Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy Axis skaczą wyżej od Allies
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > Vegetables Forum
Helios88
Ostatnio grając z kumplem na LANie odnieśliśmy wrażenie że Axis skacze wyżej od Alies: na mapie Trainyard (czy jakoś tak), byłem Axisem a kumpel był Aliantem i juz nudziła nam się gra (ponieważ graliśmy juz 3 dobe) więc poznawaliśmy dokładnie mapke. Obok wagonów są skrzynie a dokładnie chodzi mi o jedną - Axis'em można na nią wskoczyć bez problemu, a Aliantem trzeba zrobić strafe'a. - Przynajmniej my odnieśliśmy takie wrażenie

P.S. Sorrki za błędy wink.gif
Fistach
pewnie ale za to allies maja dluzsze palce u nog
falubaz
Tak ale wplyw na to moglo miec pare warunkow!Moze mial wiecej battle sensa no i w zwiazku z tym lepsze warunki fizyczne!No i chyba jasne. a jak nie to axis zazwyczaj broni i zeby mieli wieksze szanse na wygrana to dostali bonusa. ale raczej o battle sens sie rozbiega
Patrol
Albo o FPS. Nie wiem jak to jest w ET, ale w RTCW stałe wartości 43, 75 i 125 (i ponoć 333 jak to bodajże Hombre pokazał) dawały lepsze skoki.
Swiety
Axis i Allies skaczą tak samo.
O wpływie com_maxfps na skoki jest ten topci z forum technicznego
http://www.board.enemyterritory.pl//index....=ST&f=14&t=1156
oraz kilka innych topiców z forum technicznego
tranx-san
lol

nie prawda bo allies skacza wyzej jak maja fopsa w druzynie... biali nie potrafia skakac :>
Stick
Ktoś durny temat utworzył że "Axis wyżej skaczą niż Allies" przecież autorzy gry by nie robili że Axis lepiej skacze od Allies!!
Helios88
QUOTE (Uszatek @ 18:01, 27 01 2004)
Ktoś durny temat utworzył że "Axis wyżej skaczą niż Allies" przecież autorzy gry by nie robili że Axis lepiej skacze od Allies!!

To było pytanie! jak nie zauważyłeś to temat brzmi "Czy Axis skaczą wyżej od Allies" a nie "Axis skaczą wyżej od Allies"

Patrze że wszyscy do czegoś sie czepiają mad.gif
kamilus
axis'y sa wyzsi, maja lepsza kondycje fizyczna i umieja zmniejszac sobie grawitacje - wiec wiesz czemu tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Sagitarius
jakie to ludzie fajne tematy czasami robia.....:)No coz nigdy nie zwracam uwagi na takie "Bzdurki"no ale sam tez chcialem sie przekonac jak to z tym jest.......i powiem ze nie zauwazylem roznicy:P
maclin
Ty tez jeden fajny temat zalozyles wiec nie mow. biggrin.gif jest gdzies tu na dole no a co do skakania to przeciez bez sensu zeby nie mialy oba teamy równej kondychy laugh.gif

A mistrzem będzie Lech Lech Kolejorz!!! Nie przytocze fajnej piosenki o legii bo by sie mogli niektorzy obrazić. Ale poznaniacy pewnie znają laugh.gif biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif
Bobin
Zaaagłębie Lubinnn!! biggrin.gif
j!mmy
Cały sekret tkwi w tym, że Axis mają o 1,2 mm cieńkszą podeszwę i bardziej chropowatą niż Allies tongue.gif

--------------------------------------
It is our nature to kill, kill, kill!
z0rika
imo allies jedzą za dużo hamburgerów i dlatego axis skaczą wyżej laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Spl!nt3r
Ale za to axis jedzą tłuste kiełbasy z grilla i chleją hektolitry pifska na oktoberfest dry.gif
PainLucyfer
heh...fajny temat biggrin.gif

Axis sponsoeruje buty firma nike i dlatego lepiej skaczą.Technologia hitleta tongue.gif
A do Aliantów wzieli najsłabszych bo reszta jest w Iraku cool.gif biggrin.gif
RyFeK
axisy mają taki opływowy kształt kubraczków i jak skaczą to ich lekko unosi <=== oto cały sekret
MPM
ano pewnie ze skacza wyzej wkońcu podpatrzyli Małysz i też jedza kanapki z bananem tongue.gif
keNOOBie|PL
ja jakos...

lepiej kosze z thomsona imo. moze to nie chodzi o bron a o przeciwnika.. do allies nic nie mam grubszego.. za to do axisow... hyhy.. zawsze z nami walczyli..

jest tez 2 opcja..

allies maja reeboki..a axis kamasze smile.gif

]Pozdrawiam[
Soker
lol laugh.gif nie no topic niczego sobie, moze zapodać by "Który nóz ma wiecej ząbkow AXIS und Allies" smile.gif

Co do topicu wydaje mi się, że autorzy postąpili fair i obdarzyli skocznościa porówno smile.gif
czlowiek
spekci skacza wyzej ! 1 one
Cagi
poprostu mają lepszą forme smile.gif lol
Konik
po 1 axis skacza wyzej niz allies bo sa to twory teorii Hitlera o ponadludziach! czyli ze rasa aryjska jest lepsza we wszystkim co robi i widocznie tworcy gry poszli tym tropem.
2 teoria glosi ze sa to twory genetyczne, podobne do tych co trzeba bylo zniszczyc we wolfie, tylko ze juz wyzszej generacji i bardziej czlekoksztaltne

a co do tego czy thompson czy mp40: moim zdaniem mp40 lepsze bo szybciej strzela i zadaje minimalnie wieksze obrazenia. Zreszta wole odglos mp40. Lecz wydaje mi sie ze na wiekszy dystans bardziej dokladnei strzela sie thompsonem.
ChoX
Proponuje topic zamknąć ponieważ zamiast odpowiadać na pytanie "Czy Axis skaczą wyżej od Allies?"
to wy sobie tutaj buty Axisów z butami Alliesów porównujecie. biggrin.gif
AdI-O
QUOTE (Purge @ 15:19, 20 05 2004)
Proponuje topic zamknąć ponieważ zamiast odpowiadać na pytanie "Czy Axis skaczą wyżej od Allies?"
to wy sobie tutaj buty Axisów z butami Alliesów porównujecie. biggrin.gif

Twoja władza tu nie dochodzi laugh.gif
Ale chyba bogowie( chłopaki ze Splash Damage) obdarzyli obydwie strony taką samą stopą.
Ale o co tu wogóle chodzi?? ph34r.gif
Błachy
Biorąc pod uwagę ciśnienie krwi Aliantów to można wywnioskować że przy dobrych wiatrach i jeżeli dany Aliant ma majtki z napisem "Kill Axis" a nie z rysunkiem misia który ma jedno ucho czerwone a drugiego nie ma oraz ten misio ma w ręku Tomphsona to może on skoczyć o 0,000021 cm wyżej niż Axis który jest w posiadaniu Mp-40 i nie ma majtków. I ma skarpetki wydziergane z bawełny któr dostał od babci która nazwya się "Herr Adolfina Chit(l)er".

Tak na serio to może chodzić o Battle Sense. Albo tylko tak wam sie wydaje.
Termit
Axis skacza wyżej imo bo Allies wpieprzają dużo tłustego mięcha. Axis natomiast raczej stawiają na potrawy z warzyw biggrin.gif co powoduje ich lekkość , wiem co pisze ja też z lekkością jade was knajfem jak chce moje kofane warzywa hyhyhyhyhy XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD IDLE HCUJE #PYTO BO BAN NA KUEKNETA oO
Majin
Axis skacze wyzej bo ma plaszcz !! Do tego maja Nike Shox ze sprezynami xO Wogole to termit gej x[
falubaz
  Axis skacza wyżej imo bo Allies wpieprzają dużo tłustego mięcha. Axis natomiast raczej stawiają na potrawy z warzyw  co powoduje ich lekkość , wiem co pisze ja też z lekkością jade was knajfem jak chce moje kofane warzywa hyhyhyhyhy XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD IDLE HCUJE #PYTO BO BAN NA KUEKNETA oO 

gupek ;c aliez żrą koks i skacza wyzej a jedza miecho bo maja pazere od jarania stuffu !:C
WhitePL
Możliwe że masz racje poniewarz słyszałem że Axisem nawet lepiej robi się trickjumpy. laugh.gif
evil_lord
a ja słyszałem że "ponieważ" piszę się przez samo "ż" ale to chyba im0 pogłoski..... sad.gif
Mustafer
Obie druzyny skacza tak samo sprawdzilem przed wchila
biggrin.gif ale chyba axis wyrzej
Bozek
A może axis miał mniej ammo i przy tym był lżejszy ?? blink.gif to tak jak by zapytać która drużyna wygrała i dlaczego był remis ? unsure.gif
dominik pl
miejsce 1
Pain Lucyfer :za irak
miejsce 2
MPM: za malysza
miejsce 3
Blachy : za dobre wiatry

btw: ale sie usmialem smile.gif
YANEK!
hehe to ja tez sie wlacze czy to prawda ze z knifem/strzykawa/ammo sie skacze ciut wyzej niz z SMG? ph34r.gif
Cyr4x
Enemy Territory i RTCW działają na engine Quake III, a tam była uniwersalna wartość 125 fps, która dawała możliwość wskoczenia na pozornie niedostępne miejsca.
tranx-san
czemu axis skacza wyzej od allies ?

bo druzyna aliantow jest wychowana na fast0shit0foodzie z mac donaldow ;[
LouCypher
Ale najlepsze w tym wszystkim jest to że axis naprawde skaczą wyzej ph34r.gif
Eld
eeee z dupy topik, ale sie dopisze. na mojej przech*** fx 5200 nigdy mi jumpy nie wylazily. tymczasem zapozyczylem sobie 9600 pro i nagle wszystkie jumpy na radku zaczely wychodzic... moze dlatego, ze zamiast 5-15 fpsow na radku nagle zrobilo mi sie ok. 50? tongue.gif
booyaka
ale skoki axis są o tak pół plus mało wyższe od allies bo wczoraj mieli niedziele i padał grad..
YANEK!
Nikt mi nie odpowiedzial wiec pytam sie jeszcze raz: czy ze strzykawa/knifem itp. skacze sie ciiut wyzej niz jak sie ma w lapkach smg? x[
Murdoc
Nie tylko ciut wyżej. Dobre 0,5 m. Na loozie przeskoczysz mur na ołazisie.

A IMHO Axis powinnie gorzej skakać, bo mają takie cięzkie buciory - takie glany. No ale może nauczycili się od Francuzów Le Parkur w czasie inwazji? No bo Amerykańce mają daleko od żabojadów i są spaslakami, Angole to takie delikatnie cioty o czego wymagać tongue.gif
CyRyL
hmmm. czy ja wiem..... ?
SPIDIvonMARDER
No tak, ale axisy miały wiekszę czołgi i trzeba było sie nieźle nagimnastykować, by do takiego w skoczyć biggrin.gif
TheOtherS!de
Skacze się wyżej jeżeli ma sie pod nożem pmove_fixed ustawione na "1" a na pozostałych "0" No i oczywiście zależy od servera bo nie na wszytkich jest pmove_fixed właczone. A o trickjump które muszą być użyte nie wspomne :)

A oto przykład jak można zapisać w CFG

bind 1 "weaponbank 1 ;bind mouse1 +attack ;pmove_fixed 1 ;cg_autoreload 1 ;sensitivity 1.60000 ;m_pitch "0.0200""
bind 2 "weaponbank 2 ;bind mouse1 +attack ;pmove_fixed 0 ;cg_autoreload 1 ;sensitivity 1.2000 ;m_pitch "0.0180""
bind 3 "weaponbank 3 ;bind mouse1 +attack ;pmove_fixed 0 ;cg_autoreload 0 ;sensitivity 1.40000 ;m_pitch "0.0190""
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.