fejkow >=[
blinkkin
QUOTE (Outs!d3r @ 16:35, 27 12 2003)
imo !@#ac fejkow >=[

jak zwykle temat schodzi na bok i pojawiaja sie bluzgi. chyba topic pomylony czy jak? nie rozumiem niektorych ludzi.
hxs
QUOTE (blinkkin @ 16:04, 27 12 2003)
nie rozumiem niektorych ludzi.

A ja rozumiem... widza temat o podszywaczach.. to se nabija pościka typu "^*&%^&$%^ fejkow, podszywaczy i innych"

Ja mam takie pytanie do POISON. Czy wy też sobie zmieniacie nicki dla zabawy czy wasi "koledzy" chodza sobie na waszych nickach podmieniajac je i się bawią na różne sposoby? Widzialem kiedyś "poison*pyt0 :C" czy samego "pyt0" czy "posion*nikrama", "posion*faja :C" a kiedyś widziałem "prosperek" nie wiem czy to Ty Prosper czy podszywacz ale pisze co widziałem... może robicie to se dla jaj nie wiem... hehe nie śmiac sie w razie czego biggrin.gif
logres
k#!@a wolfszlagier nie tylko ty masz ten problem odkąd przeszedłem do pewnego klanu XX gram pod feikami ale dzis na gg ktos sie odezwał i mówi do mnie czy chcesz do klanu blink.gif ja taki zdziwiony odpowiadam , że mam klan . A gostek zaczał sie brechac dry.gif ..Potem qumpel sie odzywa na gg i mówi , że mam nick Logr3sTosk#!@iel a potem niby zmienilem na logr3sTociota :/ . heh potem mówi mi że przez 3 mapy nie zdobyłem 100 xp i zaczalem wszystkich wyzywac tongue.gif .przepraszam za słownictwoale jak dorwe tego sk#!@!#yna to mu %$^%#3%$^# powyrywam .
Ty podszywaczu jezeli chcesz mnie osmieszyc i sprowokowac to ci sie udało .
Członkowie forum jak zobaczycie tego żołędzia #@$#$#$ to napiszcie bardzo bym prosil

Jeszcze raz przepraszam za słownictwo ale zrozumnicie mnie dry.gif ph34r.gif
blinkkin
opisze dokladnie o co mi chodzilo. myslac logicznie czy mozna sie podszyc pod osobe grajaca pod fake nickiem? odpowiedz jest jasna jak slonce, a ze niektorzy nie lubia fakow to ich sprawa. ja daje tylko proste i chyba skuteczne rozwiazanie na podszywaczy. pytanie kolejne co jest gorsze podszywacz, ktory psuje innym opinie czy bialy fake? glowna zasada demokracji to dowolne korzystanie ze swoich praw, ale bez szkody na wolnosci innych osob. podszywacze naruszaja ta zasade, a fakki chyba nie. taka jest moja opinia. latwo rozpoznac wymiatacza pod bialym nickiem, natomiast z podszywaczami jest problem jak cholera. dlatego proponuje mniejsze zlo.
Swiety

Tu nie chodzi tylko o podszywanie się albo o to że na jeden nick może posiadać wiele osób
TU CHODZI O CELOWE NABIJANIE SIĘ Z i OŚMIESZANIE CZYJEGOŚ NICKA POPRZEZ GRĘ Z TAKIM PRZEKRĘCONYM NICKIEM

mamy już 3 przykłady przekręcenia i nabijania się z innych nicków poprzez grę z takimi nickami przez nieznane (jak narazie nieznane) osoby.

- Ja
- Nikramo
- Logres

Jak Acid zauważył niedługo trzeba będzie załozyć stowarzyszenie do walki z podszywaczami i ludźmi ośmieszającymi inne nicki biggrin.gif
ACA wyszukuje ludzi z wallhacakmi i aimbotami. Być może przyszedł czas na ludzi którzy podszywają się pod inne nicki lub celowo nabijają się z nich.

WinterS
Racja WOLFszLAGIER. Wiem ze kiedys widziałem paru podszywaczy ale nie pamietam. Wczoraj ten WOLFszLAMER bodajrze o 3 w nocy chciał sie podczepic na server 4Fun, ale chyba mu sie w koncu nie udało. biggrin.gif. Nie ma co podszywanie sie szerzy i to w zastraszajacym tepie trzeba TEPIC. mad.gif
Tasslehoff
Witam,

Mam pewno propozycje, lecz nie jestem pewien co do tego bo nie bardzo sie na tym znam. Mianowicie w wolfenstein trzeba zrobic sobie profil by moc wejsc do meni glownego. Czy PB moze sprawdzac ten profil ? Jesli tak to mozna by w ten sposob sprawdzac autentycznosc nickow. Dajmy przyklad: PB spradza takiego puzon*nicksramo i szuka czy ma profil taki jaki powinien miec nicramo jesli nie ma daje kicka. Moglo by to tez rozwiazac problem z fejkami ^^ Duzo osob bylo by troszke wkurzonych tongue.gif (ja nie, bo nie lubie jak ktos gra pod fejkiem, sam nie gram) Jesli to jest mozliwe to czemu by nie sprobowac ?
dNkN!
QUOTE (WOLFszLAGIER @ 17:18, 27 12 2003)
Tu nie chodzi tylko o podszywanie się albo o to że na jeden nick może posiadać wiele osób
TU CHODZI O CELOWE NABIJANIE SIĘ Z i OŚMIESZANIE CZYJEGOŚ NICKA POPRZEZ GRĘ Z TAKIM PRZEKRĘCONYM NICKIEM

mamy już 3 przykłady przekręcenia i nabijania się z innych nicków poprzez grę z takimi nickami przez nieznane (jak narazie nieznane) osoby.

- Ja
- Nikramo
- Logres

Jak Acid zauważył niedługo trzeba będzie załozyć stowarzyszenie do walki z podszywaczami i ludźmi ośmieszającymi inne nicki biggrin.gif
ACA wyszukuje ludzi z wallhacakmi i aimbotami. Być może przyszedł czas na ludzi którzy podszywają się pod inne nicki lub celowo nabijają się z nich.

to niestety nie koniec Święty.... jakiś czas temu widziałem typa, który podszywał się pod Prospera o czym zorientowałem się dopiero po "dłużej" rozmowie z nim (lub po prostu się mylę) . Chodzi o to, że inaczej gadał prosper na kanale a inaczej na serku (dziwnie imo)....

na wasze bóle jest rozwiązanie, jak chcecie sobie zarezerwować nicka to zarejestrujcie swojego guida, łącznie z nickiem (nickami) w systemie pb. Wtedy PB będzie kopał za fejki lub tzw. name steeling (chyba dobrze napisałem).

pzdr
Swiety
Rejestracja swojego guida w PB kosztuje chyba kilka dolców na miesiąc :/
Czy każdy będzie zmuszony do wydawania miesięcznie ileś tam kasy ? W końcu gra jest darmowa
Zaletą tego rozwiązania jest to, żę będziesz miał jedyny unikatowy Cd-key (Guid) który będzie zarejestrowany wyłącznie na ciebie.

Właśnie przed chwilą wracam z serwera Szmer gdzie grał niejaki Poison|Demon z kosmicznym pingiem flugający na wszystkich, walący jakieś tekst na czacie jak najgorsze warzywo. Wcześniej był widziany z tagiem C4.

Wygląda że admini (ci poważni tych poważnych serwerów) będą musieli przeglądać logi nie tylko w poszukiwaniu cziterów ale i podszywaczy i poprostu banować chu.ji. A jak nie ma admina, refa czy osoby z rconem w tym momencie to reszta graczy też powinna reagować i callvote kick.
blinkkin
co do tego pomysl z zastrzezeniem nickow to pojawi sie wiecej problemow niz pozytku. ciekawym pomyslem wydaje sie zastrzezenie najpopularniejszych nickow i odsprzedawanie ich innym, tak tez moze sie stac. wystarczy troche checi plus pieniazki , jak to sie mowi polak potrafi. zreszta co do fakow, skoro mozna zmienic imie, nazwisko to czy na miejscu jest przypierdzielanie sie do fakow. wszystko sprowadza sie to jednego. mianowicie chodzi o sk#!@!#ynow robiacych gowno na scenie et. nie powstrzyma ich kickowani, banowanie, zastrzeganie nikow etc. zawsze byli i beda. zalezy tylko czy my gracze sceny et bedziemy na nich podatni. mozna o tym dyskutowac, ale nikt nie znalazl jeszcze sposobu na eliminacje po!@#anych osob, ktore zatruwaja zycie innym. jesli bedziem sie oskazac nawzajem o intrygi wymyslone przez te wspaniale osoby to nawet najwieksze retrykcje nie pomoga.
AciD
Mysle ze naprawde troche zbytnio sie tymi czopkami przejmujecie... btw ostatnio widzialem klan *acid* to byl dopiero ubaw wpadlem na serw gdzie grali i wyszli po 1szej rundzie niestety biggrin.gif Duzy ubaw jest tez z podbierania kolorkow nickow i kolorkow clantagow wskazuje to jednoczesnie na brak kreatywnosci jak i godnosci...
Wisnia
Nie weim czy to jest taki straszny problem. Nie wystarczy vote na kicka i uświadomienie kolegów? Rozumiem że macie takie samo prawo do nicka (w oczach pozostałych), ale najczęściej lamy się podszywają pod kogoś lepszego czy bardziej znanego, a to już łatwo rozpoznać dobrą grę!

Tylko komu by się chciało tak próbować? Wykickac obu i jusz tongue.gif

biggrin.gif
Outs!d3r
No Ac|D dobry masz pomysl z tym stowarzyszeniem przeciwko ludziom podszywajacym sie pod innych :[. Ja tez ostatnio mialem taki klopot. na mIRCu. Postanowilem wejsc sobie na #wolfpl, patrze a tu jakis RAJDER zmienia nicka na outsider'. Myslalem ze .... mnie strzeli :[. Oczywiscie odrazu do niego zagadalem, zeby sie nie podszywal i nie zmienial nicka, dobrze, ze koles nie stawial oporu :/.
NIEDZIOWIEDZ'
no to dochodzi czwarty przykład:

C4|NIEDZWIEDZ
C4|NIEDZIOWIEDZ

takie 2 fejki udało mi się namierzyć (drugi po wczorajszym telefonie od Ancika, który aż zadzwonił do mnie, żeby się upewnić czy to przypadkiem nie ja tak lamie pod takim nickiem)

Święty jeżeli uda Ci się tego lamera znaleźć na jakimś serwerku zaprzyjaźnionym z ACA (i o ile admin bedzie mial wlaczone logowanie) to załatwimy jego IP. Jeżeli jest stałe masz 100% pewności, że poleci na banliste. Tak jak to było z panem Nero czy tam Razorem który przymierzał sobie na FFA różne tagi np. C4 i Poison.
Termit
A jak kradną fejki to już nie wspomnę , dlatego praktycznie musze je zmieniać parę razy dziennie biggrin.gif
Niestety jest sporo kolesi bez wyobraźni , jeszcze brakuje tylko żeby taki idiota poleciał za jakiegoś shita .
Ciężko mi znaleźć wytłumaczenie dla tego typu debilizmu , wiem jedno scenę ET zasiliły k#!@iki Renaty Beger a co za tym idzie podszywaczą (słowo na p)i sie w mózgu wink.gif
WinterS
Świety spotkałem tego WOLFszLAMERA 2gi raz na 18net, ale jak sie odezwałem to spier.... uciekł smile.gif Widze ze robi sie powazny problem bo coraz czesciej sie to zdarza ... mad.gif Imo trzeba cos zaczac działac w zwiazku z tym. wink.gif

BTW. Termit racja. Moze byc tak ze jakis podszywacz poleci za jakiegos Aimbota i pozniej zostanie oczerniony ludek za ktorego sie podszył mimo ze IP tego ze pana bedzie inne, ale zaraz bedzie ze ktos se zmienił IP bo ma NEO i gra dalej, a po drugie i tak bedzie juz miał taka opinie ze nie bedzie sensu grac ... mad.gif
Majcok(12)
Ostatnio widzialem kolesia z nickiem JAPCOK i gada ze jego normlany nick to MAJCOK (bylem wtedy pod fejkiem) i omalo czegos nie dostalem. Nie dosc ze gosciu bluzgal na innych okropnie (osobiscie nie przepadam za klutniami, wiec...) to jeszcze zabijal swoich itp. dalem vota o kicka ale bylo 2 na nie. Pozneij sie wkurzylem i dalem jeszcze raz ale nic z tego vot zostal zatrzymany. I sobie spokojnie wyszlem mam to gdzies.
A co do WOLFszLAGIERA to widzialem juz nieraz WOLFszLAM WOLFczUBEK itp. uwzieli sie na tobie
WOLFszLAGIER.
A bylbym zapomnial jeszcze byly takie wersje:
- Majsok
- MaJcOk
- majkok
Jezus nawet nie umia normlanie nicka zapisac lub robia to celowo.

PZdr
4d!
Ja jeszcze jak gralem w RtCW na serwerze widzialem kolesia który poszywał sie pod [POISON]DarkXeno jednak jego nick wygladal tak: [POJZON]DarkKsEnO dry.gif
(!)
QUOTE (WOLFszLAGIER @ 23:19, 26 12 2003)
Sory za załatwianie prywatnych spraw na forum, ale jako administrator pozwoliłem sobie zrobić wyjątek, tym bardziej że sprawa jest raczej poważna

Od prawie dwóch tygodni widuje kolesia który gra z ksywką WOLFszLAMER. Koleś używa dokładnie takich samych kolorów ksywy w ET jak i ja. I pare osób pytało się też czy to Ja (od prawie tygodnia bardzo żadko jestem na FFA)
Nie miałem okazji ani razu pogadać z kolesiem bo widząc tą ksywkę na serwerze to serwer był full (widuje tylko odświeżając eye) zresztą pewnie dyskusja z tym panem byłaby bezcelowa.

Nie wiem kto to jest, nie mam pojęcia kto to moze być, nie przypominam sobie żeby w przeciągu kilku ostatnich tygodni na kogoś nabluzgał czy miał z kimś konflikt.

Oczywiście zdarzały się przypadki że na serwerze oprócz mnie było kilku WOLFszLAGIERów biggrin.gif ale to wszystko byli moi znajomi z Irca lub FFA natomiast nikt z nich nie używał na końcu szLAMER.

WOLFszLAMER - to jednak troche negatywne określenie. Sory jakbyście sięczuli gdyby jakiś koleś przerobił wasz nick tak że na koncu dodaje LAMER i biega tak od 2 tyg na FFA ?

Dlatego proszę administratorów serwerów o podanie ip tego bana i zabanowanie gdyż jego działalność jak widać polega na ośmieszaniu innej osoby.

Przyznaje sie ze to bylem ja !!!!! Ale mad.gif Gralem pod takim Nickiem WOLFszLAMER i Barwy nie byly takie same tylko WOLF I LAMER BYLO ZOLTE A sz CZERWONE ! To zapewnie nie ma znaczenia w tej chwili uwazam ze powinienm sie przyznac i to robie !!! Druga sprawa jest to ze gralem pod tym nickiem nie dluzej niz 3 dni !!! Zwracam honor i PRZEPRAZSAM !!! Chyba ze to nie chodzi o mnie bo piszesz ze dwa tygodnie ten ktos gra a ja gralem 3 dni slownie TRZY DNI !!! A co do konfliktu to ty molges z kims nie miec konfliktu ale ktos mogl miec konflikt z toba . . . Przyznam ze po tym jak mnie zabnowales na 4um strasznei sie na ciebei wkurzylem mad.gif w szczegolnosci ze nie wiedzialem do konca za co dostalem bana . . . Dobra to tyle mam nadzieje ze nie dostane znowu bana na 4um unsure.gif A i jeszcze jedno ja nie zrobilem na koncu LAMER zeby osmieszyc twojego nicka przeciez jestem LAMA blink.gif a po drugie kazdy kto mnie pytal 'wolf?' "szlagier?' zawsze mowilem ze nie jestem toba !!!
Sagitarius
no coz temat juz byl ale jest nadal aktualny,podemnie podszyl sie tylko raz jeden koles ale tylko na takiego chwilowego ze tak nazwe zarta ba odrazy zmienil ksywke a okazalo sie ze to kolega z klasy ;-) co do prawdziwych podszywaczy to ciezka sprawa zawsze benda debile...zadnego zarasku nie wytepisz do konca...ale dla takich to tylko jedno slowo..BANNNNNNNN ;-)
Sagitarius
(!) brawo!tylko ze kazdy moze powiedziec zeby wywolac boze ze sie podszyl..niesamowite czyzby dwoch sie podszylo po jednego.. blink.gif mad.gif
Outs!d3r
Mam nastepny podszyw !!!. Tylko ze tym razem dostarczam do tego screeny. Otóż tak :

Widzialem na serwerze PG-2 kolesia o nicku Hunt3r||Aviven. W tym samym momencie grał na serwerze ..::Toya ET War Server::.. gosc o nicku zgr3d|a!v3n. mysle ze ten ze zgr3dow byl prawdziwy, a wrecz jestem tego pewien smile.gif. Jesli nie wyswietla sie screeny tutaj, prosze o kontakt : 1111664 (gg) albo [email protected].
(!)
QUOTE (Sagitarius @ 21:04, 28 12 2003)
(!) brawo!tylko ze kazdy moze powiedziec zeby wywolac boze ze sie podszyl..niesamowite czyzby dwoch sie podszylo po jednego.. blink.gif mad.gif

wiec teraz przeczytalem caly topic i wiem ze to nie o mnei chodzi !!! blink.gif Przeczytalem wypowiedz falbany czy jakos tak mad.gif i o ile on pisze o mnie to ma bardzo bujna wyobraznie laugh.gif i naprawde chyba nie chodzi o mnei w tym topicu wiec przepraszam ze sie wtracilem !!!

PS nie wywoluje zadnej burzy mad.gif
LameBoy
panowie, nie zapominajmy jednak że obowiązuje wolność słowa w tym kraju
rozumiem też prawa admina do banowania kogokolwiek kto mu się nie podoba
ale jeśli ktoś gra pod nickiem WOLFszLAMER to nie podszywa się pod nikogo, bo ja nie znam gracza o nicku WOLFszLAMER tylko znam WOLFszLAGIER'a... więc jeśli ktoś grałby pod nickiem LamerBoy nie mógłbym mu nic złego powiedzieć bo ma prawo do nicka który mimo że podobny, a nawet za bardzo, wciąż jest innym nickiem

co do podszywania się pod graczy klanowych, czyli zakładania taga klanowego - ban z miejsca, jeśli ktoś nie jest w klanie a zakłada tag klanowy to po prostu admin widząc to i wiedząc że nie zna kolesia albo że koleś przekręca nick kogoś znanego z TAGIEM klanowym banować powinien

tak samo gdy ktoś ma w nicku ("xywa" to lama) , bo to nie jest ani "podszywanie się" ani przekręcanie nazwy(które to moim zdaniem nie powinno być karalne), jest to po prostu jawne i oczywiste jechanie na kogoś

tak więc -
WOLFszLAMER = nie banować
C4|NIEDZWIEDZ = banować
WOLFszLAGIERtoLAMA = banować

tak IMHO
Prosper
QUOTE (LameBoy @ 20:21, 28 12 2003)
panowie, nie zapominajmy jednak że obowiązuje wolność słowa w tym kraju
rozumiem też prawa admina do banowania kogokolwiek kto mu się nie podoba
ale jeśli ktoś gra pod nickiem WOLFszLAMER to nie podszywa się pod nikogo, bo ja nie znam gracza o nicku WOLFszLAMER tylko znam WOLFszLAGIER'a... więc jeśli ktoś grałby pod nickiem LamerBoy nie mógłbym mu nic złego powiedzieć bo ma prawo do nicka który mimo że podobny, a nawet za bardzo, wciąż jest innym nickiem

co do podszywania się pod graczy klanowych, czyli zakładania taga klanowego - ban z miejsca, jeśli ktoś nie jest w klanie a zakłada tag klanowy to po prostu admin widząc to i wiedząc że nie zna kolesia albo że koleś przekręca nick kogoś znanego z TAGIEM klanowym banować powinien

tak samo gdy ktoś ma w nicku ("xywa" to lama) , bo to nie jest ani "podszywanie się" ani przekręcanie nazwy(które to moim zdaniem nie powinno być karalne), jest to po prostu jawne i oczywiste jechanie na kogoś

tak więc -
WOLFszLAMER = nie banować
C4|NIEDZWIEDZ = banować
WOLFszLAGIERtoLAMA = banować

tak IMHO

Zupelnie sie niezgadzam.
Osmieszanie nicka, czy przekrecanie jest takim samym chamstwem jak zakladnanie taga klanu do ktorego sie nie nalezy. Ty, bardziej ze et-nick Swietego zostal ewidentnie wysmiany i jest to jak sam napisales "jawne i oczywiste jechanie na kogos"

Banowas SkUR#$^#()W
AciD
Po 1. na takiego nicka czlowiek pracowal, zarobil sobie na konkretne zdanie o nim i gdy ludzie widza kogos o nicku np. WOLFszLAGIER wiedza jakim w przyblizeniu skillem ten czlowiek dysponuje oraz kim w przyblizeniu jest, wiec gdy ktos bierze sobie twojego nicka mozesz sie czuc prawie ze okradziony z dorobku, to prawie tak jak tworzyc sobie postac w grze mmorpg... Tak samo moze cie to zabolec jezeli ktos o kim nie masz pojecia wysmiewa twoje imie... Jednakze pisanie tekstow w stylu "a ja miesiac temu widzialem typa co mial nicka podobnego do kogos innego" zdeka sie mija z celem i zaczyna mi to przypominac "polowanie na czarownice" :C
Cezar
QUOTE (Outs!d3r @ 20:10, 28 12 2003)
Mam nastepny podszyw !!!. Tylko ze tym razem dostarczam do tego screeny. Otóż tak :

Widzialem na serwerze PG-2 kolesia o nicku Hunt3r||Aviven. W tym samym momencie grał na serwerze ..::Toya ET War Server::.. gosc o nicku zgr3d|a!v3n. mysle ze ten ze zgr3dow byl prawdziwy, a wrecz jestem tego pewien smile.gif. Jesli nie wyswietla sie screeny tutaj, prosze o kontakt : 1111664 (gg) albo [email protected].

też to widziałem
dałem cynk laktusowi, nie wiem co on z tym dalej zrobił ale mam nadzieje że koleś dostanie po dupie
LameBoy
Prosper: przekręcanie nicka, zmienienie choćby literki tworzy nowy, inny nick, fakt że może być obrażliwy czy wyśmiewający to inna sprawa - ale nie mozna tego określić podszywaniem , z resztą napisałem w swoim poprzednim poście że admini wyznaczają własne zasady sugerując tym ze jeśli chca za to banować niech banują biggrin.gif ale z obiektywnego, demokratycznego punktu widzenia takie przekręcanie nicków nie jest przestępstwem, na szczęście adminowanie ma niewiele wspólnego z demokracją wink.gif

AciD: koleś pracował na nicka WOLFszLAGIER a nie WOLFszLAMER, nikt tu się pod nikogo nie podszył, naprawde nie wydaje mi się żebyś był aż tak ślepy żeby nie widzieć róznicy pomiędzy wchodzeniem na czyimś nicku na serwer i robienia komuś złej reputy a przekręcaniem czyjegoś nicka(w jakimkolwiek celu), i tak samo jak te rzeczy się różnią ich negatywne konsekwencje - dla posiadacza "oryginalnego", zastrzeżonego jakoby nicka na któego długo pracował, są różne, tj jak ktoś wejdzie na moim nicku tzn podszywając się i zacznie strzelać do swoich to ludzie stwierdzą "ten lameboy to TK", ale jak ktoś wejdzie na nicku łudząco do mojego podobnym to ludzie popatrzą na niego jak na nieszkodliwego p@!@nta który czegośtam mi zazdrości i tyle... ale cokolwiek ten koleś odpali zbierze to na konto WOLFszLAMERA a nie WOLFszLAGIER'a...
i to trzeba zauważyć
szkodliwość społeczna tych obydwu występków jest diametralnie różna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.